Tehotenská cukrovka a hypoglykémia

1katyka1
12. máj 2021

Ahojte mate niekto skusenost s tym, ze ste mali zvysene hodnoty na glukozovom teste, diabetolog vam dal dietu a potom ste mavali casto hypoglykemiu? Ja mam rano dost nizky cukor ale po ranajkach este nizsi, a niekedy aj po obede este nizsi ako rano. Nechapem to.

cervenaruza123
12. máj 2021

@1katyka1 Mne napriklad kazali si odsledovat po com mam aky cukor. Ked som drzala dietu totalne prisne, tiez som mala prilis nizky cukor. Neviem aku dietu ti dal doktor, mne vraveli, ze mozem vsetko, ale z nicoho sladkeho privela (vratane ovocia, peciv, mlieka a inych prirodzene sladkych veci). Sladene vody mi kazali uplne vynechat, inak mi vraveli, ze si jednoducho musim odsledovat po com sa mi zvysi cukor. Par dni som poctivo vynechavala vsetko mozne v com je cukor, ako pri prisnej cukrovkarsej diete aj musi byt, ale ako vravis, mavala som potom hypoglykemiu, tak som bola vlastne nutena sa stravovat normalnejsie.

1katyka1
autor
12. máj 2021

@cervenaruza123 ale ja som zas napr minule tiez tak mala ze pocas dna nizky aj ked som si dala nieco sladke a vecer, napriek dietnej veceri mi vyskocilo na vyse 8. Dost mi to skace neviem co s tym budem robit

cervenaruza123
12. máj 2021

@1katyka1 Skus si odsledovat, ci to neskace po konkretnych jedlach. Celozrnne pecivo sa odporuca, ale ja som mala kvalitne, aj domace a vzdy mi dvihlo cukor viac ako biele. U mna dvihalo cukor asi vsetko, co mi pomalsie travilo, som neskor usudila. Po par tyzdnoch som uz vedela presne co mi cukor dvihne a co nie. Pokial ti bude skakat uplne nelogicky a na vysoke hodnoty, potom to treba s diabetologom urcite riesit, aby sa to este nezhorsilo. Tak ci tak sa to zhorsi postupujucim tehotenstvom, takze treba dobre tu dietu nastavit, aby to nebola este zataz navyse.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre