icon

Tehotná a neočkovaná

29. dec 2021

Baby dúfam niesom sama .Je tu niektora aj tehotna a neockovana proti covid19??

katka533
29. dec 2021

Ja som , uz mam termin a za cely rok som sa nenakazila. Poctivo sa dezinfikujem vsade. Ani doktorka ani v porodnici nikto neriešil,ci som alebo nie som ockovana. Po porode sa dam zaockovat, ale v tehotenstve urcite nie.

lienka.7
29. dec 2021

@mimka1402 vtedy, keď povedia pravdu. Ked priznaju NU po vakcinácach a nie len ze to vakcina neeeee. Ked začnú hovoriť pravdu, lebo je rozdiel zomrieť na kovid a s kovidom. Ked prestanú sikanovat nezaockovanych zdravých ľudí na úkor očkovaných a chorých...
Ja kovid v žiadnom prípade nezlahcujem ale chcem sama rozhodnut o svojom zdravi a o svojom tele. A tiež o svojich deťoch. Nie v zaujme iných, ale v mojom zaujme.
Ked je to taka pliaga, tak co ľudia stále cestuju a nesedia doma na riti? Jaj, vsak mame neúčinné vakcínu, zabudla som. A to je sloboda.

mon1806
29. dec 2021

ja neviem ci necitate s porozumenim alebo ja nechapem, napisala som vlastny nazor autorke a sama som napisala že nie som ziadny antivaxer a ckovanie podporujem pre starych ludi s oslabenou imunitou aleo chorych onkologickych a podobne, ale pytala sa na nazor tehotnej a ja neviem ja sm napisala len že asi sa nechcem vystavovat ockovacej latke v tehotenstve ked sami nevieme co t moze urobit neskor kedze tato MRNA vakcina sa aplikuje prvy krat na LUDI !!! t ste si už neprecitali ? sami vedci ani nikto nevie ake to bude mat nasledky dufam že ziadne ale jednoducho to nevedia, tak sto aj ako ockovat eti a akoze naco preboha ? deti si vedia s covidom poradit lavou zadnou a už ked ockovat tak tou vakcinou ktora ma prist od januara novomaxom a nie mrna , a to kolko je ludi v nemocnici viem svoje kedze mam lekarov a sestri medzi priatelmi a dokonca robia na covidovom oddeleni , som za ockovanie za povinne pre ludi d 55 rokov a pre chorych
a ano na slovensku mame 3 umrtia na vakcinu trosku smiesne nie ? :D kedze v cesku maju vyse 100 my sme nejaka zazracna krajina naozaj to slovensko :D
ja tu rozhodnutie nikho nespochybnuje som za ockovanie aspon nieco chranenie aj ked len na 4 mesiace ale vzdy lepsie jak nic ale nie tlacit do toho každeho jedneho po novom už aj deti chore chora doba naozaj a este robit take rozdiely je to hnus .....
autorka sa pytala na nazor vyjadrila som si ho každy ma nejaky 🙂 nemusi ma pocuvat je to len a len na nej ako sa rozhodne

zalka
29. dec 2021

@mon1806 hm.. no keby bola pravda, že po prekonaní máš doživotnú imunitu, tak by nedávno v meste u nás nezomrela baba na druhý covid. Prvý prežila ... LTT a druhý ju dorazil .. po 9 mesiacoch schytala druhý krát ... tak ak toto značí doživotnú imunitu tak ďakujem neprosím.

vanda323
29. dec 2021

Ajoj, ja som v 8 mesiaci tehotenstva, a tiež niesom očkovana, proste ma zmiatlo že najprv mi moja MUDr. Vravela že stačí keď odrodim, a potom zrazu mám sa dať počas, má zneistila

sasa1310
29. dec 2021

@mon1806 a ty si bola v tých nemocniciach pozrieť?

mon1806
29. dec 2021

@zalka a prvý mala aký? Lebo sa vraví keď máš prvý zlý ťažký druhý ta dorazí

zalka
29. dec 2021

@mon1806 písala som že ho LTT dala ..
... ale o to nejde, len to odporuje tej teorii čo si spomenula, ... citujem ťa ..." ale pozerala som video na TA3 s imunologom a ten povedal že ludia ktory prekonali covid maju dozivotnu imunitu tak snad ma pravdu " ....

takže ja som reagovala na túto vetu... že asi nejaký kvalitný imunolog to nebol, a odhadujem, že patril do tábora nepreferujúceho očkovanie ...

mon1806
29. dec 2021

@sasa1310 keď ti poviem ze som sestra uveris? A áno povieš si ze aká nezodpovedna že nie je očkovaná ja jednoducho tým vakcínam neverím neviem prečo, príde mi to na hlavu ockovat sa každé 4 až 6 mesiacov niečím co nikdy nebolo ešte podané ľuďom a teraz je to také hokus pokus, tým ale netvrdím ze očkovanie je zle nie je práve naopak podporujem ho a mam aj rodičov za očkovaných 3 dávkou a sama som ich do toho do tlačila že určite áno ale neviem ja sa necítim momentálne keď som tehotná po tehotenstve sa určite dám ale teraz nie a áno co sa týka pacientov ano videla a poviem ti ze len malé percento predstavovalo na umelej pľúcnej mladého človeka a ak tam aj bol stále sa z toho dostal, ja som zažila dvoch jeden bol starý ako ja ale bol tak obezny a taky fajčiar že on vyfajcil asi 40 cigariet k tomu aj dutinky a bol astmatik a mal vrodenú chybu srdca od narodenia chlap sa z toho dostal funguje normálne bol mesiac na UPV druhého som zažila tiež tiež prežil, všetci ktorých som zažila ja počas covidu mali a zomreli mali viac ako 55 rokov a boli rapídne obezny a mali veeela pridružených ochorení tým covid nezlahcujem ani náhodou viem ze každého môže zasiahnuť inak a môže sa všeličo stat aj mladým ale to sa stáva aj po týchto vakcinach ja som ešte nezažila toľko mladých ľudí s neurologickymi a kardiologickymi problémami ako teraz bohužiaľ je to tak a je to reálne dokonca nášmu lekárovi na oddelení po druhej vakcíne ochrnul tvarovky nerv dva mesiace bol na PN mal potvrdene že z očkovania ochrnula mu polovica tváre a poznám takých viac

