Strach z potratu
Dobrý večer mamičky
Prosím Vás chcem sa opýtať alebo poradiť v 9/2022 som potratila babätko v 21týždni dôvod bol že som malá nejakú infekciu a trombozu neriešili sme to nakoľko som malá problém otehotniet len teraz som tehotná v 9týždni mám trvať od doktora aby ma poslal na nejaké vyšetrenie ja som sa objednala aj na cievne vyšetrenie idem 20.6.nevhodne komentáre si nechajte pre seba.
Ďakujem za skoré odpovede
@ivusinecka026 neviem, co považuješ za nevhodné komentare.
Lekarovi by som pripomenula posledne neúspesne tehotenstvo a riadila by som sa jeho názorom, pokial by som mu doverovala.
Nie som lekar, ale nezdá sa mi, ze by trombóza prispela k potratu. To skor ta infekcia. A to bol snad dočasný stav, nie?
Kazdopadne tak za 2-3 t by si mala ist na velký skrining v 1.trimestri, aby sa vylucili vývojové vady.
@barka1 Dobrý večer
Ďakujem veľmi pekne on vravel ze to bude riešiť tak neviem ja mám strach už teraz z každej jednej poradni😭😭😭v piatok idem na poradňu tak sa skúsim opýtať že či by niečo odporučil nejaké vyšetrenia alebo čo.
Prajem Vám dobrú noc
@barka1 Dobrý večer
Ďakujem veľmi pekne on vravel ze to bude riešiť tak neviem ja mám strach už teraz z každej jednej poradni😭😭😭v piatok idem na poradňu tak sa skúsim opýtať že či by niečo odporučil nejaké vyšetrenia alebo čo.
Prajem Vám dobrú noc
@ivusinecka026 ahoj, určite treba aj hematologiu
@ivusinecka026 ahoj, určite treba aj hematologiu
@simona1998 Ďakujem Vám veľmi pekne a Prajem dobrú noc
@ivusinecka026 ja som si po potrate kupila angelsound a pri uzkosti som pocuvala srdiecko to ma ukludnilo..lekarovi urcite pripomen ze treba zvysit opatrnost...
Tromboza je nasledok zrazanlivosti krv a vtedy zvykne hematolog riedit krv injekciami v tehotenstve. Je to dolezite a vysetrenie by som na tvojom mieste absolvovala, nech viem, ze nic neupcha vyzivovanie babatka. Drzim silno palce🤗 tiez mam s tym problem a picham v tehotenstve a chodim na hemato priebezne na kontrolu
@ivusinecka026 ak si mala trombozu, tak si vynúť injekcie na riedenie krvi!
Samozrejme, vyšetriť hematologiu, ale ja by som na výsledky nečakala. Čo najskôr odber, a hneď po ňom nasadiť liečbu. Často sa dáva aj keď sú výsledky dobré. Aj ja som tak mala. Každopádne objektívne výsledky po všetkých stránkach v tehotenstve na hematologii nezískas, niektoré veci sú v tehotenstve skreslené.
@ivusinecka026 ak si mala trombozu, tak si vynúť injekcie na riedenie krvi!
Samozrejme, vyšetriť hematologiu, ale ja by som na výsledky nečakala. Čo najskôr odber, a hneď po ňom nasadiť liečbu. Často sa dáva aj keď sú výsledky dobré. Aj ja som tak mala. Každopádne objektívne výsledky po všetkých stránkach v tehotenstve na hematologii nezískas, niektoré veci sú v tehotenstve skreslené.
@any_soj Dobrý deň
Prosím Vás to mám gynekologovi povedať aby mi dal niečo na riedenie krvi pokiaľ nemám ešte výmenný lístok a objednaná na hematologiu.
Ďakujem za skorú odpoveď
@ivusinecka026 určite sa dopredu nestresuj ale trvaj na vyšetrení vždy keď sa ti niečo nezdá a zaradila by som tam aj hematologiu 🙂 držím ti palčeky
@ivusinecka026 no ja som mala z hematologie všetko ok, len niečo veľmi okrajové tam bolo nie úplne jednoznačné. Ale nedávajú na to bežne injekcie. Ale môj doktor je z tých, ktorí riešia po prvom potrate hneď veci (nie ako niektorí, že otvorene povedia, že potrat je normálny a skôr ako po 3. či 4. že ani nič riešiť ani vyšetrovať nebudú), takže mi kázal ozvať sa hneď po pozitívnom teste, a hneď mi, ešte pred prvou poradnou, poslal recept na fraxiparine. U vás keď bola tromboza, tak ja by som na tom trvala.
@ivusinecka026 no ja som mala z hematologie všetko ok, len niečo veľmi okrajové tam bolo nie úplne jednoznačné. Ale nedávajú na to bežne injekcie. Ale môj doktor je z tých, ktorí riešia po prvom potrate hneď veci (nie ako niektorí, že otvorene povedia, že potrat je normálny a skôr ako po 3. či 4. že ani nič riešiť ani vyšetrovať nebudú), takže mi kázal ozvať sa hneď po pozitívnom teste, a hneď mi, ešte pred prvou poradnou, poslal recept na fraxiparine. U vás keď bola tromboza, tak ja by som na tom trvala.
@any_soj Dobrý deň
Ďakujem Vám veľmi pekne v piatok sa na to opýtam a uvidím čo mi povie

@ivusinecka026 neviem, co považuješ za nevhodné komentare.
Lekarovi by som pripomenula posledne neúspesne tehotenstvo a riadila by som sa jeho názorom, pokial by som mu doverovala.
Nie som lekar, ale nezdá sa mi, ze by trombóza prispela k potratu. To skor ta infekcia. A to bol snad dočasný stav, nie?
Kazdopadne tak za 2-3 t by si mala ist na velký skrining v 1.trimestri, aby sa vylucili vývojové vady.