icon

Tehotenskácukrovka

02e03g90t
8. jún 2022

Dobry vecer, vcera mi vysiel pozitivny glukozovy test a mam ist k cukrovkarovi ... robila som si na 3 roznych glukomeroch testy na glukozu a vzdy vyslo v norme podla tabuliek ... merala som si po vydatnom jedle 1 hodinu a potom po 2 hodinach . Je mozne ze glukozovy test mi vysiel blbo ? Bojim sa ze ak mi na to nieco cukrovkar da a ja realne problem nemam tak si ho tym privolam .

pribinak
8. jún 2022

@02e03g90t diabetológ ti urobí najskôr vlastný test

itka1
8. jún 2022

@02e03g90t diabetolog ti urobi vlastny test a ak budu vysletky len trochu zhorsene najskor dostanes dietu iba keby si mala nvelmi zle vysledky si budes pichat inzulin .... lieky v tehotenstve nedaaju

amelia89
9. jún 2022

@02e03g90t ako prebiehal ten test,napis presny postup. Odber nalacno vypitie glukozy a odber o hodinu a o dve presne ?

sipopa
9. jún 2022

bud v klude a nestresuj sa pred tym, diabetologovia robia vlastne testy aby to bolo spolahlive a co najpresnejsie.

barus26
9. jún 2022

@02e03g90t v oboch tehu mi vyšiel ogtt pozitívny a v oboch tehu som mala doma merané hodnoty úplne super, ani len som sa neblizila k horným hraniciam. No aj tak kontroly každý mesiac 😀

02e03g90t
autor
9. jún 2022

@amelia89 rano mi o 7 vzali krv ... vypila som glukozovy sirup .. o 8 opat vzali krv ... a o 9 zas ... cely cas som cakala v cakarni ... medzi tym mi spravila doktorka sono .... vysledky boli : na lacno 6,46 po hodine 8,79 a po druhej hodine 6,22

barus26
9. jún 2022

@02e03g90t na lacno si mala dosť vysoku hodnotu, mala by si mat do 5,1,.. Po hodine a po dvoch ok

marvin1234
9. jún 2022

@02e03g90t hodnoty, ktoré vychádzajú zo žilovej krvi a hodnoty z prsta sú dve rôzne veci. Opýtaj sa na to diabetológa, nech ti to vysvetlí, aby si diétu dodržiavala správne. Pointa GDM je, že ty môžeš mať hodboty absolútne super, ale dieťa nemusí a to si nezmeriaš.

marvin1234
9. jún 2022

@02e03g90t ináč tá hodnota na lačno bola veľmi, veľmi vysoká aj na "obyčajnú" cukrovku, nieto ešte GDM. Ak si naozaj bola na lačno, GDM určite máš.

amelia89
9. jún 2022

@02e03g90t fuha to si mala mega lačnu hodnotu. Ale ten test bol preveden zle. Ak je vyssia ako 5.1 nema sa pokracovat. Mali ta poslat domov a zavolat ta opat- ak by bola opt vyssia ako 5.1 mas potvrdeny GD. Ogtt sa nemal vobec vykonat pri takej vysokej hodnote.

02e03g90t
autor
9. jún 2022

@marvin1234 nemaš pravdu , že je to vysoka hodnota ... pretože mne robili z krvnej plazmy kde normalna hodnota je od 4,21 - 6, 4 ... a ja som mala 6,46 ... a tie ostatné dve hodnoty som mala ok ... lekarka mi povedala , že ma aj napriek tomu pošle na dia , pretože mam vyšší tlak a hrozí preeklampsia. ale že to cukrovka nebude, no chce mať istotu, že nič sa nebude diať a nech ma sleduje aj dia "ps: prave som sa vrátila od lekárky"

marvin1234
9. jún 2022

@02e03g90t no rob ako myslíš 😀

02e03g90t
autor
9. aug 2022

tak "ženy" doktorka ten moj cukor rieši len dietou a je to ok , aj ked občas "zhreším" cukor je ok 🙂 takže predsa to cukrovka nebola

yanni
9. aug 2022

@02e03g90t len zial je to tak, ze ked ti raz nameraju vyssiu hodnotu ako normal, tak uz si musis merat do konca tehu a byt na diete. A ak by ti ranna hodnota tri dni po sebe vyskocila, tak uz aj inzulin ti naordinuju. Ja som mala v poslednom tehu len ten jeden jediny raz nameranu vyssiu a uz sa to viezlo. Nastastie sme hned na druhy den odletěli do zahranicia a vrátila som sa tesne pred porodom. Merala poctivo, hodnoty som musela zapisovat a raz tyzdenne som posielala dia. Zo zaciatku som poctivo dietovala ale cim dalej tym viac mi to liezlo na nervy, nic mi nebolo, ani dietatu, NIKDY viac som nemala zvysene hodnoty. Ku koncu som s dietou praštila. Po porode samozřejmě mordovali mna aj dieta, brali krv, merali a nic nove nenamerali: Dieta narodene v termine 3050 g a 51 cm. Uplne zdrava modelka. Potom na kontrole u dia to uzavrela tym, ze ta jedna jedina zvysena hodnota bola pravděpodobně zo stresu. Ved akoby aj nie. Ja som pracovala, bola som sama s malym dietatom, posledne dva tyzdne balila a organizovala odlet. K tomu termin u dr, na 7 a volali ma na prvy odber az o 10tej. Nalacno, bez vody, mala som nervy, zle mi bolo od hladu. Ale toto sa vobec nezohladnuje. Raz mas zlu hodnotu, tak uz ta sleduju. No dakujem.