icon

Tehotenstvo a Beloretin

irma222
23. jan 2022

Ahojte dnes som zistila že som tehotná zatiaľ sú to tri pozitívne testy (menštruácia mi meškala 2. deň) , aj keď sa to stalo neplánovane radi by sme si dieťatko nechali , no je tu veľký problem keďže som po HAKa užívala 3 mesiace lieky Beloretin od koznej , kde je jasné napísané že nemôžete otehotnieť ano stalo sa to nevedno ako teraz hľadám riešenie máte s niečím podobným skúsenosť?🥺🥺🥺🥺

sunsetsunrise
23. jan 2022

@irma222 a to ste dobralula beloretin alebo beriete?

irma222
autor
23. jan 2022

@sunsetsunrise počas brania

sunsetsunrise
23. jan 2022

@irma222 ufff , dufam ze ste vysadili. Co povedala na to gyn abo kozna ?

irma222
autor
23. jan 2022

@sunsetsunrise prišla som NATO ešte len dnes , zajtra hneď ráno idem na gyn , nemala som žiadne príznaky akurát len to že som včera mala dostať menštruáciu , bojím sa že jedinym riešením je len interupcia

sunsetsunrise
23. jan 2022

@irma222 tak viete je to teratogenny liek, verim a drzim palce ze bude vsetko v poriadku. Aj keď pre istotu by som si dala vziať pocas tehu trisomy alebo nifty testy va vvch plodu(vrodene vývojové vady)

any_soj
25. jan 2022

@irma222 ahoj. Píšeš, že by ste si dieťatko radi nechali. Ak by bol nejaký problém u tvojho doktora, skontaktuj Mareka Drába (to je ten, vďaka ktorému je už aj na Slovensku niekoľko detí po úspešnej vnútromaternicovej operácii razstepu chrbtice, kde mnohí iní doktori vidia automaticky indikáciu na interupciu) - je naozaj odborník a hlavne nebude mať blbé poznámky. A gratulujem ❤️

any_soj
25. jan 2022

@irma222 interrupcia nikdy nie je jediné riešenie, nemusis sa báť.
https://www.obgyn.sk/

irma222
autor
26. jan 2022

@any_soj Ďakujem Vám , zatiaľ som bola i gynekologicky ta nedávala nejakú váhu tomu čo som jej povedala o tých liekoch aj keď som jej ich doniesla s pribalovym letakom , jej odpoveď bola že je príliš skoro niečo hodnotiť zatiaľ moje tehotenstvo určuje len podľa môjho tvrdenia

nikol_l
1. mar 2022

@irma222 Ahoj. Ja mám ten istý problém. Dôležité je, ako dlho si ich brala a koľko mg. Ja som včera zistila u gynekológa, že sme v piatom týždni, čo je relatívne je ešte na začiatku a užívala som Beloretin 11dní - 20mg (ráno jedna tabletka). Hneď som to povedala lekárovi. Aj mu dala prečítať pribalovy lístok a že sa nesmie otehotnieť. MÔŽE ale nemusí to ma žiadne následky. Mňa poslal na ambulanciu klinickej farmakológie v Martine, tam to posúdia či to môže mať zlý dopad na plod. Je tam pani doktora Alena Szokeová. Podľa toho uvidíš čo ďalej a či bude lepšie ísť na interupciu alebo si bábätko nechať❤🍀mne osobne povedal, že ma bude sledovať ako sa vyvíja, či je zdravé a do 10teho týždňa sa môžem rozhodnúť. Povedz aj ty lekárovi svojmu, nech ťa tam pošle s papierom, pripadne ti na pani doktorku môžem dať tel.cislo do SS a objednáš sa🥺. Želám veľa šťastia🙏!

simuska910
18. máj 2022

@irma222 ahoj, prave som nasla tuto diskusiu a vsetko nasvedcuje tomu, ze mam rovnaky "problem" ako ty. Ak mozes, napises mi prosim ci je vsetko v poriadku alebo ci si to musela riesit interupciou? Dakujem krasne

jana19891
21. dec 2022

@irma222 ahojky, viem, ze je to uz davno, ale chcela by som sa opytat, ako vam dopadol vas pripad s Beloratinom..verim, ze mate zdrave krasne babatko. U nas je problem ten, ze manzel berie lieky, vysadil ich par dni predtym ako sme sa pokusali o babatko, lebo sa nam nedarilo, pricom pri 1.babatku to bolo na prvu supu. Dnes mu lekarka oznamila, ze ked by som bola tehotna tak pojdem na potrat, pricom v letaku pise ze u muzov to nie je problem, ked chcu mat deti. Sme z toho trochu otraseni, aj ked predcasne. Zistujem informacie, ak by ste to nahodou citala, budem rada za odpoved. Dakujem