icon

Strach z potratu

ivusinecka026
1. jún 2025

Dobrý večer mamičky
Prosím Vás chcem sa opýtať alebo poradiť v 9/2022 som potratila babätko v 21týždni dôvod bol že som malá nejakú infekciu a trombozu neriešili sme to nakoľko som malá problém otehotniet len teraz som tehotná v 9týždni mám trvať od doktora aby ma poslal na nejaké vyšetrenie ja som sa objednala aj na cievne vyšetrenie idem 20.6.nevhodne komentáre si nechajte pre seba.
Ďakujem za skoré odpovede

barka1
1. jún 2025

@ivusinecka026 neviem, co považuješ za nevhodné komentare.
Lekarovi by som pripomenula posledne neúspesne tehotenstvo a riadila by som sa jeho názorom, pokial by som mu doverovala.
Nie som lekar, ale nezdá sa mi, ze by trombóza prispela k potratu. To skor ta infekcia. A to bol snad dočasný stav, nie?
Kazdopadne tak za 2-3 t by si mala ist na velký skrining v 1.trimestri, aby sa vylucili vývojové vady.

ivusinecka026
autor
1. jún 2025
@barka1

@ivusinecka026 neviem, co považuješ za nevhodné komentare.
Lekarovi by som pripomenula posledne neúspesne tehotenstvo a riadila by som sa jeho názorom, pokial by som mu doverovala.
Nie som lekar, ale nezdá sa mi, ze by trombóza prispela k potratu. To skor ta infekcia. A to bol snad dočasný stav, nie?
Kazdopadne tak za 2-3 t by si mala ist na velký skrining v 1.trimestri, aby sa vylucili vývojové vady.

@barka1 Dobrý večer
Ďakujem veľmi pekne on vravel ze to bude riešiť tak neviem ja mám strach už teraz z každej jednej poradni😭😭😭v piatok idem na poradňu tak sa skúsim opýtať že či by niečo odporučil nejaké vyšetrenia alebo čo.
Prajem Vám dobrú noc

simona1998
1. jún 2025
@ivusinecka026

@barka1 Dobrý večer
Ďakujem veľmi pekne on vravel ze to bude riešiť tak neviem ja mám strach už teraz z každej jednej poradni😭😭😭v piatok idem na poradňu tak sa skúsim opýtať že či by niečo odporučil nejaké vyšetrenia alebo čo.
Prajem Vám dobrú noc

@ivusinecka026 ahoj, určite treba aj hematologiu

ivusinecka026
autor
1. jún 2025
@simona1998

@ivusinecka026 ahoj, určite treba aj hematologiu

@simona1998 Ďakujem Vám veľmi pekne a Prajem dobrú noc

babu28
Odpoveď bola odstránená
zabka79
2. jún 2025

@ivusinecka026 ja som si po potrate kupila angelsound a pri uzkosti som pocuvala srdiecko to ma ukludnilo..lekarovi urcite pripomen ze treba zvysit opatrnost...

zuza265
2. jún 2025

Tromboza je nasledok zrazanlivosti krv a vtedy zvykne hematolog riedit krv injekciami v tehotenstve. Je to dolezite a vysetrenie by som na tvojom mieste absolvovala, nech viem, ze nic neupcha vyzivovanie babatka. Drzim silno palce🤗 tiez mam s tym problem a picham v tehotenstve a chodim na hemato priebezne na kontrolu

any_soj
2. jún 2025

@ivusinecka026 ak si mala trombozu, tak si vynúť injekcie na riedenie krvi!
Samozrejme, vyšetriť hematologiu, ale ja by som na výsledky nečakala. Čo najskôr odber, a hneď po ňom nasadiť liečbu. Často sa dáva aj keď sú výsledky dobré. Aj ja som tak mala. Každopádne objektívne výsledky po všetkých stránkach v tehotenstve na hematologii nezískas, niektoré veci sú v tehotenstve skreslené.

ivusinecka026
autor
2. jún 2025
@any_soj

@ivusinecka026 ak si mala trombozu, tak si vynúť injekcie na riedenie krvi!
Samozrejme, vyšetriť hematologiu, ale ja by som na výsledky nečakala. Čo najskôr odber, a hneď po ňom nasadiť liečbu. Často sa dáva aj keď sú výsledky dobré. Aj ja som tak mala. Každopádne objektívne výsledky po všetkých stránkach v tehotenstve na hematologii nezískas, niektoré veci sú v tehotenstve skreslené.

@any_soj Dobrý deň
Prosím Vás to mám gynekologovi povedať aby mi dal niečo na riedenie krvi pokiaľ nemám ešte výmenný lístok a objednaná na hematologiu.
Ďakujem za skorú odpoveď

slavka1988
2. jún 2025

@ivusinecka026 určite sa dopredu nestresuj ale trvaj na vyšetrení vždy keď sa ti niečo nezdá a zaradila by som tam aj hematologiu 🙂 držím ti palčeky

any_soj
2. jún 2025

@ivusinecka026 no ja som mala z hematologie všetko ok, len niečo veľmi okrajové tam bolo nie úplne jednoznačné. Ale nedávajú na to bežne injekcie. Ale môj doktor je z tých, ktorí riešia po prvom potrate hneď veci (nie ako niektorí, že otvorene povedia, že potrat je normálny a skôr ako po 3. či 4. že ani nič riešiť ani vyšetrovať nebudú), takže mi kázal ozvať sa hneď po pozitívnom teste, a hneď mi, ešte pred prvou poradnou, poslal recept na fraxiparine. U vás keď bola tromboza, tak ja by som na tom trvala.

ivusinecka026
autor
3. jún 2025
@any_soj

@ivusinecka026 no ja som mala z hematologie všetko ok, len niečo veľmi okrajové tam bolo nie úplne jednoznačné. Ale nedávajú na to bežne injekcie. Ale môj doktor je z tých, ktorí riešia po prvom potrate hneď veci (nie ako niektorí, že otvorene povedia, že potrat je normálny a skôr ako po 3. či 4. že ani nič riešiť ani vyšetrovať nebudú), takže mi kázal ozvať sa hneď po pozitívnom teste, a hneď mi, ešte pred prvou poradnou, poslal recept na fraxiparine. U vás keď bola tromboza, tak ja by som na tom trvala.

@any_soj Dobrý deň
Ďakujem Vám veľmi pekne v piatok sa na to opýtam a uvidím čo mi povie