icon

Špinenie v tehotenstve, mám sa obávať?

elanela
29. mar 2008

som na začiatku tehotenstva pred 3 dnami mi bolo potvrdené tehotenstvo na sone bola bublinka ale srdiečko ešte nebolo vidno na kontrolu mám íst po 2 týždnoch to je 9.4 a dnes som trochu špinila myslíte že mám mat obavy alebo je to bežné také špinenie trochu

bosoriak
22. feb 2011

@ivcak333 Vytok, pokial je bezfarebny alebo biely a nesvrbi a neboli, je normalny aj vo vacsom mnozstve v tehotenstve.

ivcak333
22. feb 2011

bosoriak dakujem za radu 🙂

chomik
22. feb 2011

Ahojte, mám jednu otázku - aký má váš dr. názor na sex v tehotenstve, ak ste spinili a beriete duphaston? Povolil alebo zakázal? Ja mám síce priateľa odcestovaného a stretneme sa az za 10 dni ale chcem ho prípadne psychicky pripraviť, nech sa zbytočne neteší☹

chomik
22. feb 2011

@veva82 Duphaston 3x2? Ja mam predpisany 3x1 a lekar mi povedal, ze po tyzdni mam brat uz len 2x1...u mna spinenie uz skoro prestalo, mozno je to aj tou PN

skybaby
22. feb 2011

@chomik ja som sa dr. síce na sex nepytala, ale zatial sme s mm bez, obidvaja sa bojíme

veva82
22. feb 2011

@chomik nooo 3x2...najprv som brala 3x1 ale akonáhle som začala špiniť zvýšil mi dávku na 3x2 ale to asi zato že mám 2 MA za sebou a chceme zabrániť tretiemu ☹ A ja som na PN hned ako som zistila že som tehotná a väčšinou ležím a oddychujem len sem tam sa mi nedá kôli malej...

chomik
24. feb 2011

@veva82 Ja ležím už vyše týždňa, je to pre moje telo asi trošku šok, ešte nikdy som nebola PN a vždy som bola dosť aktívna, ale jasné, že nechcem nič riskovať...len ma už všetko z toho ležania bolí, nechutí mi jesť☹ skláňam sa pred všetkými žienkami, ktoré sa k tomuto starajú ešte o ďalšie dieťa...

kucminka
24. feb 2011

ahojte baby.s manzelom sa snazime o mimco,mala som dostat cervenu v pondelok,ale uz v nedelu som zacala malicko spinit,este potom sem tam,a teraz nic.Prsia mam strasne naliate,vcera som si robila test ale az poobede,a vysiel negativny,Tak neviem co si mam o tom mysliet,ci sa mi este rozbehnu,alebo si spravit test znova,ak by sa nic nukazalo.

elebe
25. feb 2011

@kucminka ahoj...tak aj mám podobný problém. až na to že ja som mala dostať MS v sobotu a test som si robila včera a vyšli mi // len tá druhá / bola ešte slabá . no a dnes ráno som bola na wc-ku a bum...uplne hnedé špinenie....a teraz už nič. takže počkaj a ak nedostaneš MS,tak testni znova. veľa žien špiní,ajkeď sú tehotné. moje kamošky skoro všetky. tak potom napíš ako si dopadla..

uhlopriecka
25. feb 2011

@chomik cauki! no tak my sme sa dost dlho snazili (3 roky) a neviem ci preto, ale lekarka mi zakazala sex hned po prvej kontrole :D a ma to trvat minimalne do prvej tehotenskej poradne - asi 9.tyzden.

@elebe mne to vyslo podobne, dve ciarky, jedna z nich slaba ale bola tam 🙂 a este kamaratka lekarka povedala, ze je omnoho vyssia pravdepodobnost omylu vtedy ked ti test ukaze negativny vysledok (a teda mozes byt tehotna) ako ked ti ukaze test co i len slabe dve ciarky - vtedy je mala pravdepodobnost ze tehotna naozaj niesi.
a spinila som tiez, malinko. je to vraj preto ze dietatko sa "zahryzava" do maternice = vyhradzuje si predsa svoj 9.mesacny zivotny priestor 🙂 drzim ti / aj sebe si / palce!

