icon

Ťažkosti v 31. týždni tehotenstva

8. apr 2025

Ahojte, momentálne začínam 31 týždeň a cítim sa príšerne, nedá sa mi ležať, ani spať stále chodím na wc. Prejsť sa nemôžem ísť, chodím ako kačka, malý sa stále hýbe, keď chodím, keď stojím, keď ležím aj keď sedím. 😫 Veľmi ho ľúbim, je to naše vytúžené bábätko (aj prvé) a moc som sa tešila na to, keď budem tehotná, ale už tak veľmi chcem aby to skončilo, aby už vyšiel von. 😀😂 Pripravovanie vybavicky a tašky do porodnice, atd... Som si nechávala na poslednú chvíľu a teraz nič nevladzem. Mám to tu ako po výbuchu 😫 ešte ani skriňu pre neho nemám, len nedávno som si ju dala robiť(na mieru lebo máme malú spálňu). Nechcem žiadne rady chcela som sa len posťažovať 😂😀 Všetci mi vraveli že tehotenstvo je najkrajšie obdobie ženy, ale kde je? 😂 To najkrajšie obdobie....😫😂

krasneleto
8. apr 2025

nie kazda ma krasne a idealne tehu... ale ver, ze ten vysledok o par tyzdnov zahoji vsetko... niekto ma na prd porod, niekto tehu, niekto oboje a niekto lavou zadnou.. nevadi... neboj sa poziadat o pomoc, isto mas kamaratky, ktore ti rady pomozu s upratanim, partner to asi tiez nebude mat lahke, nebudeme si klamat, ze v takomto stave mas sama so sebou co robit... skus to nejako vydrzat... a tomu malemu trosku dohovor, aby sem tam v bruchu aj oddychoval... drzim ti palce... coskoro to mas za sebou

b3s
8. apr 2025

Sory ale predstav si ze ešte k tomu čakáš dvojičky. Ako nechcem rýpať ale môže to byť ešte horšie ver mi, trosku si to uvedom, prospeje ti to

krasneleto
8. apr 2025

@b3s tak toto jej isto pomohlo, hned sa citi lepsie... ako mozeme jej aj napisat, co by za tento stav dala ta, co nemoze otehotniet a pomoze jej to rovnako... ma pravo na svoje pocity a ma pravo byt aj hotova z toho celeho, nie? tak neznevazuj jej pocit tym, ze su na tom aj horsie.. to vie urcite aj bez teba

michaela329
8. apr 2025

Ja som na svoje tehotenstvo čakala 12 rokov a ten posledný trimester je jednoducho ťažký, nespala som, bola som úplne blba a našťastie som veľa nepribrala, ale aj tak mi brucho zavadzalo, však počkaj aká sa budeš cítiť šlank po pôrode 😃. Ono to raz skončí a úprimne - bude horšie, lebo adaptovať sa na život s novorodencom je sakra ťažké 🫣😆 Takže si ešte užívaj chvíle relatívneho pohodlia, spi, pomaly si rob - ešte máš čas a naberaj sily do väčších bojov - napríklad kolikovych 😁

lauriik
8. apr 2025

Ja som treti krat tehotna a nemyslim si, ze tehotenstvo je najkrajsie obdobie (ani som to nikoho nepocula hovorit). Je to narocne, ako fyzicky tak psychicky. Ten konec je uplne najhorsi - asi preto aby sa zena tesila na porod. Ale uz si tehotna, zvladnut to musis a vlastne nemas moc na vyber 🤷🏼‍♀️ Ber to tak, ze za 2 mesiace bude konec a budes si uzivat ten svoj zazrak.
A fakt velka vyhoda prveho dietata je, ze si mozes kedykolvek lahnut, odpocinut, vylozit nohy. Mozes si zajist este na masaz, s muzom do restauracie, do kina a pod. My co uz mame dalsie deti tak musime fungovat normalne. Ber to ako posledne tyzdne kedy si mozete uzit len vy dvaja. Drzim palce.

