icon

Svrbenie brucha v 37. týždni

lucis133
14. nov 2025

Ahojte práve som začala 37tt a veľmi ma svrbi koža na bruchu aj som sa včera veľmi škriabala už, tak som volala sestricke kde chodím na poradňu a vzala mi krv na pečeňové testy a za dve hodiny už bol aj výsledok a vyšlo mi 1 hodnota je zvýšená a musím užívať aj železo. V lekárni si mám niečo pýtať na podporu pečene tak by som sa chcela spýtať či ste niektorá mali takýto problém a čo ste na to uzivali ? Myslím na voľný predaj. Ďakujem

anonym_0b054c
14. nov 2025

@lucis133 ja som to mala vtedy, ked brucho velmi rasto, natahovala sa koza a z toho ma brucho svrbelo.

beata_k
14. nov 2025

@lucis133 Natahuje sa ti koza. Byt tebou kreeemujem lebo to skonci striami.

lucis133
autor
14. nov 2025
@beata_k

@beata_k ja už strie mám dávno, mam ho dosť dopraskané aj som kremovala ale nepomohlo

hildicapupu
14. nov 2025

myslim si, ze svrbenie je normalne, nakolko sa koza natahuje a to zvykne svrbiet. treba sa poctivo natierat

rubi007
14. nov 2025
@beata_k

@beata_k tak toto neni pravda 🤭 mna brucho extremne svrbelo a ani raz som nenatierala a nemam ani jednu striu. Strie su zalezitos geneticka, nezalezi, ci sa zena kremuje alebo nie😉

beata_k
14. nov 2025
@rubi007

@beata_k tak toto neni pravda 🤭 mna brucho extremne svrbelo a ani raz som nenatierala a nemam ani jednu striu. Strie su zalezitos geneticka, nezalezi, ci sa zena kremuje alebo nie😉

@rubi007 Ja viem. Tiez nemam ani jednu. Len som chcela dat veci na pravu mieru. A to, ze jej nic nie je. Iba sa jej natahuje koza.

rubi007
14. nov 2025
@beata_k

@rubi007 Ja viem. Tiez nemam ani jednu. Len som chcela dat veci na pravu mieru. A to, ze jej nic nie je. Iba sa jej natahuje koza.

@beata_k tak preco ju strasis striami?

beata_k
14. nov 2025
@rubi007

@beata_k tak preco ju strasis striami?

@rubi007 Lebo je nepodstatne ako sme to mali ty alebo ja. Vo vseobecnosti sa odporuca kozu kremovat aby sa predislo striam. Ja preda neviem aku ma genetiku. Tak radim kozu kremovat. Minimalne jej to neublizi.

rubi007
14. nov 2025
@beata_k

@rubi007 Lebo je nepodstatne ako sme to mali ty alebo ja. Vo vseobecnosti sa odporuca kozu kremovat aby sa predislo striam. Ja preda neviem aku ma genetiku. Tak radim kozu kremovat. Minimalne jej to neublizi.

@beata_k ale ked ma zlu genetiku moze kremovat kolko chce 😃😃 aj tak budu strie😉

beata_k
14. nov 2025
@rubi007

@beata_k ale ked ma zlu genetiku moze kremovat kolko chce 😃😃 aj tak budu strie😉

@rubi007 No moze sa aspon pokusit im predchadzat. Minimalne svrbeniu pokozky urcite.

michaela329
14. nov 2025

Keď som rodila, bol tam aj druhý príjem - mamičku tiež svrbelo bruško, u nej to bola rozbiehajuca sa preeklampsia a na druhý deň jej robili ráno sekciu. Nechcem Ťa strašiť, len upozorniť, že to nemusí byť taká banalita ako strie - ktoré už máš a vieš ako to svrbelo. Urobila si dobre, že si bola u Dr. a on že Ti vzal tie parametre. S tými doplnkami na pečeň sa radšej poraď v lekárni.

lucis133
autor
14. nov 2025
@michaela329

Keď som rodila, bol tam aj druhý príjem - mamičku tiež svrbelo bruško, u nej to bola rozbiehajuca sa preeklampsia a na druhý deň jej robili ráno sekciu. Nechcem Ťa strašiť, len upozorniť, že to nemusí byť taká banalita ako strie - ktoré už máš a vieš ako to svrbelo. Urobila si dobre, že si bola u Dr. a on že Ti vzal tie parametre. S tými doplnkami na pečeň sa radšej poraď v lekárni.

