Špinenie v prvom mesiaci tehotenstva
Ahojte, vedeli by ste mi poradiť ohľadom spinenia som asi v 3 týždni tehotenstva u doktora som zatiaľ nebola lebo sa nachádzam v zahraničí a tu majú na všetko čas😑 je to normálne keď už druhý deň mám slabé spinenie sem tam má pichne na ľavej strane brucha nič strašné len mám obavy či je to normálne.je to moje prvé tehotenstvo tak veľa skúseností nemám. Ďakujem za radu
Ahoj, no ja som to mala tiež tak, no v 2hom mesiaci som špinila. Doktorka mi predpísala Duphaston, 2 balenia. Na udržanie plodu. Tak ti odporúčam, nečakaj a choď k doktorovi.
Test som si robila len doma a ukázal mi že som v 2-3 týždni objednaná som až o 2 týždne keďže tu v Anglicku pracujú takto😑
Nuž, tak jediné ti ostáva len čakať. Veď mu zavolaj a povedz o svojom probléme a keď tak ťa uistí alebo predpíše aspoň nejaké tabletky. Veľa šťastia 🙂
@ivkacmuk21 ak si v uk , bud chod na gynecologics emergency , alebo kontaktuj early preganncy unit , takmer kazda velka nemocnica ma ..Ale ak si len v 4-5 tt , s najvacsou pravdepobonostou ti povedia len sa sledovat , pretoze na sone by tak ci tak nic nevideli..
@katie555 ďakujem za radu bola som na pohotovosti no akurát mi len povedali že robiť nemôžu nič len sa mám sledovať a keby bolo silnejšie treba prísť a o par dní mi urobia ultrazvuk a to je celé
No ak ti ukazal test ze si 2-3, tak si uz v 4-5tt.... Rata sa to od poslednej MS..... No moze byt aj, ze sa ti rozbieha MS, cize treba len cakat... V UK to nechavaju do 12tt na prirodu
@ivkacmuk21 ono v podstate standard. keby si bola aspon 2 tt vopred tak urobia sono...ono keby ti urobili teraz tak ci tak nic nevidia.
ja som toto mala pri mojej malej - som bola na pohotovosti a na druhy den mi urobili scan.
ono jedine co mozes teraz urobit cez gp, dva dni za sebou aby ta poslal na krv ci stupa hcg. .
Ahoj, môžeš špiniť, "vajíčko sa uhniezďuje" ja som to mala tiež, a vlastne som špinila skoro celý prvý trimester, dokonca som raz asi v 9 tyždni v oboch tehotenstvách neskutočne krvácala a všetko dobre dopadlo.... Držím palce
@ivkacmuk21 mne odporucali pit vela citronovej vody-aby nepraskali drobne cievky. Ale tiez som frcala na Ascorutine a Duphastone. Setri sa...lahni a nohy hore.
bud v klude, do 12tt nic neovplyvnis a nepomoze ti ziadny lekar, je to len o prirode.ja som v prvom trimestri spinila pri oboch tehotenstvach.na poradni to spomen, moze ti dat lekar duphaston a magnezium ako podpora tehotenstva.ak sa ma plod udrzat sa udrzi, ak mas potratit, ziadne lieky nepomozu.v prvom som spinila hned na zaciatku ako som zistila tehu 4tt-5tt a pri druhom v 9tt..trvalo to tak tyzden a dalej tehotenstva napredovali normalne, plod rastol.

V 3 tyzdni byt nemozes, kedze tehotenstvo je mozne zaznamenat az po 4. Pocita sa nulty tyzden odo dna poslednej menstruacie...ale, kazde spinenie v tehotenstve je dovodom na navstevu lekara. Urcite ho navstiv.