Stent v tehotenstve a neustále bolesti v podbrušku a v krížoch
Ahojte,mala som hydronefróziu III. stupňa,lebo mi bábätko tlačilo na obličku.Zaviedli mi stent,ale stále mám bolesti v podbrušku a krížoch. Aké sú vaše skúsenosti? Ako dlho Vás to po zavedení ešte bolelo?Aké iné ste mali komplikácie?
ja som ležala z dôvodu obličkových kolík mesiac počas tehotenstva v nemocnici, každý deň druhý tretí den som mala koliku, ja som chcela stent primár urologie mi to odmietal dať lebo že to spraví ešte väčšie problémy ako by som mala mať koliky a že počas tehotenstva ten stent zavádzajú ako keby na slepo. čítala som veľa okolo toho a skoro každá ktorá mala stent mala problémy, bolesť krížov, krv v moči, zápaly neustále.....
@anonym12 áno dávali mi infuzie, algifen kvapky, kázal mi polohovat na mačací chrbát, a nakoniec mi primár urológie kázal kúpiť rowatinex kvapky a na 5 deň som vymocila 15 mm kameň.
@anonym12 aj u mňa si to mysleli tiež že mala tlači na obličku keďže počas pobytu som bola 7 krat na sone a nič nevideli, žiadny kameň preto nechceli riešiť stent. A nechápem keď babo tlači na obličku zavedú vám stent co tým docielia?
@slawka2208 zabránia ďalšej kolike, pretože sa dieťa točí a hocikedy môže začať tlačiť na obličky, @anonym12 mala som zavedený min. rok od 30 týž až do pôrodu, malý mal pri narodení 56cm a 4,5kg a väčšinou mal priečnu polohu, mala som piť veľa vody a často som chodila na wc, problém nastal po pôrode mala som zápal močových ciest a mechúra, musela som brať antb. Vybrali mi to cca mesiac po pôrode, jedna kontrola a už som ok. Malý má už 1rok.
@anonym12 kríže ma neboleli, keď som išla na wc tak pri močení bolelo cca týždeň, len mne sa neskutočne uľavilo, keď mi spriechodnili obličku, lebo dva dni v kuse hrozna bolesť, infúzie mi nestíhali, zvracala som, tak som sa snažila brať to pozitívne. Krv v moči som mala až do pôrodu, treba veeeeeľa piť, kúpte si melón ten je močopudny, prečistí.
@anonym12 ahoj ja som mala stent od 25. tyzdna az po koniec sestonedelia. Tiez kvoli utlaku oblicky. Nepotesim ta cely ten cas ma pobolievalo podbrusko ako pri menzese aj krize. Taktiez ma bolelo pri curani a mala som krvavy moc cely ten cas. Musis to len vydrzat. Boli chvile ked som aj lutovala ze som si ten stent dala zaviest ale potom som si predstavila tie bolesti pri kolike a bola som rada ze ten stent mam. Jedine co ti mozem poradit je vela lezat ak sa ti da nenamahat sa a pot aj 4 litre vody denne aj v noci a chodit vela cikat. Tym sa ten stent stale precistuje aj oblicka a boli to potom menej. A stale si hovor ze to nemas na vzdy zvladnes to 😉
@slawka2208 ahoj prosim ta vcera mi zaviedli stent mam kamen asi 5x3,6mm hrozne ma z toho boli brucho a najradsej by som si to hned dala von. Nevies ci ten kamen moze odist aj popri tom stente? Zabudla som sa na to opytat.
@vierka0508 myslím si že nie, to je len rýchle riešenie momentálne od bolestí, počas tehotenstva, aby ste nedostali zápal obličiek. skúste si kúpiť rowatinex kvapky. https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/rowati... mne ich primár urologie odporučil a nedam na ne dopustiť. je tomu už rokov a kazdý rok si ich preventívne nasadím.
@slawka2208 ja tehotna nie som, dali mi to kvoli tomu, ze ten kamen blokuje mocovod a aby sa nejako neposkodila oblicka. Som na cakacke na operaciu v MT na odstranenie kamena, ale kvoli korone boh vie kedy to bude. V pondelok obvolam sukromne kliniky, lebo ten stent dlho neznesiem. Mam ako keby silne menstruacne bolesti, je to velmi neprijemne. Nemam chut nic robit kvoli tomu a to mam 2 mesacne dieta takze som v kuse v pohybe. Tie kvapky pojdem zajtra kupit.
