Strach a stres v 18. týždni
ahojte,
som momentalne v 18tt. Pred tyzdnom som mala pocit, ze citim pohyby babatka. Posledne dni vsak necitim uz nic a som proste z toho velmi nervozna, ze ci je vsetko v poriadku. Testy aj vsetko zatial vychadza pozitivne a dobre, ale je to moje prve tehotenstvo a som z toho dost vynervovana, ze ci je vsetko okej. Na druhej strane, ani nechcem velmi hystercit a chodit k lekarovi, ked sa vlastne nic realne nedeje a vsetko teda riesim len v hlave.
Možno by si si mohla kúpiť angelsound,aby si bola pokojnešia.Ja s tým síce skúsenosť nemám,ale mnohé si to chvália.Zatiaľ môžeš skúsiť ľahnúť si na chrbát,dať ruky na bruško a čakať či niečo neucítiš.Ja som vtedy najlepšie cítila pohyby v začiatkoch.
@aninka95 mne zacali az v 22tt a to som druhorodicka... Mam vpredu placentu ktorá tlmi zvuku.. Pri prvom som citila pohyby az v 20tt..neboj nič, pokiaľ mas výsledky ok tak by som nestresovala... Mala som inac aj ten angelsound ale viac ma vystresoval než ked som nic necitila, zas nie je az take lahke nájsť tie pohyby a najma ak mas naaahodou vpredu placentu, vtedy uz dupľom
@aninka95 ja som prve pohyby cítila v 17tt,potom cca týždeň nič a až potom prišli také normálne, ktoré už nešli zameniť s ničím. Veľa žien to tak malo, keď som čítala fóra.
Plus vieš kde máš placentu? Ak je vpredu tlmí kopanceky, pohyby... Alebo môže byť bábätko otočené dozadu smerom v tvojej chrbtici.
O chvíľu ťa čaká veľký ultrazvuk, tak vydrz, tam lekár pomeria bábätko, pozrie, či je všetko v poriadku. 🙂Pri tých prvých pohyboch je to také neisté, mne sa stane ak teraz v 23tt ze niekedy celý deň cítim len zo tri kopanceky a nič viac. Niektoré detičky bývajú menej aktívne.
@lucka_lullu a @katulienocka999 dakujem velmi pekne, celkom ste ma upokojili. a hej presne cakam na ten velky ultrazvuk a teda pevne verim, ze tam bude vsetko okej. je to pre mna vsetko nove a hororove scenare si vykreslujem v hlave.
@aninka95 neboj, dobre bude ❤️🥰
Aj ja som prvý krát tehotná, tiež som sa hocičo bála a aj bojím, no vždy si poviem, že strachom ničomu nepomôžem, ba naopak. 😉😍
Ak sa Ti bude chcieť, napíš potom ako Ti dopadlo sono 😉držím prsty

niekedy sa aktivita zvysi po sladkom, piti studenej vody..ci v klude, ked si lahnes a cakas
skus a uvidis