Sú možné neobmedzené vychádzky počas PN v tehotenstve?
Dobrý deň. Som počas tehotenstva na PN kôli rizikovej práci. Má niektorá z vás teraz na PN neobmedzené vychádzky? Niekedy sa to dalo ale potrebujem vedieť či sa to dá aj teraz. Vopred píšem že viem že ma môže zamestnávateľ preradiť.
@anonym_autor , velmi malo diagnoz ma neobmedzene vychadzky. standardne 2 hodiny doobeda, 2 poobede...
Web soc poistovne :
Stanovenie vychádzok je súčasťou liečebného režimu dočasne práceneschopného poistenca. Ak to povaha choroby umožňuje, vychádzky môže povoliť príslušný ošetrujúci lekár, pričom časovo vymedzí ich rozsah. V praxi sa stanovujú vychádzky najčastejšie v rozsahu štyroch hodín denne, napr. od 10.00 do 12.00 h a od 14.00 do 16.00 h, ich stanovenie je však v právomoci ošetrujúceho lekára. Čas vychádzok ošetrujúci lekár zaznamená, ak ich povolil, na tlačive Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti alebo v elektronickom zázname o dočasnej pracovnej neschopnosti (ePN). Zároveň ich zaznamená aj v zdravotnej dokumentácii dočasne práceneschopnej osoby.
@anonym_autor ak mas rizikovu pracu treba ziadat zamestnavatela o preradenie. ak nema moznost ti dat inu pracu nejdes na pnku
ide práve o prekážku v práci na strane zamestnávateľa – a patrí jej náhrada mzdy
@anonym_autor nie, nemala, dokonca kamarát s psychiatrickou dg. ich nemal minulý rok. Ale mala som ich spojené do jedného bloku 4h. To mi stačilo na nevyhnutné veci.
Diagnoza rizikova praca neexistuje. Ty si si mala poziadat o preradenie na nerizikovu pracu, ak by take miesto nemali, potom by si bola doma s nahradou mzdy. A nemusela by si riesit vychadzky.
lekar vravel, ze to zrusili, ja som kedysi mala neobmedzene, ale na inu diagnozu
nie. počas tehotenstva nemáš neobmedzené vychádzky.....dokonca ti ich gynekolog môže dať až po určitej dobe
V tomto roku to chceli práveže sprísniť ohľadom PN. Čiže pochybujem,že dostaneš vychádzky celodenne.
ked mozes lietat kade tade vies ist aj do prace, toto by ti povedali.
neobmedzene mozes mat ale na rakovinu a psychiatricku diagnozu.
Diagnoza rizikova praca neexistuje. Ty si si mala poziadat o preradenie na nerizikovu pracu, ak by take miesto nemali, potom by si bola doma s nahradou mzdy. A nemusela by si riesit vychadzky.
@anonym_158cbd a čo keď mi navrhol prácu ktorá podľa mňa tiež nieje úplne vhodná. Ale zároveň nieje nikde písané že ju tehotná nemôže vykonávať. Vy by ste pracovali a vystavovali sa možnému riziku? To radšej budem na PN.
@anonym_158cbd a čo keď mi navrhol prácu ktorá podľa mňa tiež nieje úplne vhodná. Ale zároveň nieje nikde písané že ju tehotná nemôže vykonávať. Vy by ste pracovali a vystavovali sa možnému riziku? To radšej budem na PN.
@anonym_autor no daj,aká to je práca?
@anonym_autor Pn vystavuje lekár na základe zdravotného stavu a nie lebo niekto chce.
Uz ani onkologicke a psychiatricke diagnozy nedostavaju celodenne vychadzky. Co bolo este pred par rokmi standard. Tehotenstvo nie je choroba a nevhodna praca nie je diagnoza. O tom rozhoduje lekar, ci je dovod na PN alebo nie je.
Zamestnavatel je povinny po tvojom pisomnom oznameni tehotenstva Ta preradit na inu vhodnejsiu poziciu alebo ak ju nema, tak zostavas doma a musis Ti vyplacat plnu mzdu.
Suseda je tehotná a ma neobmedzené vychádzky, tak netuším ako to funguje. Viem to preto, lebo vravela ze idu na vianočné trhy do Čiech a som sa jej pýtala ako môže ist keď je na pn, a ona ze.ma neobmedzene...netuším ja som na PN nebola ako tehotna
Uz ani onkologicke a psychiatricke diagnozy nedostavaju celodenne vychadzky. Co bolo este pred par rokmi standard. Tehotenstvo nie je choroba a nevhodna praca nie je diagnoza. O tom rozhoduje lekar, ci je dovod na PN alebo nie je.
Zamestnavatel je povinny po tvojom pisomnom oznameni tehotenstva Ta preradit na inu vhodnejsiu poziciu alebo ak ju nema, tak zostavas doma a musis Ti vyplacat plnu mzdu.
