Svrbivé vyrážky v oblasti brucha, stehien a rúk
Ahojte mamičky. Rozhodla som sa pridať sem túto tému pretože mám taký problém. Som v 28tt tehotenstva a vyhodili sa mi v oblasti brucha, stehien a rúk fľaky. Najskôr to vyzeralo ako poprhlené a neskôr to ščervenelo a strašne to svrbí, v noci nemôžem kvôlu tomu ani spávať. Dnes som bola aj na pohotovosti ale dali mi len ditiaden na ukludnenie svrbenia a nič viac. Prosim vás ak máte niektorá podobné skúsenosti, dajte mi vedieť čo nato pomôže.
@anika44 Ahoj, tak ja to mám tiež. Mala som trošku červené brucho pri pupku, tak som si kúpila Bi-Oil, že si ho budem natierať. No vyrážky sa rozšírili na celé brucho. Myslela som, že to je alergia na ten olej, tak som ho prestala používať, no vyrážky boli stále horšie. A už boli aj na stehnach. Pomohol mi obyčajný kokosový olej z DM Drogérie.
prave som sa sem dostala ked som googlila o svojich vyrazkach...doktor mi tvrdil ze je to kontaktna alergia,reakcia na prasok alebo avivaz...ale ja prasok a avivaz nemenim a pouzivam uz dlho ten isty...hrooooozne to svrbi a do rana sa tak doskrabem ze sa hambim aj dat si tricko s kratkym rukavom...a hlavne ked svrbi brucho a skrabem si ho,tak babenko je nepokojne a citim taku tupu bolest...tento tyzden idem na poradnu,skusim mu vysvetlit ze sa citim nekomfortne 😖
mna svrbela komplet cela pokozka, zacala som potom pouzivat krem proti striam od Bepanthenu, pekne premastil, obsahuje prirodne vytazky, svrbenie prestalo a nemala som ani taky pocit napatia
Ahojte mamičky. Pridávam sa k tejto pre nás dosť aktuálnej téme. Mne sa prvý krát vyhodil veľmi svrbivy ekzém na rukách v 34 TT.medzi palcami hlavne v okolí prstenika, vyzeralo to hrozne .pluzgieriky mokvajuce a svrbenie neopísateľné,do krvi.počas 1dna sa mi to rozširilo už aj vyššie na ruky.na pohotovosti mi nemohli dat nič, že som tehotná. tak som išla na gyn.pohotovost .tam sa o mňa veľmi postarali. Urobia vám aj krvné testy,moč vyšetria,bábätko...a pichli mi hydrocortison a calciovku,prrdpisali dithiaden ale poslali aj na kožné. Pomohlo mi to aj zmirrnilo svrbenie.zatial som si to potierala sudocremom a detským púdrom. Kozna mi dala locoid. Bol kľud všetko ustúpilo.
No 2tyzdne bol kľud a presne po 14dnoch ľudia, mam zase taku alergickú reakciu,že po večeri (vajíčko,zelenina, šunka, chlebík),som sa začala svrbiet a všetko mam červené a jemne obsypane (brucho,stehná, ruky,hruď),všetko ma veľmi svrbi.kedze mi to vyšlo zase na víkend ,tak bud pôjdem zase na pohotovost,alebo v pondelok bežím k ďalšej kožnej.bojim sa tiež hlavne o bábätko.mala ste niektorá takéto príznaky?co vám pomohlo?ďakujem krásne za odpoveď
Ahojte no pečeňové, chudokrvnosť,crp testy som mala všetko v poriadku.ale keď vám mozem poradiť .vidím ze nastávajú maličké zmeny.začala som sa umývať neparfumovanym mydlom a potom sa zmyjem repikovým a nechtikovym čajom a potieram sa aviril tekutým púdrom, celá na hrubo do biela všade kde to mám a chodím vyzlečena po dome iba v župane, nech mi to dýcha .ak mate takú možnosť je to super.nech nemáte oblečenie zlepené na pokožke.kozna mi dala nejakú miesanu masť CT 80 ale je to kortikoid čiže az v neskoršom stadiu ju môžte tehulky používať a max 2 týždne.tak vyskúšam aj tuto novu masť a uvidíme co zaberie. A keď sa dá piť repikovy a nechtík.čaj a kontrolovať si stravu.

https://www.modrykonik.sk/profile/alicar/
Ďakujem za radu 😉 Už sme doma. Máme krásne a zdravé dievčatko. A vyrážky sa po pôrode úplne vytratili. 😀