icon

Tetania počas tehotenstva

jerseytay
13. máj 2025

Ja by som sa rada poradila aj informovala, či tu niektorá z Vás má s týmto skúsenosti.. mne po pár panických záchvatov bola diagnostikovanie panicka porucha aj tetania..
Teraz ale čakáme bábätko, a síce som len v prvých týždňoch (konkrétne 6tt) dostávam tieto stavy nejak extrémne..
Neviem či to môže byť aj tehotenstvom, ale busenie srdca, pocit roztraseného žalúdka, celkovo sa cítim akoby som mala jemnú triašku, hlavne keď ležím alebo sedím..keď som v pohybe vonka s dcérkou, je to viacmenej lepšie, lenže niekedy si musím lahnut,lebo zároveň je na mne neskutočná únava.. beriem každý deň jedno vrecko magnézia, lekára mam až vo štvrtok .. môže to byť teraz aj tehotenstvom?
Tlak mam ideálny, 120-110/77, len to busenie
Ďakujem

jerseytay
autor
13. máj 2025

@jerseytay ospravedlňujem sa za jemné preklepy, telefón mi to automaticky opravuje

bursika
13. máj 2025

Ono to môže byť, že sa ti to zhoršilo teraz kvôli tehotenstvu. Máš rozbúrené hormóny, stáva sa to.

kiki68
13. máj 2025

Ono mne takto zle bolo v tehu vzdy, do 20tt uplne zle. Tak podla mna to je hlavne z hormonov, plus telo zacina viac pumpovat obeh, zene sa zmensuje mozog, to sa zase zvacsi do 6-12 mes po porode. Meni sa vela veci. Cize je to normalne. Casto sa moze stat, ze pri vstavani, schodoch, citani nahlas Ti bude blbo, ze telo nestiha uplne. Len klidek