ivik4
8. apr 2025

No ja by som aj za take tehotenstvo dala pocas toho mojeho cokolvek. Naozaj, mozno Ti to nepride ale kym mas zdravie tak mas vsetko. A hlavu hore, fakt je to len obdobie

ratira
8. apr 2025

No je to tak, kazda to tehotenstvo mame uplne ine. Ak niekto v mojej pritomnosti povie, ake je tehu nadherne obdobie, tak do mna vojde 200 voltov 😀 Pre kazdeho jednoducho nie je, tiez som uz riadne trpela od 7. mesiaca.

autor
8. apr 2025

@krasneleto
@b3s
@michaela329
@lauriik
@ivik4
@ratira
Ďakujem Vám za odpovede ale teda som nepovedala že ja som na svoje tehotenstvo tiež čakala dosť dlho 😅 a predtým som mávala depresie z toho že sa nám stále nedarí a bohužiaľ sa mi začali vracať teraz v tomto poslednom trimestri. Doma má podporí iba môj muž, nik iný tomu nechápe... Od začiatku som na rizikovom som na PNke lebo som stále krvácala, a už len vidieť na karte zapísané hroziaci potrat, niekoľko krát do mesiaca pre mňa nebolo vôbec príjemné. Som veľmi šťastná že som tehotná a že malý je zdravý, že kope. Len som sa chcela posťažovať 🙂 a tak trochu som dúfala že mi tu napíšu ženy ktoré to majú alebo mali rovnako ako ja. (Myslím pocity a tak)

lenkakravcova
8. apr 2025

Úplne ťa chápem 😃 ja to takto mám od 33tt.
Plus mám ešte tri deti, takže ten výbuch doma každý deň a dokola pratanie v tomto stave keď si človek nevie zaviazať šnúrky je "na nezaplatenie" 😂
Nič no, pôrod to vyrieši. Potom prídu iné starosti 😄😄😄

gastanka32
8. apr 2025

je to uplne normalne, myslim, ze vacsina zien to ma skor takto ako to opisujes ty 🙂 ovela mensie percento je tych "stastnejsich" 😀

hederamonstera
8. apr 2025

Ja som nastastie mala trosku tazsi len ten posledny mesiac (rodila som v 42tt u obidvoch deti), skor unavena ako ubolena ale hovorim, ze to tak je naschval, aby zena nemala taky strach z porodu a chcela to uz mat za sebou😀
Drz sa, rychlo to prejde. Potom nastane len peklo🤣
Posielam silu

malaopicka
8. apr 2025

Chápem ťa a súcitim s tebou. Pre mňa bolo tehotenstvo jedna katastrofa, myslela som, že to už neskončí. Od začiatku po koniec zdravotne problémy, komplikácie, no celé zle. Takze neboj, nie si v tom sama, je v poriadku sa cítiť unavená a vyčerpaná. Výhoda je, že ešte máš stále čas oddychovať sama so sebou kým sa dieťatko narodí. Snaž sa si to co najviac spríjemniť, už to pôjde rýchlo. Drž sa, posielam veľa energie 🤗

katarinaschober
8. apr 2025

@krasneleto tak nech si uvedomi ze niektore zeny to tak daleko nedotiahli a prisli o babo a nie este sa stazovat

majamat
8. apr 2025

ja som chodila jak kacka a ajtak som doakzala prejast niekolko obchodov a zhanat vybavicku 😀 silna motivacia. no samozrejme koli vychadzkam som ala obmedzene moznosti. ked bola prilezitost, vyuzila som ju. napr ked som behala po vysetreniach, doma som bola ako tiger v klietke.

krasneleto
8. apr 2025

@katarinaschober a preco by si to mala uvedomovat.. ty ked doma napustas vanu, tiez si uvedomujes ze niekde v etiopii umieraju ludia na to, ze piju vodu z kaluze? ako nebudme to uz tak velmi relativne . chcela podporu, co myslis ze nevie, ze niekto iny je na tom horsie, alebo nejaka ina by dala co za to , aby prezivala jej stav? a to jej zmierni jej pocity ano?

