icon

Sú menštruačné kŕče v 36. týždni normálne?

30. jan 2025

Ahojte prosim som v 36 tyzdni a mam od rana s prestavkami menstruacne krce. Tie sa tiez povazuju za poslickov??
Prve tehotenstvo som nemala nic…porod museli vyvolavat a ja som za cele tehotenstvo nezazila ani tvrdnutie brucha,ziadne falosne kontrakcie, proste vobec nic ani na chvilu takze neviem ktora bolest je “bezna”.
Toto ma celkom vystrasilo lebo mam planovanu sekciu. Je to znak bliziaceho sa porodu v najblizsom case alebo ste to tak mali niektora aj mesiac pred terminom?

selena_luna
30. jan 2025

Normalka, maternica sa pripravuje a stahuje .... citis to viac, lebo je uz "pouzita". Aj zavinovanie po porode bude bolestnejsie ako po prvom porode. Takisto som to citila pri druhej dcere, vsetko ma bolelo viac skratka.
Ale samotny porod lepsi ako prvy 🙂 teda vobec to nie je skorsi porod podla mba, ale ved vies, ze keby sa to zacalo stupnovat a pravidelne, tak radsej smer pohotovost .

bebebosorka
30. jan 2025

Ahoj a nezačína ti už pôrod?Ak máš pochybnosti,ja by som išla na gyn.pohotovosť.U mňa prvý pôrod spontánne,mala som rovnaké bolesti celý deň,ako keď som mala dostať menzes a na druhý deň bol malý na svete.

autor
30. jan 2025

@bebebosorka uz som sla radsej lebo po sprche ma zacali boliet slabiny aj krize. Ale nastastie nezistili nic, dostala som infuziu pre istotu, tak dufam ze to bol len taky falosny poplach 🙏🏻

lenkakravcova
30. jan 2025

A máš nejaké iné zdravotné problémy, pre ktoré máš plánovaný cisársky?
Alebo je bábo otočené naopak?
Lebo tie falošné kontrakcie sú pomerne časté..od toho 35tt ale ak by si mala niečo navyše zle zdravotne, tak to môže byť aj pripravovanie sa doslova na skorší pôrod.

autor
30. jan 2025

@lenkakravcova nie prvy porod skoncil sekciou pre nepostupovanie, vobec som sa neotvarala, neviem ci som sa nedostala na max 3-4 cm, tak mi doktorka teraz odporucila ze radsej nevymyslat a neskusat VBAC, inak bolo tehotenstvo prve aj druhe zatial bezproblemove.