Tehotenská cholestáza a skúsenosti so svrbením
Ahojte mamičky, prosím o skúsenosti s tehotenskou cholestázou. Mám potvrdenú diagnózu, žlčové kyseliny som mala vysoké, ale bola som len 35tt…. po týždni v nemocnici klesli na 8 a svrbenie úplne prestalo. Po 4 dňoch doma sa mi však opäť začalo vracať svrbenie. Už som z toho sklamaná a unavená. Lezie mi to na nervy. Zároveň beriem Ursosan a Lagosu.
Chcem sa spýtať, stalo sa niektorej, že svrbenie po zlepšení úplne odišlo a potom sa znovu vrátilo? Stúpli vám potom pečeňové testy a žlčové kyseliny, alebo to môže pri tejto diagnóze takto kolísať a prichádzať/odchádzať aj bez výrazného zhoršenia?
Samozrejme, oznámim to lekárom na najbližšej kontrole, ale rada by som počula skúsenosti mamičiek, ktoré si tým prešli – ako to nakoniec dopadlo, či vám plánovali skorší pôrod a ako ste to zvládli. Teraz už som 37+0.
Ďakujem za každú skúsenosť ❤️
ja som užívala asi esentiale alebo ako sa to volalo na pečeň... mne začalo svrbenie asi posledný mesiac... pôrod som mala naplánovaný normálny v termíne... avšak sa mi zhoršil aj tlak tak som bola 2 t v nemocnici... kde mi dávali dithiaden kt som ja nejedla lebo som sa bála o bábo... normálne mi potom aj vyvolávali pôrod v termíne keď sa nič nedialo lebo sa mi zhoršili výsledky počas hospitalizácie a nakoniec som skončila sekciou lebo som bola unavená čo som veľa nespala.. mňa ku koncu už hrozne pálili aj chodidlá cele noci som z okna mesto sledovala... držím palce ale o tom že sa ti vrátilo svrbenie by som čím skor kontaktovala lekára...
@mimaapeto ďakujem krásne za odpoveď. Takže ste nakoniec rodila v termíne aj keď pečeňové boli zle ? Počula som že je to nebezpečne. Že od 38tt plánujú indukciu. Že bábätko je v bezpečí viac vonku ako v tom Toxickom prostredí. Áno chodila ma pália tiež. Je to hrozné.
@kiki255 áno, ja som to mala, týždeň som mala neznesiteľné svrbenie (8m) a potom to samé ustúpilo. Ale mne sa to už do pôrodu nevrátilo.

ja som užívala asi esentiale alebo ako sa to volalo na pečeň... mne začalo svrbenie asi posledný mesiac... pôrod som mala naplánovaný normálny v termíne... avšak sa mi zhoršil aj tlak tak som bola 2 t v nemocnici... kde mi dávali dithiaden kt som ja nejedla lebo som sa bála o bábo... normálne mi potom aj vyvolávali pôrod v termíne keď sa nič nedialo lebo sa mi zhoršili výsledky počas hospitalizácie a nakoniec som skončila sekciou lebo som bola unavená čo som veľa nespala.. mňa ku koncu už hrozne pálili aj chodidlá cele noci som z okna mesto sledovala... držím palce ale o tom že sa ti vrátilo svrbenie by som čím skor kontaktovala lekára...