Ťažkosti s dýchaním v 31. týždni tehotenstva: Poradíte čo robiť?
Som tehotna 31.tyzden a uz par dni sa mi zle dycha ale posledne 2-3 noci nespim nic lebo sa neviem nadychnut. Teraz ma chytil az zachvat ako lapam po dychu a snazim sa nadychnut potom sa mi uz toci hlava a busi srdce z toho ako sa mi neokyslicuje mozog, najradsej by som odpadla 😭😭😭 Poradte co mam robit, tie co ste to mali v tehotenstve az take co vam pomohlo? Rano idem k lekarke. Ale pochybujem ze nieco vyriesi kedze mi povie zas udcite ze to je z tehotenstva.
@viestta skušala som nepomaha :( uz ked sa mi zacne tazko dychat tak uz to ide….ja uz fakt neviem :( som z toho nestastna prislo to s 30.tt a v zivote som to nemala..pride to len vecer vzdy okolo 8mej ked si lahnem a potom celu noc nespim..
Ak by si mala polohovateľnú posteľ, tak zvýšiť pod hlavou. Alebo aspoň si daj viac vankúšov, aby si bola v takom polosede, nech ti bábo netlačí na plúca (bránicu).
Tie posledné týždne ani ten spánok človeka nepoteší, skôr to len odtrpí. Ja som mala dvojičky. Už som ani nemala na výber v akej polohe spať. 🙂
@loliki och 😩 tiez si mala taketo dychanie? Ked mna potom z toho chyta taka az ako uzkost strasne sa z toho vystresujem lebo nepoznam tieto pocity
Viem, že som si zvýšila posteľ pod hlavou a bola som v polosede. Problém až tak veľký nebol s dýchaním, ale spala som tak kvôli tomu, že som cítila ten tlak na hrudník ak som si ľahla a určite sa mi aj ťažšie dýchalo. Proste obsah v brušnej dutine tlačilo na bránicu, to sa naozaj poležiačky nedá dýchať.
A tlak mas dobry? Merias si denne? U mna to bolo z tlaku vysokeho. Dali lieky a bolo o dost lepsie. Odmeraj si 3x denne v klude a ked tak zbehni s tym na ambulanciu, keby si tam vacsie vykyvy. Tiez o take dva tyzdne klesne brusko a tiez to dost pomoze.
@kiki68 tlak mam nizky cele tehotenstvo, dokonca som z nizkeho tlaku odpadla už aj🙈 meriam aj 3-4x denne

Ked budes mat zas panicky zachvat dychaj do papieroveho vrecuska, to ta ukludni a aj okyslici