icon

Steptokok pred pôrodom

istvanka
30. dec 2015

Ahojte dnes som sa dozvedela ze mam steptokoka ma niektora s tym skusenosti? bolo babo v poriadku?Doktorka mi nedala ziadne lieky ani nic ze sa to nelieci mam strach aby bolo male v poriadku..dakujem za kazdu odpoved

zuna89
30. dec 2015

ahoj ja som mala, nerob si žiadne starosti. lieky ti nedala preto, že sa to nedá vyliečiť, ak by ti to aj ustúpilo, tak do pôrodu by si ho v pošve mala zas. Streptokoka máme v tele všetci, len my aj niekde kde by nemal byť, ale dr. povedala, že to má zhruba 40% žien. Napísala ti to do tehotenskej knižky a keď prídeš do pôrodnice dajú ti infúzku. Mne ju dať nestihli, lebo som porodila veľmi rýchlo, ale testovali malého a bol negatívny. Ak by bol pozitívny, dali by antibiotiká jemu a vyriešené. Naozaj sa nestrachuj. Dôležité je, že o tom vedia a tak to vedia aj vyriešiť. Mne dr. povedala, že to nie je nič neobvyklé, ale mám to po príchode do pôrodnice pre istotu pripomenúť. V brušku sa bábätko nenakazí, nakaziť sa môže len vaginálnym pôrodom. Takže s týmto sa do pôrodu vôbec nezaťažuj 😉