Tehotenská cukrovka v 28. týždni

nina296
12. júl 2021

Ahojte baby, volala mi doktorka,že sa mám objednať k diabetologičke,pretože z výsledkov mám zvýšenú tehotenskú cukrovku. Som 28tt. Hodnoty neviem,lebo z toho stresu som sa zabudla spýtať 😔 prosím vás mali ste to aj vy a všetko bolo v poriadku?

katkaseiner
12. júl 2021

@nina296 ahoj, hlavne klud, mala som ju pri oboch detoch...
po porode to preslo.
Mne pomohlo ked som vylucila cukor, vacsinu mucnych jedal (jedno celozrnne pecivo denne som ale musela a chcela) a v podstate som prezivala na vyvaroch, kuracom a morcacom mase so zeleninou (idealne si men zeleninu nech sa z toho nezblaznis lebo aj jest stale to iste je hroza) a este na troche kysleho ovocia.
Denne som si merala cukor, a vsetko bolo ok, len teda musela som sledovat co jem... pri dcere som nebola tak striktna ale pri synovi som uz musela, cize fakt som si davala pozor a do porodu som od tohto vysetrenia uz nepribrala nic... drobec priberal a ja som chudla (nie, nehladovala som)

majamat
12. júl 2021

sestra mala, vsetko OK, dpkonca, ked si zacala davat trosku pozor na jedlo, cukro mala uplne v norme. bola bez inzulinu a cez sviatky si dokocna dopriala aj zakusky s odobrenim diabetologicky. niekedy to nemusi byt tak zle, ale aj keby treba inzulin, urcite sa to da zvladnut.

dmk_1
12. júl 2021

@nina296 mne ju zistili tiez. Dostala som glukomer, poctivo meriam, mala som upravit stravu podla tehotenskacukrovka.cz,tak som vyhodila sladkosti, sladke hluposti, pecivo viac celozrne a vhodne pre dia, viac zeleniny. Kazdy den prechadzka, ale to som robila aj predtym, peso do/z roboty. Cukor mam stale v norme, ale uz sa mi objavili dokonca hodnoty pod hranicou, tak to zase neprehanam. Na obaloch sledujem, co jedo 5g cukru, je ok. Na poradni som Dr. poprosila, nech mi malu premeria, ci z toho cukru neprerastla, tak je dokonca mensia. Nestresuj hlavne, to je este horsie, nez cukor. Zdravo sa stravuj, kludne sa inspiruj tou strankou, maj dostatok pohybu a budete ok ☺️

dmk_1
12. júl 2021

@nina296 a este, obvolaj dia ambulancie, nech ta vezmu cim skor. U nas v Kosiciach som volala 11 ambulancii, nik ma nevzal, najskor v auguste (to bolo 3 tyzdne dozadu), nakoniec som vybavila po znamosti rychly termin. Dia Dr. vravela, ze to treba podchytit cim skor, ze pridu mamicky po 30.tt a to sa uz tazsie upravuje, takze ak by sa ti nepodarilo skoro niekam dostat, uprav si tu stravu aj sama.

majamat
12. júl 2021

@dmk_1 no tak to je sila.

hailey1
12. júl 2021

@nina296 vobec sa nestresuj, ja som mala a maly je uplne fit. Jedine co, nemozes jest co chces a kedy chces. Ono sa to obcas trochu “zlahcuje”, ze staci vyradit sladke vody a sladke. Nie je to tak uplne pravda. V tele babatka sa hromadi cukor a najma po porode moze nastat pre telicko velky sok a urcite nechces, aby si ho nemala niekolko dni pri sebe uplne zbytocne.
Ja som si poctivo vazila vsetko jedlo do posledneho dna a naozaj s respektom som si nedala do ust nic zakazane. Mala som este aj dennik, kde som si zapisovala hodnoty. Odporucam web www.tehotenskacukrovka.cz. Maju to tam skvele vysvetlene vsetko.

ssandrah
11. aug 2021

dievcata v glukomery sa menia tie ihly po kazdom pouziti?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre