Sú to príznaky pôrodu?
Ahojte.
V nedeľu budem v 40tt a dnes asi pred 3 hodinami sa mi začali bolesti v podbrušku ako pri menštruacii a ako keby ma tam dačo pichalo, chrbát si ani necítim, je možné že už idem rodiť alebo je to len planý poplach? Nechcem ísť hneď do nemocnice a stresovať. Prosím poraďte ktoré máte skúsenosť. Ďakujem vám veľmi pekne.
Teplá sprcha,sledovať interval medzi bolesťami
Chrbat aj mna brutalne bolel, uz sa to asi chysta. Sleduj ci su bolesti pravidelne, ak si nebudes niecim ista chod sa dat kuk do nemocky.
Zatiaľ nepravidelné a čím ďalej tým viac nepríjemné, hlavne keď sa postavím zo stoličky tak vtedy ma ide "roztrhnúť" a musím sa mierne skloniť aby mi to prešlo. Buď sa mi to zdá ale ako si mám aj bruško spadnuté a tvrdé.
Nemocnica rodis
@lienka1996 mne isli cely porod kontrakcie len do krizov, brucho ani podbrusko ma nebolelo vobec takze ano moze to byt ono 🙂 ako radili baby vyssie - tepla sprcha a uvidis. Bud sa to zastavi alebo sa to rozbehne. Drz saaaa das tooooo 🙂 ak budes mat kontrakcie pravidelne kazdych 5-7 minut tak sup do porodnice
@lienka1996 hlavne nepanikar zbytocne budes dlho v nemocnici ..ak mas nemocnicu kusok tak pockaj az budes mat cca po 5min ak si prvorodicka ak druho tak skor
@lienka1996 ahoj. Tak ako ti radia baby vyssie...daj si sprchu/kupel vo vani. Ked budes mat pravidelne kontrakcie a 4-5 minutove...vtedy staci ist do nemocky...ak ju mas do 15 min. cesty... zbytocne tam pojdes skor...doma ti bude lepsie. Uvolni sa, pusti si v kupelni hudbu a uvidis. Drzim palceky a daj vediet potom 👍🎀👍
@lienka1996 vyzerá to nádejne 🙂 žiaden stres a.snaz sa byť celkom.uvolnena pri kontrakciach nech sa ti to spustí rýchlo 🙂
Môžem si skúsiť dať aj termofor s horúcou vodou na podbruško? Či je sprcha lepšia?
@andrea_ff ďakujem určite dám 😊
@lienka1996 tak podla moznosti co ti je prijemne. Podla mna to je najdolezitejsie...aby si sa citila kludne a co najpriemnejsie a uvolnenejsie. Ci to je termoflor, sprcha, vana.... ja som o 2 v noci pocitila bolesti, ktore ma zobudili. Potom som bola hodinu vo vani...tam som si pustila relaxacnu hudbu a prechychavala...potom uz mimo vane. Ked som mala uz silnejsie kontrakcie a cca po 3-4 minutach sme sli do nemocky...okolo 5 rano. O 8 sa nam narodila dcerka ❤ to bol druhy porod. Prvy som sa tiez snazila byt doma co najviac....ale ak sa ti nieco nezda..chod urcite. Ja som sa pri prvom este asi hodinu prechadzala pred porodnicou...az potom som sla dnu na prijem. Bola som pokojna, ze som blizko...manzel bol pri mne a prechadzala som sa. Len ludia co sli sem tam okolo na mna cumeli 😀😀😀 ked som predychavala.
Ahoj, no čo... Máš to za sebou 🙂?
@kukulienka83 ahoj, mám veľmi zlú skúsenosť, ako ste mi radili tak som si dala teplý kúpeľ a začalo sa mi to ešte viac, išla som do nemocnice a tam má poslali domov že to niečo nie je!! Nezdalo sa nám to tak sme sa trepali do druhého mesta do nemocnice čo som pociťovala už takú bolesť že mi išli slzy do očí a ani nedýchala od bolesti. Samozrejme že má okamžite zobrali že už som otvorená na 9 a už sa pomaly ukazovala hlavička, tak som len 2x potlačila a už to bolo.. máme nádhernú dcérku a hlavne že je zdravá. Nemocnicu nebudem menovať.. hrôza a otras!!
@lienka1996 hlavne ze mas uz potom 😊gratulujem a vela zdravicka. Ps: ja by som si dala tu namahu byt na tvojom mieste a povedala by som vsade referencie na tuto nemocnicu nech sa ostatne mamicky maju na pozore a nestane sa im to iste
@lienka1996 gratulujem
@shilla23 áno asi máš pravdu, mala by som na to upozorniť a hlavne na tú čo sa "hrala" na zdravotnú sestru a poslala nás preč len kvôli tomu že sa jej asi nechcelo ísť po doktora a na sálu..
A ďakujem vám pekne❤️
@shilla23 nemocnica je sama o sebe v pohode len musíš mať šťastie na aký personál natrafíš☺️keď som chodila na pásy tak to som sa vždy tešila, doktorka bola úžasná a bolo vidieť že ju tá práca baví a robí všetko pre to aby boli budúce mamičky spokojné ☺️
@lienka1996 Bola si v roosveltke, však? Ale hlavne, že ste obe ok 👍😀👶
@lienka1996 gratulujem 🎀
@heeedka áno.. tá naša "super" nemocnica.. vo Zvolene sme boli nakoniec. Aj to neviem ako sme tam došli 😃
@andrea_ff ďakujeme😍
@lienka1996 wau gratulujem, akože prísť na 8 otvorená wau ešteže ste to stihli
@zabka1987 no to sa aj ja čudujem že ako sme to mohli stihnúť, keby ma boli prijali v 1. nemocnici tak by som sa tam asi viac trápila a čakala ako vo Zvolene 🙂 všetko zle je na niečo dobré 😊
@lienka1996 gratulujem, hlavne ze všetko dobre dopadlo!! Ja už nemám ani slov nato, čo sa deje v našich nemocniciach

Áno, vyzerá ze začínaš rodiť. Daj si teplú sprchu, hlavne kľud a sleduj si čas na hodinkách kedy ti prídu bolesti