Špinenie v tehotenstve i napriek liekom

25. sep 2023

Chcem sa opýtať či tu je niekto, kto dostal u lekárky na začiatku tehotenstva lieky kvoli jemnému špineniu a špinil naďalej aj napriek tomu. Beriem duphaston a ascorutin síce len 6 dní, ale špinenie vôbec neprestalo. Jeden deň je toho viac, iný zasa takmer vôbec. Nie je toho veľa, nie je to nejako veľmi výrazné, ale trocha ma znepokojuje, že to stále trvá. Mali ste to? Kedy to prestalo a čím to bolo spôsobené? Obávam sa, aby to nemalo čo to spoločné s krvou (zlá zrážanlivosť a pod.) a aby sa náhodou nestalo najhoršie. Ďakujem.

helcanw
25. sep 2023

Mala som to tak, špinila som raz viac raz menej do cca 14tt. Bolo to spôsobené nízko položenou placentou. V 16tt som ju už mala vytiahnutu pekne hore na zadnej strane a spinenie prestalo. Brala som najprv ascorutin a duphaston 3x1 denne. Potom už len duphaston 2x denne.

autor
25. sep 2023

@helcanw ďakujem krásne a mali ste nariadený aj nejaký kľudový režim alebo čosi také? Ja zatisľ nič, lekárka nezakázala ani styk, no priznám sa, že teraz neviem čo robiť. Ako ste to prosím mali? 🙏 v stredu idem na vyšetrenie po týždni aj na odbery krvi, tak budem sa znova pýtať…

ailiba
25. sep 2023

Poznam to, spinila som od zaciatku a dokonca aj dost krvacala. Na pohotovosti ma poslali domov, vraj nevidia dovod, vsetko je v poriadku a uvidi sa, co bude dalej... Brala som lieky, nic nepomohlo. Prestalo to koncom 8.tt. Mam zdrave babo.
Drzim palce, nech ti to cim skor prejde... Je to stres.

helcanw
25. sep 2023

Aj môj lekár a aj na pohotovosti mi povedali, že kludovy režim, nic ťažké nedvíhať, zbytočne sa nenamáhať a aj pohlavný styk obmedziť. Ale mam 3 ročne dieťa takze zase toľko oddychu som si nemohla dovoliť 🤷‍♀️ našťastie všetko dobre dopadlo keď sa ta placenta zdvihla. Odvtedy som už takéto problémy nemala. Teraz mam chvíľku pred termínom 🙂

autor
25. sep 2023

@ailiba
@helcanw ďakujem veľmi pekne baby za skúsenosti, ste zlaté a teším sa z vašich pozitívnych koncov 🙏🥰 verím, že budeme mať rovnaký..mne len napadlo, či to nemôže byť kvôli nejakej poruche krvi alebo čo :( nikdy som nemala žiadny problém, ale v rodine máme zlú zrážanlivosť krvi, tak snáď bude všetko dobre..skúsim sa v stredu opýtať na hematológiu..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre