icon

Špinil som v tehotenstve. Je nutná pohotovosť?

lulinka98
18. jan 2024

Ahojte, chcela som sa vám pochváliť až budúci týždeň keď budem mať po prvej kontrole. Podľa MS som 6+2. Dnes som trošku špinila, všimla som si to na nohavičkách, taktiež na toaletnom úplne také svetlo červené ruzovkaste. Bolesti skoro nemám ziadne. Pýtam sa pretože prvú kontrolu mám až budúci týždeň, som v zahraničí kde svojho lekára ešte nemám aby som mohla za ním ísť. Teda ma zaujíma či ste sa s tým stretli alebo mám utekať na pohotovosť.

Strana
z2
arexka
19. jan 2024

@cookie29 nechcela by som byt tehotná v zahraničí teda .. ešteže tu aspom pomôžu udržať bábätko ked to je zle potrati sa tak ci tak

joannita
19. jan 2024

@ankare dvaja gynakologovia mi povedali, ze krvacanie v tehinstve je uplne bezne. Hlavne na zaciatku. Asi to bude pravda kedze 80% mojich tehotnych kamosiek vratane mna krvacalo a maju deti.

lulinka98
autor
19. jan 2024

@arexka jasné chápem, len som sa zľakla toho že tam je napísané že to nie je pre tehotné tak preto sa pýtam. Pozerala som že sa to dá kúpiť aj tu v DE, len sa bojím aby mi to nejako neublížilo.

lulinka98
autor
19. jan 2024

@cookie29 ahoj, vieš čo večer som bola na wc a toaletný bol čistý, intímna cez noc tiež čistá a ráno som mala na toaletnom len naozaj také bledunke a občas má pichne v strede pod bruškom ale nie je to nič také strašné také ako na začiatku som mala keď som zistila a v priebehu 5 týždňa. Takže zatiaľ nestresujem. Nemám taky silný pocit aby som utekala na pohotovosť, ako sa vravím keď to má prísť tak to príde, nechcem zbytočne byť nervózna a stresovať. Nechám to na prírodu.

lulinka98
autor
19. jan 2024

@cookie29 ja som pred dvoma rokmi potratila, s tým že som bola ráno u lekára v krvi potvrdené tehotenstvo všetko bolo v poriadku, spravil mi ešte preventívnu cytologiu, pretože som mala problém s krkčkom maternice a večer som potratila

katka533
19. jan 2024

@lulinka98 to nie je nechať na prirodu. Môže predpísať duphaston,aby neprišiel potrat

lulinka98
autor
19. jan 2024

@joannita podľa mňa všetko záleží od ženy, prvý krát som potratila v 5 týždni s tým že prišli silné bolesti a krvácanie. Tento krát je to naozaj len mierne špinenie. Sesternica mi vravela že mala to isté, ale len v jednom tehotenstve.

lulinka98
autor
19. jan 2024

@katka533 nemyslím na to najhoršie, preto som to tak napísala.

katka533
19. jan 2024

@lulinka98 áno, ale nasadenie liekov môžete predist tomu, aby sa niečo stalo

lulinka98
autor
19. jan 2024

@katka533 chápem ak to bude pokračovať aj s bolesťami tak pôjdem, uvidím čo mi teda na pohotovosti povedia

arexka
19. jan 2024

@lulinka98 ascorutin vam neublíži ja som si davala 2 tabletky rano,na obed aj vecer ..ono to spevnuje cievy ..a progestenalle ja ďakujem ze vobec som tehotná mne aj k tomu dopomohlo snad vam aj v zahraničí pomôžu 🫣

lulinka98
autor
19. jan 2024

@arexka pôjdem zajtra pozrieť do lekárne či niečo také majú, zatial som neutekala na pohotovosť, špinenie prestalo nie je už žiadna krv akurát veľa cikám teraz, tak už som strašne nervózna, že čo sa vlastne deje lebo silné bolesti nemám krvácanie nemám, tak nechcem moc utekať na pohovosť, keby som na Slovensku tak idem dorozumiem sa a zistím na čom som hlavne by som mala aj svojho lekára, tu stále čakám na prvú prehliadku a bojím sa že by ma poslali domov keď sa nič vážne nedeje.

arexka
19. jan 2024

@lulinka98 tak ked prestalo to krvacanie bude to zrejme v poriadku 🙂

dejna_
19. jan 2024

@lulinka98 áno je to voľnopredajné a môžeš si dať Max 3 krát denne po 2 tabletky

lulinka98
autor
20. jan 2024

@arexka dúfam že áno, nemám ani nejaké bolesti a špinenie tiež nič už tak uvidím teda, v stredu mám kontorlu ale tak rozmýšľam aj nad tými tabletkami

lulinka98
autor
20. jan 2024

@dejna_ pozriem na to

Strana
z2