icon

Spitomin v tehotenstve: Je bezpečné ho užívať?

tynikdy
Dnes o 08:28

Ahojte baby 🙏
chcem sa poradiť… som na začiatku tehotenstva (cca 6tt) a psychiater mi nasadil Spitomin 5 mg 3x denne. Trochu ma to ale stresuje 😔

Pýtala som sa aj lekára, či je to úplne safe pre bábätko, ale nepovedal mi to nejako jednoznačne…

Máte s tým niektorá skúsenosť? Brali ste ho v prvom trimestri? Nechali ste ho alebo radšej vysadili?

Ďakujem za každú odpoveď ❤️

sticker
anonym_255125
Dnes o 08:45

To čo je za lekara ? Spitomin sa nesmie užívať v tehotenstve, bezpečnosť nebola testovaná.. zmenila by som lekára, alebo ti má zmeniť lieky, na také, možes v tehotenstve

tynikdy
autor
Dnes o 09:06
@anonym_255125

To čo je za lekara ? Spitomin sa nesmie užívať v tehotenstve, bezpečnosť nebola testovaná.. zmenila by som lekára, alebo ti má zmeniť lieky, na také, možes v tehotenstve

@anonym_255125 takže keby ho prestanem brať.. bude to bezpečnejšie?

euka210
Dnes o 10:29

@tynikdy vzdy sa maju brat na ohlad bezpecnost dietata a dobro matky...co je dolezitejsie? Vies fungovat bez toho lieku? Je velmi skodlivy pre dieta? Toto by mal vediet zhodnotit dr. Je to proti uzkosti, len nenavykovy a potrebuje cas na zacatie ucinkovania, oproti takemu xanaxu, ktory je navykovy, posobi hned a ten moze sposobit poskodenie plodu co som niekedy o tom hladala.
Ja som pocas tehu brala len AD, tie su relativne bezpecne. Ale nebolo mi tak zle ako neskor.
Vysadit naraz ho nemozes. Treba prebrat s dr, nech da ine lieky...

anonym_255125
Dnes o 11:17
@tynikdy

@anonym_255125 takže keby ho prestanem brať.. bude to bezpečnejšie?

@tynikdy a ja som niekde napisala, ze ho mas prestat brať? Je to na zvažení doktora, ktorý by mal vedieť, či ho môžeš uživať, alebo predpísať , taký, aký môžeš užívať