Svrbenie a puchnutie nôh počas tehotenstva
Ahojte , stretli ste sa prosím niekto s mojím prípadom ? Asi 3 dni do zadu mi strašne začali puchnut palce na nohe, no neriešila som to nakoľko som myslela že je to kvôli tehu 🙏🏻 kúsok posvrbeli a bolo dobré no teraz sa mi to roztiahlo až po oboch nohách . Ráno som navštívila pani doktorku no nepovedala mi čím to môže byť , pleseň to vraj nieje ale mám si to potierať canestenom a nosiť 100% bavlnené ponožky . Dosť to svrbí , čo by bolo účinnejšie prosím ? Prikladám aj fotku

môžu puchnúť z tehu. mala som .treba častejšie merať tlak a skontrolovať moč.
mne gyn. poradila diétu bez soli. žiadne syry, údeniny - ešte aj chlieb mi kázala upiecť bez soli. Po týždni diéty mi nohy odpuchli.
to si bola u gyn. ?
@anonym_161dbb bola som len u svojej obvodnej , mám skúsiť aj kožné ... Prsty mi odpuchli po octovom obklade ... No pupence sa rozširuju ďalej .
Podla mna pupp, to je imunitne ochorenie koze v tehu. Chod na kozne, podaju kortikoidy a to vie pomoct. Neviem aky si tyzden. Ja som mala podobny problem, musela som aj konzultovat, ci je bezpecne rodit prirodzene, u mna vola do toho sekundarna infekcia a rany do pomaly masa. Mam zial jazvy, preslo to po porode, u mna to nereagovalo a kortikoidy. Bolo podozrenie na pemphigus. Ten sa nastastie nepotvrdil a po porode to hned samo mizlo do cca 5 dni.
mala by si skúsiť gyn.
kedy máš poradňu? ak to je onedlho tak určite spomenúť .
ja som kvôli opuchu prišla ku gyn. mimo poradne.
Podla mna pupp, to je imunitne ochorenie koze v tehu. Chod na kozne, podaju kortikoidy a to vie pomoct. Neviem aky si tyzden. Ja som mala podobny problem, musela som aj konzultovat, ci je bezpecne rodit prirodzene, u mna vola do toho sekundarna infekcia a rany do pomaly masa. Mam zial jazvy, preslo to po porode, u mna to nereagovalo a kortikoidy. Bolo podozrenie na pemphigus. Ten sa nastastie nepotvrdil a po porode to hned samo mizlo do cca 5 dni.
@kiki68 som v 36. Týždni ...stalo sa mi to len teraz, no zľakla som sa keď sa to rozšírilo. Mám aj alergie ale este sa mi nestalo žeby som mala nejakú takúto reakciu na niečo. Skúsim navštíviť kožnú . Ďakujem za odpoveď .
mala by si skúsiť gyn.
kedy máš poradňu? ak to je onedlho tak určite spomenúť .
ja som kvôli opuchu prišla ku gyn. mimo poradne.
@anonym_161dbb vo štvrtok mám poslednú . Tak to spomeniem pani doktorke . Ďakujem
@kiki68 som v 36. Týždni ...stalo sa mi to len teraz, no zľakla som sa keď sa to rozšírilo. Mám aj alergie ale este sa mi nestalo žeby som mala nejakú takúto reakciu na niečo. Skúsim navštíviť kožnú . Ďakujem za odpoveď .
@erica1705 mne tiez, presne 36tt to zacalo c za dva tyzdne hrozne skody. V 38tt som zacala rodit behom hodiny. Bol to strasny mazec, lebo nikto nevedel co so mnou, ci cisarak a nemohli najst v systeme ziadne spravy od primara z dermatologie. Porodila som a malu hned brali a robili vela testov, ci nema nejaku infekciu z toho. Nastastie nemala. Ja som s tym isla v podstate aj na rizikovu poradnu, vobec nevedeli co s tym.

môžu puchnúť z tehu. mala som .treba častejšie merať tlak a skontrolovať moč.
mne gyn. poradila diétu bez soli. žiadne syry, údeniny - ešte aj chlieb mi kázala upiecť bez soli. Po týždni diéty mi nohy odpuchli.
to si bola u gyn. ?