icon

Tlak v 6. mesiaci tehotenstva

14. okt 2021

Som v 6.mesiaci tehotenstva a akurát som si namerala tlak 141/68...cítila som sa nejak blbo ale teraz mám z toho stres

kiki68
14. okt 2021

Meraj 3x denne, zapisuj a keby po 3 dnoch bolo zle tak chod k lekarovi. Toto je este ok, neboj

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
14. okt 2021

@kiki68
@bambulienka25 Ok ďakujem za radu

petamich
14. okt 2021

mne lekar kazal, ze ked mi takto vyskoci mam si dat magnezium a odmerat o pol hodinu a ak by neklesol, tak prist - to som bola uz v 35tt+
dolezity je ale myslim spodny - ten nesmel byt nad 90 a celkovo 140/90

hederamonstera
14. okt 2021

Ja tak mavam, ked si meram hned po tom ako som nieco robila…ale po 2-3 minutach odmeram znova a uz je horny 125…u gynekologa mi furt nameraju cez 140, lebo mi ho meraju, ked im to tam pobeham a potom ma stresuju, ze aky ho mam vysoky🙈
A merala si si ho vklude?

autor
14. okt 2021

@hederamonstera Ta ja ani neviem keď mám pravdu povedať, ale už je dobrý vďaka Bohu. To ja som taká čudná trošku dačo a už stres

jazula
14. okt 2021

Problém je spodný tlak nad 90, kvôli prietokom. Vtedy by som šla k lekárovi/na pohotovosť.

1katus1
14. okt 2021

Prederanim by si mala ísť cikať potom si v kľude sadnúť a až potom merať. Ja som mala vysoký tlak celé tehotenstvo a presne takto mi kázala lekárka. Ak mas len občas vyšší tlak tak je to ok. Meraj si aspoň 2x denne ideálne 3x a zapisuje si to a dones lekárovi na poradňu. Ak bude vysoký tlak pretrvávať treba volať tvojmu gynekológovi prípadne pohotovosť

nevenka
15. okt 2021

@petamich ano, ja som pre toto rodila o 2 tyzdne skor, den pred porodom som aj na liekoch mala 150/100. Toto je este ok, ak bol spravne merany. Ten horny vyskoci pri fyziickej zatazi, strese, ale rychlo sa vie skludnit.