@vierka0508 a do žiliny ste neskúsila tam majú ten stroj na rozbíjanie kameňov ja som tam bola asi 10 rokov dozadu priamo na urologií, no ja by som tiež skúsila nejakého súkromného urologa či on nemá nejaké riešenie. Ja čo som čítala tak s tým stentom to nieje žiadna výhra. Viac problemov ako zlepšenie
@slawka2208 v pondelok sa to chystam vsetko obvolat. Kde bude skorsi termin tam pojdem. Mne zaviedli až ročný stent, doktor sice povedal ze tak za 2-3 mesiace sa mi ozvu ze na operaciu, ale v tejto covidovej dobe tomu nedavam velke sance ze to bude tak. Len som sa zabudla opytat ci je tam sanca ze popri tom stente vyjde ten kamen aj sám. Zajtra idem do lekarne kupit tie kvapky a nejaky caj co tomu pomáhajú
Krásny deň prajem všetkým, ak by mi niekto odpísal bola by som rada. Baby co ste mali zavedene stenty Rodili ste prirodzene alebo sekciou? Ja mam momentalne zavedene stenty v oboch oblickach, v lavej nerobi problemy ale ten v pravej ano :( vsetko ma boli podbrusko, mechur, krize, krvavy moc… a to som len v 17tt
@tobiasko1511 ahoj ja som mala od 25tt ale len v jednej oblicke a rodila som prirodzene. Stent mi pri porode nerobil ziadne tazkosti, napriek tomu, ze pocas tehotenstva ma neskutocne z neho bolelo podbrusko, mechur, rezalo ma to, skrabalo. Po porode som stent prestala citit uplne a nakoniec mi sam vypadol doma. Inak obdivujem ta ze mas az dva, drz sa viem ake to je mna ani nic nebavilo co ma to stale bolelo nervozna som z toho bola a vacsinu dna som len polihovala alebo sedela. A vela vela treba pit naozaj aj 4 litre nech chodis casto na wc potom to cele naozaj menej boli.
@tobiasko1511 urcite. Treba to brat tak ze to nie je navzdy a zbavis sa toho ;) aj ked ja uz som chvilami bola fakt zufala :D a momentalne to boli ci sa to trochu ukludnilo?
@6botka6 Ahoj, no momemtalne mam mesiac do porodu a stenty mi niekolkokrat menili, dokonca jeden nesiel vybrat tak mi vedla zaviedli dalsi.. cize mam 3… momentalne ma trapi ze mam strasne krvavy moc hlavne v noci a rano.. uplne tmavy hnedy :( mala si aj ty s tym problem? Dakujem
@tobiasko1511 och toto si neviem ani predstavit :( ja som mala moc svetly akoby ruzovy lebov nom bola krv. Tmavy krvavy bol ked som cez den malo pila. Kolko vypijes cez den? Treba naozaj vela.
@6botka6 No snazim sa take 3litre.. teraz uz je lepsie, ale stale mam bakterie v moci .. a aky bol porod? ty si rodila prirodzene ze? po porode si nemala problemy s tym stentom?
@tobiasko1511 ja som pila aj v noci ked som sa zobudila to mi pomahalo tiez. A porod fajn pri nom som stent necitila celkovo po porode som ho necitila uz vobec. Akurat po par tyzdnoch od porodu som dostala zapal mocovych ciest, stent sa mi sam od seba uvolnil a v podstate vypadol doma (trochu som mu pomohla a vytiahla ho). Potom uz bol nastastie pokoj.
Dievčatá len taká info. Ak máte životnú poistku, nahláste to ako poistnú udalosť, resp operačný zákrok. Ja som dostala 1250e.
@vierka0508 ahoj prosím ta dnes mi zavádzali stent a presne takéto bolesti mám. Dopujem sa liekmi a úľava tak max na hodinku/dve a zase . Veľmi ma to boli, už cely pravý bol a vystreľuje mi to do nohy. Ako ti to vyriešili ?
@miroslava237 tie prve dni boli najhorsie, kym si na to telo nejako zvyklo. Potom ma to bolelo hlavne pri vacsej cinnosti, co bola pre mna aj prechadzka s kocikom. Ja som skoro 3 mesiace fungovala na praskoch od bolesti, klasicke lieky nepomahali. Pytaj si na recept od vseobecneho lekara. Operaciu mas kedy?
@vierka0508 12.12. mám operáciu. Dopujem sa algifenom ten zaberie nachvilku a zase mám brutálne bolenie 😟 ja som nečakala že to bude take hrozne 😭 mám chut ísť zajtra na urologiu či je vsetko v poriadku

@anonym12 to ste mali bolesti veľké ze vam dali stent ak môžem vedieť keďže mne tiez hrozilo