Tehotenstvo a Norethisteron

marycarrie
19. apr 2023

Ahojte, žienky.
Užívala som norethisteron. Predtým som si urobila test a bol negatívny. Po norethisterone mi neprišla menštruácia a tak som si urobila test. Niekoľko testov. Clearblue mi ukazuje pozitívny s odhadom 2-3 týždne od počatia. Vo vysvetlivkach je, ze Dr mi určí 4-5 týždeň.
Ak idem podľa testu tak som norethisteron užívala 4 dní po 2 tabletky v cca 1-2 týždni, ak podľa vypoctu lekára (súdim podľa letáku, nebola som u neho) v 3-4 týždni.
Dr. Nevie ze som mala norethisteron, takže najprv ma zdrbe za to. A mám obavy, ze to môže byť veľký problém. Prosím Vás, mate nejaké skúsenosti?? Nasla som tu pár diskusii ale dosť starých a som už na prášky. Prosím žiadne výčitky, aby toho nebolo málo, samozrejme 4 dní rozlúčka so slobodou a kopec ginu s tonicom.

anavixy
19. apr 2023

Skus vzdy pouzit najprv google a ked nenajdes tam odpoved (co vacsinou najdes), tak napis na MK. Myslim, ze v tomto linku najdes co hladas.
https://mamaaja.sk/poradne/archiv-poradne-gynek...
Co sa tyka alkoholu, v prvych tyzdnoch este nie je embryo spojene s maternicou, alkohol (uzity nevedome) v uplnych zaciatkoch ho neohrozi. 🙂🍀

marycarrie
autor
19. apr 2023

@anavixy ahoj, ďakujem za odpoveď. Ten link som videla. Rovnako som od toho doktora videla dve odlišné odpovede. V jednej písal ze je to ôk a v druhej čistá katastrofa

anavixy
19. apr 2023

@marycarrie ja vidim vsade to iste, ze to nemusi nic sposobit, ale moze a treba to dokladne a opakovane odsledovat. Ktora sa ti zda ako katastrofa? 🙃 verim ze to bude ok, ked pred uzivanim bol este negativny test 🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre