Syndróm bieleho plášťa

jessinocka
11. jan 2016

Ahojte dievcata, chcela by som vas poprosit o rady a skusenosti ako prekonat syndrom bieleho plasta. Doma si meriam tlak a je vzdy okolo 120/70, ked idem doporadne, tak vyskoci aj na 150/100, z coho dr uplne salie a chce ma poslat do nemocnice, co ja vidim ako zbytocne, nam doma 1,5rocne dieta. Rovnako som to mala aj pri prvom tehotenstve.

melesmeles
11. jan 2016

@jessinocka ja som na tom rovnako. a povedala si mu ze mas "syndrom"?? ze tlak doma mas ok... ja som si pocas tehotenstva kazdy den povinne koli tomu merala tlak a hlasila to doktorke. u nej som ho samozrejme mala vysoky...ale kedze za normalnych okolnosti bol ok, tak to neriesila..

hiradka
11. jan 2016

Ja som mala presne taky isty problem...a este k tomu pracujem v zdravotnictve :D len v poradni som mavala vysoky tlak...ak mi ho merali v praci tak bol bud normal alebo nizsi 🙂 a to som sa este aj nahanala...
U mna to bolo tym ze som ,,alergicka,, na tie digitalne tlakomery v ordinaciach... pri manualnych som bola v norme...
Len pre zaujimavost...gynekologicka ma tiez chcela poslat do nemocky...no nakoniec ma poslala na vysetrenie k internistke, ktora si vyhradila na mna cas a potvrdila za je to syndrom bieleho plasta a potom uz gynekologicka moj tlak neriesila, hospitalizacia sa nekonala 🙂 skus sa spytat ci by ta poslala na interne vysetrenie...ak by to bol syndrom bieleho plasta aj u teba tak radsej stravit jeden den u lekara ako niekolko dni v nemocke...

sardinka335
11. jan 2016

@jessinocka doktorovi to treba povedať, ja som mala take ,,dni,, a som mu povedala, ze hned ako som si sadla na stoličku ze mi buši srdce lebo som nervozna u lekara ....zmeral mi tlak a bol vyšší ale povedal ze to nie je ,,kardiacky,, ...potom neriešil, mal aj moje aktuálne EKG takze sme to neriešili lebo to bol čistý stres.

monicm
11. jan 2016

@jessinocka Ja som mala to isté, sestričke som povedala, že tlak doma je OK, tak mi vždy merala pri odchode z ambulancie a vtedy bol v poriadku.

avirka
11. jan 2016

Tiez som mala tento problem. Ale uplne chapajuceho lekara. Ked som vzdy po namerani na poradni mala vysoky tlak, hovorila som mu, ze to je iba na poradni, doma nizky. Na dalsiu poradnu som si priniesla tlakomer, sestricka premerala ich aj mojim tlakomerom. Kedze hodnoty boli priblizne rovnake, tlakomer v poriadku, potom stacilo kazdy den si doma merat tlak a zapisovat. Zapisane hodnoty som nosila vzdy na poradnu a tie doktor vlozil aj s peciatkou do karty. Len ma upozornil, ze ak by mi doma stupol tlak, ihned mam ist na pohotovost. A v knizke som mala napisane syndrom bieleho plasta.

zuzkavladko
11. jan 2016

Ja mam ten isty problem. Doma tlak 110/70 a na poradni 145/90, tep cez 130. Ja som to na poradni na rovinu povedala. Doktor mi povedal, ze si mam denne merat a zapisovat tlak a doniest potom tieto hodnoty na dalsiu poradnu. Takto fungujem cele tehotenstvo. Tak ci tak mi meraju aj na poradni, ale akurat sa tak vsetci zasmejeme, ze mi bije srdce ako kolibrikovi, doktor pozrie hodnoty namerane doma a uz to neriesime.

jessinocka
autor
11. jan 2016

@melesmeles
@hiradka
@sardinka335
@avirka
@zuzkavladko
dakujem baby, doktorovi sm to hned povedala a aj sam povedal, ze take pripady existuju, ale ze on nechce nic riskovat a pod. Aj predosle tehotenstvo som bola u neho a vtedy sme to riesili tak, ze som si doma zapisvala kazde 2 hod tlak a nosila na poradnu, ze keby bol doma vyssi mam hned prist. Ku koncu tehotenstva som uz mala za vyssi, tak to som hned povedala, mala sa narodila 2 dni po termine a uplne v poriadku. Len moj dr sa vzdy tvari ako keby som si tie tlaky doma vymyslela, mam z neho pocit, ze mi vobec neveri. Minuly tyzden som bol na prvej poradni v 13tt a dokonca mi ani tlak nemeral, lebo som len dostala knizku a uz som mala prednasku o tom, ze ak budem mat vysoky u neho, nech ratam s nemocnicou...sestricke som to tiez vravela, poprosila som ju, nech mi viac krat odmeria, ale nebola ochotna, takze asi tak...a tiez som z medicinskeho prostredia a vzdy som chcela pracovat v nemocnici, rada sa zaujimam o medicinske temy a aj napriek tomu mam takyto problem :D ale spolieham sa, ze keby mam vysoky, tak sa vypytam na interne, nech mi daju Holter 24hodinovy a ten nameria normalne tlaky, len som zvedava ci to potom bude dr menej riesit

macka1111
11. jan 2016

Toto som mala aj ja doma normál dokonca nízky došla k doktorovi vysoky aj ma nakoniec poslal do nemocnice.
Keď mi merala sestrička ráno cez deň nízky bola vizitka a doktor chcel aby mi odmerať tlak- skoro im tlakomer roztrhlo..Nakoniec primár sám povedal ze to je syndróm bieleho plášťa 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre