icon

Streptokokus v tehotenstve: Aké s ním máte skúsenosti?

xenia001
Včera o 19:46

Ahojte, som v 15. tt a mám streptokoka. Máte s tým niektorá skúsenosť?

anonym_a22d91
Včera o 20:22

@xenia001 bola som 4x tehotna, teraz cakam.piate dieta a streptokoka mam stale. Teraz sa mi pridruzila aj klebsiella, beriem Macmiror. Ak nie je masivne premnozeny a nemas palenie, vytok, tak sa nelieci, dava sa potom pred porodom ATB do zily. Mne to pri prvom nestihli, tak sme potom boli s drobcom dlhsie v porodnici, preliecovali prevebtivne maleho antibiotikami.
V 36 tt., sa robi speci ster na neho prave a ak vyjde pozit., budu Ti davat ATB do zily, ak by odtiekla voda, treba ihned ist do nemocnice, ked sa otvoris a narusia sa plodove obaly, moze to byt nebezpecne bez tych ATB, takze v tom pripade nevahat a ist. Inak je to bezne.

michaela329
Včera o 20:28

@xenia001 mala som,dostala som macmiror a bolo po ňom. Potom som ešte občas preventívne brala probiotiká. Ak lieky nezaberú, tak pri check in nahlasis a pred pôrodom dostaneš ATB - neboj sa.

anonym_4ef316
Včera o 21:04

Mala som, zisteny cca v 11.tyzdni, lekarka mi povedala, ze ak nemam tazkosti, nepreliecuje sa, pred koncom tehotenstva opat skontroluju, ak bude pritomny, budu nasadene atb. Tiez som zvedava ci mi neskor vyjde pozitivne.