mon1806
29. dec 2021

@zalka https://www.postoj.sk/89376/zaockovanym-a-tym-c...
Tu je o tom ze každý kto prvý prekonal ťažko väčšinou druhý krát zomrie

zalka
29. dec 2021

@mon1806 ale ty si písala o doživotnej imunite ... opäť ťa citujem "ale pozerala som video na TA3 s imunologom a ten povedal že ludia ktory prekonali covid maju dozivotnu imunitu tak snad ma pravdu"

a nepísala si o tom, že kto dostane druhý covid tak zomrie ak mal prvý covid ťažký. Chápeš, že teraz píšeš už zase ináč.

mon1806
29. dec 2021

@zalka tak predpokladám ze každý kto mal prvý krát ťažký covid a ho prežil tak je už dávno zaočkovaní a ak nie no tak smola no, vychádzala som z toho prepáč skôr som sa pozerala na tých ktorý mali prvý ľahký alebo stredný a ten imunolog ktorého som citovala mal aj na TA3 nejaký vstup si môžeš pozrieť v tak ako? A je zástancom očkovania a podporuje ho nie je to žiadny antivaxer takých ani nesledujem ale vravím ze každá minca má dve strany aj covid aj to očkovanie každý nech si robí podľa uváženia 🙂

mon1806
29. dec 2021
hivanik
29. dec 2021

@vanda323 ...na tvojom mieste by som sa tiež nedala ockovat keďže si prekonala počas tehotenstva covid a máš aké- také protilatky ....takže nieje o čom diskutovať ...

vanda323
29. dec 2021

@hivanik Tak hádam ano, a možno už do vtedy bude na trhu ta nova vakcina bez toho mrna som jej viac naklonená

zalka
29. dec 2021

@mon1806 áno každého vec, či sa dá alebo nedá očkovať... tá pani čo som spomínala očkovaná nebola, vôbec. A mala do 50r.

Boh vie kedy to skončí. Asi túto jar odhadujem.

mon1806
29. dec 2021

@zalka kiežby 👌 ja už mám toho plné zuby už sú to dva roky a už to kvalitne ľuďom lezie na mozgy

zalka
29. dec 2021

@mon1806 hej lezie ... aj mne lezie, a tiež mi lezie na nervy ako ludia nedodržiavajú opatrenia, ako to zľahčujú, ako znevažujú prácu zdravotníkov, ako veria bludom a hoaxom, a konšpiráciam ... a potom sa čudujú, že sa točíme v jednom zasranom bludnom kruhu.
Zodpovednosť k sebe, zodpovednosť k iným to mnohým už naozaj nič nepovie.

evaachesa
29. dec 2021

@vanda323 v čom je bezpečnejšia nová vakcína? Na akom princípe funguje?

rebeka7501
29. dec 2021

@mon1806 rozumný názor, sú tu otázky od budúcich mamičiek, či môžu jesť bryndzu, syr, ryby a pod..... Ale experimentálnu vakcínu - hneď 3 dávky naraz. Nepochopím.

magnetk
29. dec 2021

Dobre ste urobili, že ste sa ako tehotná nedali očkovať. Český imunológ Jiří Šinkora - Súčasné vakcíny proti koronavírusu boli schválené ako experimentálne vakcíny k núdzovému použitiu. A od klasických sa značne líšia. A aj píše aké nežiadúce účinky to môže mať na matku aj dieťatko. Za pár rokov uvidíme , tie následky očkovania.

autor
29. dec 2021

@mon1806 jeejda no neuverím kolegyňa😁

autor
29. dec 2021

@vanda323 prajem hodne zdravia ,nech vám všetko dobre dopadne 🙏

autor
29. dec 2021

@magnetk ja som hlavne nechcela pred bábätkom ,snažení sa atď ,bude to naše prvé. Cez tehotenstvo tiež nemám pohnútky k tomu a potom uvidíme .

autor
29. dec 2021

@mon1806 veľa zdravíčka a síl k pôrodu 🙏

vanda323
29. dec 2021

@evaachesa Ach , pýtaš sa nesprávnej, veľa o Tom neviem, len to že neobsahuje tu látku MRNA, o ktorej som čítala teda aj nie veľmi lichotivé vyjadrenia. Ale tak zatiaľ to až tak nestudujem lebo nemusím, ak sa rozhodnem že idem do toho prelustrujem to viac

vanda323
29. dec 2021

Jeeej, nápodobne, ďakujem ti

nelca0510
29. dec 2021

@mon1806 "kloktat nemôžu že len slanu vodu" , samozrejme,isto si to musela ako vtip. Je x liekov ktoré sa môžu a isto aj kloktanie slanou vodou. Vysvetlenie pre nechápavé.

zuzi0911
29. dec 2021

Nie som očkovaná a snazime sa. V auguste som mala MA a teda ani v nemocnici ani môj dr mi očkovanie neodporucili, ani napriek info o snažení atď...

nelca0510
29. dec 2021

@vanda323 tá mRNA (tak sa to správne píše), do jadra bunky neprejde. Nikdy. Nemení sa tak genetická informáciá. Vysvetlenie princípu mRNA a vakcíny založenej na mRNA hľadaj na overenej stránke.