Štípanie po Clexane 2000 0,2 ml
zacala som si pichat clexane injekcie, aj vas to tak potom troska stipalo?dakujem za kazdu reakciu
@snehovagula1 nie. Dufaston je progesteron a zo zrazanim nema nic spolocne. Udrzuje tehotenstvo. Ja som si dokonca pichala prolutex (progesteron) , brala dufaston (progesteron) a pichala clexan na riedenie krvi.
@kikus48 paneboze to si bola aka dopichana
@snehovagula1 no ja som po ivf, takze si uz den bez nejakych injekcii ani predstavit neviem 🙂 Ale bez srandy tetaz, ked mi povedali ze clexan do konca tehotenstva az som si poplakala
@snehivagula1 ahoj ja som clexsn nebrsla.len ho picham pacientom☺duphadtin sa berie v tehot pri spineni alebo miernom krvacani.ak si spinila moze to byt bud hematon alebo malo progedteronu v oboch pripadoch sa dava duohaston.v kombinacii s clexanom je bezny a sa tsk ordinuje ale lepsi mad uttogestan.ten sa viacej vstrebe.skus sa tbojho lek popyrat na uttogestan.nezstazuje tsk metaboluzmus a viac sa z neho vstrebe progesteronu....resp ak by si aj nadslej pri duphastone krvacala daju sa k tbl dupgastinu aj kazdych 10-14 dni pichat progestenove injekcie muskularne.tue maju predlzeny ucinok.
@kikus48 ja som to vedela ze ked otehotniem idem si pichat do konca tehotenstva, takze som s tym uz bola zmierena viac menej....
@kikus48 tak radsej by som brala clexan do monca ako lezanie do konca.neboj len si men miesta vpichu.
@lucinka511 ono lezat som musela len do 12 tt nastastie, teraz mam nariadeny kludovy rezim. Nastastie mam dost tuku na zadku takze clexan je kde pichat 🙂
@kikus48 co robis aku profesiu?mna sa lekar pytal co robim ci nejdem na pn...viac menej som v kancelarii obcas idem do vyroby a za dva tyzdne mame celozavodnu...tak som si povedala ze to dovtedy nejak prezijem a potom uvidim....
@snehovagula1 ja som detska lekarka. Pn som od zaciatku koli komplikaciam, ale aj tak by som zostala doma lebo toto povolanie je rizikove z hladiska infekcii. Nikdy nevies s cim do nemocnice pridu.
@kikus48 ach tak to samozrejme, to bez mihnutia oka by som tiez bola doma....ja este nechcem aby to niekto vedel a hned by boli reci ze som tehu kebyze sa hodim na PN....zatial nejako nepocitujem ze som tehu....takze uvidim ako to bude....minimalne do celozavodnej chcem nejak vydrzat a potom uvidim...
@snehovagula1 no u mna to bolo ine. Tym ze som isla na ivf, prestala som robit nocne. Kedze prve ivf nevyslo, koli tomu ze som prechladla v robote, pred druhym som uz zostala doma. A potom som od 11 dna krvacala a v 8tt prisla o jedno z dvojiciek. Takze u mna kolegovia i vedenie museli vediet o co ide, aby som mohla prestat robit nocne. Ale uz to lutujem, pretoze ludia maju tendencie rozpravat o kazdom. Akokeby som to zahlasila do radia. Jedno viem isto. Druhe babo nikto nebude vediet ako sa pocalo. Mam pocit ze som jediny clovek v mojom sirokom kto mal problem otehotniet.
@snehovagula1 ktory si tyzden ?
@kikus48 teraz som zacala 7tt....vies co ja sa presne tomu chcem vyhnut, zatial to nevie nikto ako dokopy fakt 4 ludia.....ani moja mama ani svokra....chcem pockat do 12tt aspon, ci z toho vobec nieco bude.....tu v robote strasne si tiez ludia radi porozpravaju a nechcem aby to niekto vedel.....ja zasa som kvazi nemala problem otehotniet len uvidim ako to donosim.......ty si v ktorom?od kt. tyzdna ti zacali ranne nevolnosti?lebo mne zatial zle nejako nie je....
@snehovagula1 32 tt som zacala. Nevolnosti som nemala, len prvych 12 t sa mi hnusilo kuracie a sladke. Ale teraz som to so sladkostami dohnala 🙂 Namiesto nevolnosti som mala silne bolesti brucha.
@kikus48 a vsetko v pohode hej?lebo moja segra ma naockovala teoriou ze zena kt.v tehotenstve nevracia nebude mst zdrave baby....tak to inak blahozelam ze uz pomaly finishujes...super super...drzim prsteky pri porode....
@snehovagula1 no dufam ze je vsetko v pohode. O takejto teorii som este nepocula 🙂 Myslim ze toho v tehotenstve som mala až až takže som bola vdačna že som nevracala. Len 1x. Ale kuracie som nevedela dat do ust 🙂 A prve tyzdne každy den som musela mat hrozno.
@kikus48 vraj nejaky americky vyskum tak neviem🙂
@kikus48
@lucinka511
Dievčatá a neviete mi prosím poradiť či sa môže Clexane pichať kamkoľvek kde nájdem dostatok kože? Mne hematologička povedala, že do brucha už nie, že mám začať so stehnom, lenže to je neuveriteľná bolesť. Tak mm včera pichol do boku pri zadku (pod pásikom od nohavičiek). Nebolelo vôbec. Myslite, že je to ok pichať tam?
@jasminkaj mne osobne povedali, ze sa moze iba do brucha, stehna alebo ramena...ja osobne som si musela vybrat rameno, lebo na bruchu a stehne sa mi robila alergicka reakcia...velmi bolestive to bolo, mnoho bolavych modrin som mala, ale vytrvala som az do konca a mam 2 deticky...

@horalka007 a k tomu si aj pichas?
Tak som kludnejsia....je to teda v pohode...