@michaela329 áno pre istotu som šla lebo chcela som najskôr ze aby mi poradila sestrička ak je nejaká mastička alebo nejaký krém že si zbehnem do lekárne na to svrbenie no a povedala mi aby som vlastne na tu krv prišla ze pozrieme pečeňové testy či náhodou niesu zvýšené 🙂 ja zatiaľ problémy s tlakom nemám aspon od začiatku tehotenstva mam stále nízky tlak a teraz na poslednej poradni 80/60 som mala ale aspoňsa zistilo aj železo že treba doplniť mám sorbifer ale cítim taky ťažký žalúdok po ňom 🙂

michaela329
14. nov 2025
@lucis133

@michaela329 áno pre istotu som šla lebo chcela som najskôr ze aby mi poradila sestrička ak je nejaká mastička alebo nejaký krém že si zbehnem do lekárne na to svrbenie no a povedala mi aby som vlastne na tu krv prišla ze pozrieme pečeňové testy či náhodou niesu zvýšené 🙂 ja zatiaľ problémy s tlakom nemám aspon od začiatku tehotenstva mam stále nízky tlak a teraz na poslednej poradni 80/60 som mala ale aspoňsa zistilo aj železo že treba doplniť mám sorbifer ale cítim taky ťažký žalúdok po ňom 🙂

@lucis133 to si zvykneš a prejde to 😅Ja som ho brala celé tehotenstvo. Len pozor na mliečne a magnézium, ak beries.

lucis133
autor
14. nov 2025
@michaela329

@lucis133 to si zvykneš a prejde to 😅Ja som ho brala celé tehotenstvo. Len pozor na mliečne a magnézium, ak beries.

@michaela329 no veru užívam aj magnosolv na nočné kŕče v lýtkach 😀

maminkadeticiek
14. nov 2025

Ale no pozor!Ano svrbenie moze byt natahujuca sa koza,ALE POZOR!Moze to byt priznak vaznych komplikacii takze minimalne by som spozornela.Cholestaza napr.

anonym_00bf8f
14. nov 2025

@lucis133 svrbenie koze vacsinou znamena problem s pecenou. Dieta rastie tlaci na vnutorne organy. Podpora pecene ostropestrec s cholinom, je aj essential ale sa treba opytat ci sa moze v teho. .

anonym_f64af7
14. nov 2025
@rubi007

@rubi007 Veru to súhlasím. Ja som si od začiatku kupovaka krémy na strie,ešte manžel mi objednával.Pretože sa mi zväčšili veľmi prsia a aj brucho rástlo rýchlo a presne koža ma posledné 2 mesisce veľmi svrbela.Poctivo som sa natierala a strie mám aj my ostali veľmi na prsiach aj bruchu a stehnách.

lucis133
autor
15. nov 2025
@anonym_00bf8f

@lucis133 svrbenie koze vacsinou znamena problem s pecenou. Dieta rastie tlaci na vnutorne organy. Podpora pecene ostropestrec s cholinom, je aj essential ale sa treba opytat ci sa moze v teho. .

@anonym_00bf8f essential mi nechceli v lekárni dať vlastne veľa liekov čo mi hovorila v lekárni že sa neodporúčajú tak rozmýšľala čo by mi mohla dať , dala mi nakoniec lipovitan že aby som ten skúsila že ten by som hadam mohla , no v lekárni neboli veľmi nadšene keď mi ho dávali.

anonym_00bf8f
15. nov 2025
@lucis133

@anonym_00bf8f essential mi nechceli v lekárni dať vlastne veľa liekov čo mi hovorila v lekárni že sa neodporúčajú tak rozmýšľala čo by mi mohla dať , dala mi nakoniec lipovitan že aby som ten skúsila že ten by som hadam mohla , no v lekárni neboli veľmi nadšene keď mi ho dávali.

@lucis133 toto som nasla.

matricia
15. nov 2025

Ja som toto svrbenie mala a hospitalizovali ma na rizikovom oddelení, dala som sa najprv vyšetriť v rizikovej ambulancii a doktorka zvážila všetky moje potiaže. Som rada, že som bola pod dozorom. Mala som to pri obidvoch deťoch. V špitáli mi dávali Lagosu a potom doma, že si mám kúpiť Essentiale, lebo Lagosa bola len na predpis. Musela som držať žlčníkovú diétu aj po pôrode ešte pár mesiacov. Často mi brali krv v špitáli, aj viac fľaštičiek.

lucis133
autor
15. nov 2025
@anonym_00bf8f

@lucis133 toto som nasla.

@anonym_00bf8f mne to práveže lekár nepredpísal je momentálne chorý, iba sestrička mi vravela že aby som si niečo pýtala v lekárni že tam mi niečo odporučia že aby som niečo vyskúšala