katarinaschober
8. apr 2025

@krasneleto ja si Vanu nenapustam len sa sprchujem setrenie vody a etiopii si mozu za to sami naco rodia tolko deti

krasneleto
8. apr 2025

@katarinaschober neviem aky mas problem, ale tu ti s nim nikto nepomoze... to bolo obrazne... aby si pochopila, co sa nie uplne podarilo, ze negovat niekoho pocit len z titulu , ina to ma horsie alebo co by ina dala je odveci, nedospele a nepatri to sem... a k nazoru na etiopiu si opat mimo, pisala som o pitnej vode, nie o pocte deti, nevadi, stava sa

autor
8. apr 2025

@majamat ale ja nejakú výbavičku mám 😅 len to treba prať a žehliť ale nemám skriňu tak musím počkať aby sa to zbytočne nezaprasilo inak tiež mám vychádzky a momentálne kvôli kŕčom nejazdim na aute tak to je tiež zložitejšie no.😅

autor
8. apr 2025

@krasneleto neviem čo má pani za problém 😅😀 ja chápem že niektoré ženy nemajú šťastie na to mať bábätko alebo tak.. dokonca máme také ženy aj v rodine 😅 ale pochybujem že by boli také... Ako ona 😅

3petka
8. apr 2025

Ten kto hovorí že tehotenstvo je najkrajšie obdobie ho nikdy nezažil. Jasne sú tam aj pekne chvíľky ale samotný proces výroby dieťaťa je jedna katastrofa. Radšej 100 krát rodiť ako byt znova tehotná.

krasneleto
8. apr 2025

@3petka pre mna bolo.. naozaj, hoc teda idealne, pohodove a bezproblemove rozhodne nebolo , nakolko som bola rizikova od 6tt... ale tehotenstvo ako take bolo pre mna najkrajsiem obdobim, ja by som zase bola tehotna cely zivot :D citila som sa taka krasna... nebolo mi zle, placenta vpredu, takze som bola rada ked som nieco zacitila, pribrala som sice dost ale citila som sa velmi krasna :D... ale to je indi vindi :D

b3s
8. apr 2025

@krasneleto no a? Písala som ze môže byt na tom aj horšie, ak sa na to pozrie takou optikou, pomôže jej to byť pozitívnejšia. Ja nemám právo na pocity?

krasneleto
8. apr 2025

@b3s mas, ale nemas pravo jej tu pisat dristy... nepytala sa na teoriu relativity... chcela povzdbudit pribehmi, kde na tom bol niekto rovnako, chapes? nie lepsie, horsie... aby sa vlastne MUSELA citit dobre

b3s
9. apr 2025

@krasneleto to nie sú dristy, ukľudni sa, ahoj

krasneleto
9. apr 2025

@b3s ked sa ta pytam , ci sa ti paci cervena, tak tvoja odpoved , ze cierna je temnejsia a biela jemnejsia su odveci- cize dristy.

katarinaschober
9. apr 2025

@b3s to mas pravdu su aj ovela horsie na tom a nestazuju sa

mimuska328
9. apr 2025

Ja som na svoje tehotenstvo čakala vyše 2roky po potratoch, zlých výsledkoch psychike v riti. Cely prvý trimester prelezany pre hroziaci potrat a ďalšie 2 trimestre pre skrátený krčok. Do toho každý deň pichanie clexanu, branie progesteronu, zvracanie, nechutenstvo a tehu cukrovku. Aj napriek všetkému to bolo pre mňa "najkrajšie" obdobie lebo som si veľa vytrpela aby sme vôbec bábätko mohli mať.. a žiaľ bohu ten posledný trimester je taký. Počkaj co budeš potom hovoriť po pôrode.. my sme mali doma ako po výbuchu lebo okrem varenia som len ležala aj to keby doktor vie poslal by ma do nemocnice ležať.. treba byť vďačný za to všetko. Nie každému je dopriate

krasneleto
9. apr 2025
katarinaschober
9. apr 2025