@muchotrafka298 sestra dostala minuly rok na onko ale je pravda ze to kresu
@anonym_autor no daj,aká to je práca?
@anonym_8f90e9 ja odpoviem za seba. Pracujem v potravinách. Keď som bola tehotná bola som na PN rizikové tehotenstvo mala som diagnózy a musela som ležať s nohami hore skoro cele tehotenstvo. Keby diagnózy nemám preradiť ma vedia z pozície pekár/ obsluha za pultom na pokladňu. Sedieť/ stáť pri pokladni 8-12h alebo medzitým ísť dokladať tovar. Inú pozíciu by pre mňa nemali. Vieme aky je stres pri pokladni keď sa každý ponáhľa ľudia su protivni a vždy keď je nejaky problém s tovarom alebo cenou prvá to schyta ta predavačka za pokladňou až potom ide vedúci. Samozrejme že náhradu platu by som nedostala..
@muchotrafka298 sestra dostala minuly rok na onko ale je pravda ze to kresu
@anonym_209705 predtym to bolo viac menej automaticke, aj pri tejto diagnoze. Ale uz som pocula, ze to tak nie je a je to posudzovane individualne (aj pri psychiatrickych diagnozach).
@anonym_8f90e9 ja odpoviem za seba. Pracujem v potravinách. Keď som bola tehotná bola som na PN rizikové tehotenstvo mala som diagnózy a musela som ležať s nohami hore skoro cele tehotenstvo. Keby diagnózy nemám preradiť ma vedia z pozície pekár/ obsluha za pultom na pokladňu. Sedieť/ stáť pri pokladni 8-12h alebo medzitým ísť dokladať tovar. Inú pozíciu by pre mňa nemali. Vieme aky je stres pri pokladni keď sa každý ponáhľa ľudia su protivni a vždy keď je nejaky problém s tovarom alebo cenou prvá to schyta ta predavačka za pokladňou až potom ide vedúci. Samozrejme že náhradu platu by som nedostala..
@anonym_cb06ea a teraz ja to napíšem. Ja som do materskej robila vo fabrike. Zmeny,8 hodín v stoji. A to si vieme predstaviť, keď ide pás a nemáš čas ísť ani na záchod. V lete stojaci horúci vzduch. Sadneš si len cez prestávku. A to som tam takto nerobila jediná tehotná
nie. počas tehotenstva nemáš neobmedzené vychádzky.....dokonca ti ich gynekolog môže dať až po určitej dobe
@mogaa to je asi individuálne ako lekár určí vychádzky, ja aom mala vychádzky hend od prvého dna pn na 2h doobeda, 2h poobede.
Dobre robis! Chod na PN! A vy ostatne zeny nestazujte sa, ze ste museli byt ako tehotne v robote. 😀 Mali ste si to vybavit. 😀😀hahahahahha
@anonym_autor a co to teda je za pracu? Lebo na tu tabulky, ktore prace su alebo nie rizikove...
Dobre robis! Chod na PN! A vy ostatne zeny nestazujte sa, ze ste museli byt ako tehotne v robote. 😀 Mali ste si to vybavit. 😀😀hahahahahha
@anonym_a170a5 ja som mala realnu PN, nic som nevybavovala, musela som jednoducho lezat, aj v nemocnici niekolkokrat.
@anonym_a170a5 nikto sa nesťažuje. Nauc sa čítať.
Na PN má právo ísť ak má diagnózu. Nechaj to na lekára ten má na to diplom a aj na to ake dá vychádzky.
@anonym_autor ak mozes neobmedzene behat, mozes aj pracovat. sa nevyhovaraj a bodaj by ta prisli skontrolovat. ved lekarka ti dala vychadzku, tak ju dodrzuj.
Bola som tehotna minuly rok a mala som PN a neobmedzene vychadzky, ale veru ked som sa vracala do prace, tak mi gyn spomenula, ze uz sa kontroly sprisnuju a uz to nebude take lahke...Ale teda este minuly rok to mozne bolo, neviem ako teraz.
(Keby niekto chcel rypat, nie nebola som PN cele tehotenstvo, ale len 3m a PNku navrhla sama lekarka kvoli mojmu stavu...)
Neobmedzene nie.ale mala som spojene ako jednu 4 hodinovu.a potom dalsi raz 7-9 a 15-17 zalezi od lekara.
@anonym_autor ak mozes neobmedzene behat, mozes aj pracovat. sa nevyhovaraj a bodaj by ta prisli skontrolovat. ved lekarka ti dala vychadzku, tak ju dodrzuj.
@anonym_d12781 tieto primitívne názory. Všetko viem,všade som bol . Kriste🤦🏽♀️

Nie nedá, SP prísne kontroluje PN.