icon

Špinenie v tehotenstve: Kedy kontaktovať lekára?

12. feb 2024

Ahojte, vsimla som si, ze po cikani ked sa utriem, mavam take male svetloruzove hlieny na wc papieri.
Je to ok, ci mam volat lekara?

Som v 5+2

mima172
12. feb 2024

Úprimne? Môže to byť ok a nemusí to byť ok. Prvé týždne sú krehké. Ja by som po mojich skúsenostiach v takom nízkom týždni k lekárovi nešla, no ak si tehotná prvý x, tak budeš asi pokojnejšia ak ti lekár dá napr progesterón.

cibinka18
12. feb 2024

tiez ma vystrasilo nieco podobne, uzivala som kyselinu listovu, vajicko sa zhniezduje, tak to moze byt tym

ivik4
12. feb 2024

Chod k dr

zanzilady
12. feb 2024

Ahoj nechcem strašiť ale treba ísť k Dr 🙂 dá ti na to tabletky aby to prestalo a babatko sa udržalo. Aj ja som to tak mala. Od začiatku som spinila priebežne. Nikdy nie veľa. Ale povedala mi DE že to môže byt prvý príznak potratu. Ja som bohužiaľ nakoniec potratila. Určite to nepodceňuj, aj keď samozrejme je to aj normálna súčasť

autor
12. feb 2024

Uz som mu volala, pisala, nereaguje..... Ach.
Je to moje druhe ale pri prvom som nemala taketo ruzove hlieny

klip0
12. feb 2024

Mala som aj ja, prvé dva razy sa spustila menštruácia. Tretí krát som nečakala a hneď išla k dr, dal mi progesterón, bábätko som zdravé donosila, spinenie sa opakovalo do 16tt

cookie29
12. feb 2024

No ono je to bud alebo... to sa lahko napise, ze "da tabletky aby to prestalo" keby take existovali :( moze byt normalne a nemusi. Ja som v druhom tehu krvacala a drobec uz ma cez dva roky. Ak nemas nejake problemy, mozes skocit, ci mas dost progesteronu, ale zaraky to neurobi. Drzim palce. PS po vysetreni je sanca ze budes spinit este viac

autor
12. feb 2024

@klip0
@cookie29 volal mi, povedal, ze to je ok..... V piatok mam kontrolu. Pri poslesnych dvoch vikaniach som uz nevidela ten ruzovy hlien. Inak vcera som mala stiplave jedlo (chilli) , nemoze byt pricionou?

klip0
12. feb 2024

Podľa mňa jedlom to nebude, ale ja som bola strašne opatrná a nejedla štipľavé. Prvý krát v 37tt a aj to som porodila potom. (Samozrejme nebolo to určite tým).
Podľa mňa to je len uhniezdovanie v tomto týždni to býva. Ak by to bolo ale viac tak by som išla na pohotovosť a pýtala lieky

cookie29
12. feb 2024

@autorka prepac.... skus mi uprimne vysvetlit aky vztah by mohol byt medzi spinenim a palivym jedlom?

autor
12. feb 2024

@cookie29 co ja viem, mozno kvoli prekrveniu

cookie29
12. feb 2024

prekrvenie je z hormonalnej impregnacie, prave preto napriklad po vysetreni mozes viac krvacat/spinit, lebo prasknu vlasocnice. Ono sa sice hovori ze chili a pod zlepsuju prekrvenie, ale to by si musela kapsaicin brat v tabletkach a slusnu davku. Palive, pokial si nan bola zvyknuta predtym, nic neurobi, pokial ho Tvoj zaludok znesie aj v tehu. Maximalne mozu papricky a kurkuma mat protizapalove ucinky co je len +++

lucia7933
12. feb 2024

tiez som to mala, dokonca spinenie bolo aj napriek progesteronu, ale potom to postupne preslo...nic sa s tym neda no, je to bud alebo..treba sa viac setrit, nic tazke nedvihat, ziadny styk
ale zas ja som brala lieky na riedenie krvi, cize u mna to sposobili skôr toto

autor
12. feb 2024

@cookie29
@lucia7933 kocky idem nakonoec na pohotovost lebo sa to trochu zintenzivnilo.... Teda uz hnede flaky.... :(

cookie29
13. feb 2024

@autorka ako si dopadla?

autor
13. feb 2024

@cookie29 povedali tolko, ze spinenie je znakom tehotenstva, to je ok. Ale ztaial nevideli embryjko. Prazdny vak. Aprogesteron mi nedali zatial. Povedala, ze nevadi ze mam zatial, za 2 dni s ato moze zmenit, nevidi dovod na paniku. Mozno ma chcel aib aukludnit. Tak uvidime.... Som ale smutna.

cookie29
13. feb 2024

Chod do lekarne, kup si ascorutin. Volno predajny neublizi ale posilni cievy. A aspon budes mat pocit, ze si nieco urobila

autor
13. feb 2024

@cookie29 lenze zijem v zahranici, a tu take nemaju....... 😶

cookie29
13. feb 2024

tak nieco podobne... neviem, kde zijes, ale zajdi do lekarne a urcite Ti nieco poradia

lucia7933
13. feb 2024

ked nie ascorutin tak apon vela vela vitaminu C...to je vlasne jedna zo zloziek ascorutinu, mne tak poradila jedna Dr. a vlasne ta druha zlozka je rutin ten je v pohanke

autor
13. feb 2024

@lucia7933 1000mg? Ci to je uz vela?

lucia7933
13. feb 2024

to uz je asi vela, ja som uzivala ked tak 500mg v tabletkach a zvysok som sa snazila doplnit ovocim vela ovocim, hlavne take co su bohate na C-ecko