icon

Tehotenská cholestáza a skúsenosti so svrbením

kiki255
Včera o 11:46

Ahojte mamičky, prosím o skúsenosti s tehotenskou cholestázou. Mám potvrdenú diagnózu, žlčové kyseliny som mala vysoké, ale bola som len 35tt…. po týždni v nemocnici klesli na 8 a svrbenie úplne prestalo. Po 4 dňoch doma sa mi však opäť začalo vracať svrbenie. Už som z toho sklamaná a unavená. Lezie mi to na nervy. Zároveň beriem Ursosan a Lagosu.

Chcem sa spýtať, stalo sa niektorej, že svrbenie po zlepšení úplne odišlo a potom sa znovu vrátilo? Stúpli vám potom pečeňové testy a žlčové kyseliny, alebo to môže pri tejto diagnóze takto kolísať a prichádzať/odchádzať aj bez výrazného zhoršenia?

Samozrejme, oznámim to lekárom na najbližšej kontrole, ale rada by som počula skúsenosti mamičiek, ktoré si tým prešli – ako to nakoniec dopadlo, či vám plánovali skorší pôrod a ako ste to zvládli. Teraz už som 37+0.

Ďakujem za každú skúsenosť ❤️

mimaapeto
Včera o 11:51

ja som užívala asi esentiale alebo ako sa to volalo na pečeň... mne začalo svrbenie asi posledný mesiac... pôrod som mala naplánovaný normálny v termíne... avšak sa mi zhoršil aj tlak tak som bola 2 t v nemocnici... kde mi dávali dithiaden kt som ja nejedla lebo som sa bála o bábo... normálne mi potom aj vyvolávali pôrod v termíne keď sa nič nedialo lebo sa mi zhoršili výsledky počas hospitalizácie a nakoniec som skončila sekciou lebo som bola unavená čo som veľa nespala.. mňa ku koncu už hrozne pálili aj chodidlá cele noci som z okna mesto sledovala... držím palce ale o tom že sa ti vrátilo svrbenie by som čím skor kontaktovala lekára...

kiki255
autor
Včera o 11:56
@mimaapeto

ja som užívala asi esentiale alebo ako sa to volalo na pečeň... mne začalo svrbenie asi posledný mesiac... pôrod som mala naplánovaný normálny v termíne... avšak sa mi zhoršil aj tlak tak som bola 2 t v nemocnici... kde mi dávali dithiaden kt som ja nejedla lebo som sa bála o bábo... normálne mi potom aj vyvolávali pôrod v termíne keď sa nič nedialo lebo sa mi zhoršili výsledky počas hospitalizácie a nakoniec som skončila sekciou lebo som bola unavená čo som veľa nespala.. mňa ku koncu už hrozne pálili aj chodidlá cele noci som z okna mesto sledovala... držím palce ale o tom že sa ti vrátilo svrbenie by som čím skor kontaktovala lekára...

@mimaapeto ďakujem krásne za odpoveď. Takže ste nakoniec rodila v termíne aj keď pečeňové boli zle ? Počula som že je to nebezpečne. Že od 38tt plánujú indukciu. Že bábätko je v bezpečí viac vonku ako v tom Toxickom prostredí. Áno chodila ma pália tiež. Je to hrozné.

lienocka2808
Dnes o 08:39

@kiki255 áno, ja som to mala, týždeň som mala neznesiteľné svrbenie (8m) a potom to samé ustúpilo. Ale mne sa to už do pôrodu nevrátilo.