icon

Teplota v tehotenstve

peterlulon
15. júl 2025

Dobry den, o 4 poobede som mala teplotu 37,2 zobrala som paralen, o 19:00 horucka 38.. a o 22:00 horucka 38,5
Som v 4 mesiaci tehotenstva, o 22:00 som vypila panadol, teraz studena sprcha
Ist na urgent hned alebo pockat ci neklesne ?

jurly
15. júl 2025

@peterlulon na vecer horucka vzdy stupne. Vela pi, oddychuj, vypot sa. Uvidis zajtra rano. Ak Ta neboli nic ine.
Ak mas dalsie symptomy, chod zajtra normalne k lekarovi, ak teplotu nemas 3 den po sebe.

deedol
15. júl 2025

pri takych teplotach si lieky ani nedavam, daj imunite sancu trocha zabojovat.

vorkola
15. júl 2025

@peterlulon No ked si davas paralen, tak studenu sprchu si si nemala davat,Vyckat po paaralene aspon 5 hodin

anonym_763163
16. júl 2025

@peterlulon tak v tehotenstve nebudeme teplotu podceňovať a ani dávať prehnané šance imunite bojovať. Každopádne pri teplote 37,2 je naozaj skoro na antipyretika- pravdepodobne ste ale cítila aj iné symptómy bolesť hrdla , sopel, kašeľ ? Bol niekto chorý vo vašom okolí?
Obecne paracetamol je účinný keď dá v dávke vzhľadom na kilá pacienta čo ale v tehotenstve je tiež na úvahu. Každopádne vysoká teplota je pre plod horšia ako dať si liek, pokiaľ sa neberie dlhodobo.
Studená sprcha len za predpokladu že ste horúca teda letná nie úplne ľadová nech nespôsobíte telu a tým pádom aj plodu šok. Jemne ochladzovanie...
Ak by sa teplota aj po podaní lieku šplhala nad 39 určite choďte na pohotovosť vzhľadom k stavu že ste tehotná. V tehotenstve sa zastávam názoru že radšej ísť 100x k lekárovi hneď keď sa niečo nezdá ako niečo zanedbať. Skoré uzdravenie prajem

anonym_763163
16. júl 2025

@peterlulon ešte skúste tekutiny doslova po lyžičkách, je to pomalé ochladzovanie tela. Naozaj po lyžičkách. V nemocnici vám môžu dať aj infúzie , fyziologický roztok to tiež trošku telo ochladí a tam vám dajú aj iné lieky na teplotu , skrátka tam tú teplotu zrazia. Treba ale riešiť prečo máte teplotu , či je to bežná vec alebo nejaký zápal. Keby nie ste tehotná tak vám napíšem že počkajte 3 dni. Ale v tomto stave nečakať nad 39.

kiki68
16. júl 2025
@anonym_763163

@peterlulon ešte skúste tekutiny doslova po lyžičkách, je to pomalé ochladzovanie tela. Naozaj po lyžičkách. V nemocnici vám môžu dať aj infúzie , fyziologický roztok to tiež trošku telo ochladí a tam vám dajú aj iné lieky na teplotu , skrátka tam tú teplotu zrazia. Treba ale riešiť prečo máte teplotu , či je to bežná vec alebo nejaký zápal. Keby nie ste tehotná tak vám napíšem že počkajte 3 dni. Ale v tomto stave nečakať nad 39.

@anonym_763163 toto presne spravili mne a super zabrala infuzka, teplotu v tehu zrazila ( mala som cez 39)

peterlulon
autor
16. júl 2025

Dakujem Vam velmi pekne vsetkym za odpovede

ankare
16. júl 2025

@peterlulon do 38,5 si nedávaj antipyretika. Skoré uzdravenie!

peterlulon
autor
16. júl 2025

Bola som na urgente, poslali ma na gynwkologiu, tam mi odmerái tlak teplotu urobili ultrazvuk, zobrali moc v ktorom boli zvysene leukocyty a krv na crp, mam znizovat teplotu paralenom, zajtra rano zavolat ohladom vysledku crp a predpise doktorka antibiotika + pripadne vysetrenie u urologa