elebe
25. feb 2011

@uhlopriecka ahoj,ďakujem ti za odpoveď,ale akurát mám dilemu že mi prišla asi MS....takže teraz neviem či bol test naprd,alebo čo ☹

uhlopriecka
25. feb 2011

@elebe daj tomu cas, uvidis zajtra. podla mna, ak to bude iba spinenie, je to tmavo-hnedy vytok a este stale mozes byt tehu. ak je to menzes, prejde to do cervenej, sak vies. a neboj 🙂

mirip
25. feb 2011

hnedé špinenie nič nie je iba čerstvá krv znamená nástup MS

elebe
25. feb 2011

ahoj kočky...tak vám chcem oznámiť že som si robila ďalší test a bola len jedna/ 😢 takže to bude asi MS ☹ čo už....myslela som že už to vyšlo a nič...

kucminka
25. feb 2011

@elebe no ja som si robila test aj vcera aj dnes rano,a boli obidva pozitivne,sice ta ciarka bola tiez slaba,ale bola a to je podstatne.Bola som dnes aj u gynekologa,sono mi este nerobil ,kedze som este len cca v 5tyzdni,tak az o 2tyzddne,ale dufam,ze bude vsetko o.k.Dal mi nejake vitaminy a dupfaston,kedze som spinila,a povedal ze ak by sa to zhorsilo mam hned dojst a vypise ma na PN.Tak ak ti vysli testy pozitivne,tak ak este spinis,sla by som k lekarovi,nech ti da aspon tie tabletky,aby si si babetko udrzala.Tak prajem vela stastia.

elebe
25. feb 2011

no mne vyšiel test včera pozitívne a dnes negatívne a asi sa mi teda začína MS

kucminka
25. feb 2011

@uhlopriecka neboj nic,aj ja som bola v tom ze uz tehotna tento mesiac nie som a testy ukazali ze som aj ked som spinila asi 4 dni,uz som myslela ze mi zacina Ms.drzim palce.

kucminka
25. feb 2011

@elebe ako je to mozne?ak ti raz test ukaze dve ciarky,skus teda este pockar ale 2 dni a zopakuj ho.mne ukazal test jeden den nic a druhy tam bola uz slaba ciarka.

svetlankat
25. feb 2011

@elebe moze sa to stat aj pri potrate, ze bol plod slabi, ale nemusi, fakt nechcem strasit, ale v prvych tyzdnoch sa to stava uz bezne skoro u kazdej zeny, drzim palce

svetlankat
25. feb 2011

@elebe chod sa ukazat k dr cim skor, presne kvoly tomu, ze ak sa nieco deje, tak da vitaminy

svetlankat
25. feb 2011

@kucminka spinenie moze byt, lebo vajicko sa zahniezduje a tak isto je pri tehu maternica prekrvena, ale urcite by som sa isla ukazat k dr, lebo vitaminmi sa da velmi pomoct

elebe
25. feb 2011

@kucminka myslím si že ďalší test asi bude zbytočný,asi sa mi teda fakt spúšťa MS....ja už ani neviem....toto sa mi nikdy nestalo,tak som z toho úplne vedľa..... ☹ tak si budem musieť na to naše mimi počkať 😢 ale tebe to zo srdca prajem,nech ste zdravučky a šťastnučky

solinkarka
25. feb 2011

@elebe mne tiez minule ukazal slabeho ducha a na dalsi den nic...ja som to uzavrela ako chyba testu 😔

elebe
25. feb 2011

@svetlankat takže môj názor je že bud som tehu nebola a test mi ukázal hlúposť,alebo som teda mala mikropotrat ☹ ale to že som tehu,tak tomu už nedávam žiadnu nádej.....aspoň nie tento mesiac...

elebe
25. feb 2011

tak možno sme na svete už dve také divné.... 😀 😀 😀

svetlankat
25. feb 2011

@elebe podla mna si bola tehu, lebo ked test ukazal, ale zase nie som expert v tejto oblasti. Stava sa ze zena ani nevie ze bola tehu, jednoducho sa to stava. Je mi to luto. Ja som to tiez prezila ale v 7tt. Ale zase pre utechu, kazdym potratom sa maternica zosilnuje, takze na buduce to uz bude, uvidis.

solinkarka
25. feb 2011

@elebe skus este testnut v den mrchy ak nepride,,,,drzim palceky 🙂

elebe
25. feb 2011

kočky ste strašne zlatééééé......najhoršie je že sa človek pretvaruje že nič,lebo o tom nikto nevedel okrem priateľa.....ale však možno na bud.mesiac 😀 však sa pokúšame asi 4 mes. to nie je tak dlho, či? a vy koľko?

solinkarka
25. feb 2011

@elebe nam sa prve podarilo na 3.mesiac bohuzial sme on prisli v 10tt 3.januara 😔 no a teraz sme zacali od valentina snazilkovat a 1.marca testujem 😀

lucinocka
25. feb 2011

@solinkarka tebe su sudene tie trojky 😉