icon

Tehotenstvo, trombofílie a krvácanie. Môžu spôsobiť ďalší potrat?

ppetuskaa
4. aug 2011

Prajem krásny deň všetkým budúcim mamičkám. Mám tu taký problém. Pred pár dňami mi zistili tehotenstvo, ale predtým, týždeň pred očakávanou menštruáciou som začala krvácať a to som ešte nevedela, že môžem byť tehotná. Krvácanie nebolo ani slabé, ale ani silné ako pri klasickej menštruácii. A následne týždeň potom mi tehotenstvo potvrdil aj lekár. Mám trombofílie MTHFR C677T, polymorfizmus Va134Leu F XIII, polymorf. 4G/5G, doštičkový glykoproteín Ia a IIIa a už raz som potratila, keďže som mala hnedý výtok pár dní a potom prišlo asi na 10 deň silné krvácanie so zrazeninami -Missed abort. Momentálne mi v moči zistili krv a opäť sa mi objavuje ten hnedý výtok, aj keď zatiaľ vo veľmi malom množstve. Chcem sa spýtať, či ste sa niektorá s podobným prípadom už stretli, prípadne budem rada, ak sa podelíte so svojimi skúsenosťami. Môžu tieto trombofílie spôsobovať krvácanie a následný potrat?Vôbec neviem, čo si o tom mám myslieť, kde hľadať príčinu, bojím sa totiž, aby sa mi nezopakovalo to, čo pred rokom. Momentálne beriem Fraxiparinove inekcie, ascorutin a utrogestan. Teším sa na Vaše odpovede.

Strana
z4
cukruska1920
7. nov 2016

Ahojte neviem či tu ešte niekto prispieva ale skúsim.....som v nemocnici,opakovane sa u mňa objavilo krvácanie. Picham clexane 0.4 na riedenie krvi a dnes mi ich kázali vysadiť na štyri dni....volala som hematologovi a povedal že môžem...čo si o tom myslíte? Co si o tom myslíte? Nemôže to ublížiť bábätku? Teraz som v 13tt

Strana
z4