icon

Tehotenská cholestáza, máte skúsenosť?

maryraven2
7. jún 2019

Ahojte baby, dnes som sa dozvedela že mám zvýšené žlčové kyseliny. Máte s tým niektorá skúsenosť? Hlavne čo sa týka liečby a či je nutná hospitalizácia.
Ďakujem 🙂

Strana
z3
stvorlistok81
30. sep 2023

@jezatka nech vam urobia testy na žlčové kyseliny, nie pečeňové, mne tie vyskočili, pečeňové som mala len mierne zvýšené, ale žlčové veľmi. Moja doktorka tiež len pečeňové robila, našťastie keď mala dovolenku, bola som u zastupujúceho doktora a ten urobil žlčky a vyskočili

jezatka
30. sep 2023

@stvorlistok81 robili mi aj tie nastastie. Tie boli v norme.

stvorlistok81
1. okt 2023

@jezatka tak super 😊 držím palce, nech je všetko v norme 🍀

bariendo
29. okt 2023

@stvorlistok81 prepáčte, vôbec som nesledovala m.k.. Týždenne 2x som chodila na kontrolu, lieky zabrali, ale 22.8 už som zase mala vysoké hodnoty, a 23.8. som aj porodila prirodzene bez vyvolávačky. Pôvodný t.p. bol 15.9, takže o 3 týždne skôr, ale našťastie sme v poriadku 🥰

simona74
3. júl 2024

Tak ja som pri prvom tehu bola hospitalizovana od cca 30 tt. Pri druhom tehu hned pecenovky v 2 mesiaci tehu sa zdvihli potom s ana chvilu ukludnili a nasledne od 23tt.hospitalizovana .... ani jedno tehu som nevosla do 9 mesiaca ale u mna zvysene pecenovky, bilirubin a zlc.kyseliny cez 80 :/ takze asi telo kazdej je ine ale tesime sa z 2 ako tak zdravych deti 🙂

jezatka
14. júl 2024

@simona74 čo znamena ako tak zdravych deti? Ovplyvnuje ta choroba zdravie deti?

annirons
25. jan 2025

@annirons ja som mala vyše 40 a malého chceli vyberať v 29 týždni, hepatologicka zmenila liečbu a za dva týždne sme klesli na 15.

Strana
z3