Sú tu tehuľky, ktoré majú problém s nízkym tlakom?
Doteraz som bola navyknutá piť 3-4 kávy denne a teraz je tu skok nepijem len jednu a telo mi bliká varovné signály. Je mi zle, nič nevládzem len polyhujem. Zmerám si tlak a sa pohybuje 75/55. Obávam sa aby som zase nepotratila a zase sa obávam keď budem piť viac káv aby som neuškodila bábätku. Už skúšam piť aj colu aspoň 2 poháre. Už neviem čo robiť čo vlastne piť aby som neuškodila drobcovi. Poraďte 🙂
no, ja by som sa poradila s gynekologom, ale pdla mna neska 1-2 salky denne neuskodia...ved to ani nie je vraj kava...ja kavu nepijem, tlak mavam tak 95/65, tiez zavraty, ale taky nizky ako ty som este nemala.....ty ale podla mna sa to zvysi s postupujucim tehu, ci mylim sa? mne sa zvysil......
Na nizky tlak je potrebne aj pit vela vody, ja som mala taky isty problem a anemiu mam doteraz aj ten nizky tlak obcas a na hematologii mi vzdy lekar hovori, ze treba pit vela vody, ze aj to zvysuje tlak, nie len kava.....
ja 🙂 90/60 stale.. ale za problem to nepovazujem, mam taky nizky skoro cely zivot 😉 a este lahku anemiu. Kavu som nikdy nepila. Skor problem je, ze asi kvoli tomu tlaku mam potom vysoky tep 😅
ja som veru aj v tehu pila 4 kávy 😅 inak sa nedalo. a veľa cesnaku- vyrovnáva tlak... a myslím, že coca cola obsahuje viac svinstva, ako tá káva, a detto je v nej kofeín. určite sa ale poraď aj s gynekológom...
ja mam tiez nizky tlak, 90/60, kavu pijem len rano,o tom pitnom rezime mi to tiez hovoril gynekolog. tak sa snazim nalievat vodou 😀
@vefi89 co ja viem,tak cesnak tlak znizuje, moja stara mama ma 210/130 a okrem liekov na tlak uziva aj nejake cesnakove tabletky na znizenie tlaku, takze cesnak na nizky tlak isto nie
@4misa8 mne pomahala lieciva fatra, ktora by sa inak v tehotenstve nemala kvoli vysokemu tlaku ... ked bolo zamracene a nemusela som ist surne von, tak som ani nechodila, niekedy to bolo hrozne, bolo mi az zle od zaludka z toho ako sa mi tocila hlava, bala som sa ze niekde odpadnem. Dost mi pomohlo ked som zacala brat preventivne zelezo (na radu lekarky). Kava vraj moze tlak paradoxne tlak este znizit kedze dehydruje .. no vtedy by som to bez tej mojej rannej nescy asi neprezila 😀
cesnak by si nemala papat, lebo cesnak znižuje tlak a veeeela tekutín, aj ja mávam nízky tlak aj ked ešte nie som tehotná, a bola som na špeci vyšetrení v ustave srdcových chorôb v BA a tam mi kardiolog povedal, že lepšie je mat nižší tlak ako vysoký, a žiadnu chorobu mi naštastie nezistili, akurát som si videla svoje srdce na monitore, síce som z toho skoro omdlela....mne to bolo nepríjemné, a ešte ten lekár, že pozrite tu máte srdiečko, tak pekne mi to povedal, a ja som zbledla a hotovo 😀 a na tu kávu sa radšej opéýtaj gynekologa. tuná akurát môžeš počut naše názory, ale nie odborné názory, lekár je lekár.
záleží na tom ako sa cítiš, ak nemáš závraty, a malátnosť, nemal by to byť problém, nevoľnosti a únava je v tehu bežná, ja som mala celé tehu tlak 70/50, spala som aj 12 hodín, no inak som bola úplne v pohode, bábo bolo zdravé, avšak bežne mávam tlak tak 90/60 nad 100 som sa ešte nikdy "nedostala"...2-3 kávy denne by bábatku nemali uškodiť, ale pre istotu sa poraď s gyn., držím palce 🙂

@ jedna - dve kavy denne neuskodia..ale porad sa kludne s gynekologom
pijes inak dostatok tekutin, anemiu nemas?