Toxoplazma v tehotenstve: Čo robiť a ako reagovať?
Ahojte prosím som prvý krát tehotná a zistili mi toho. Igm-negatívne a Igg-123.
Sestrička povedala že ide pravdepodobne o dávno prekonanu toxo ale poslala ma na infekčné kde ma objednali až v polke decembra. Idem sa zblázniť. Vie mi niekto poradiť ako to môže naozaj byť? Ďakujem
Aj ja som mala vyššie hodnoty a poslali na ma infekčné, v ten deň som tam bola, dr to kukol, že je to pravdepodobne v minulosti prekonané, ďalej sme sa tým nezaoberali 🙂 veľa šťastia prajem, buď hlavne pokojná, keby to bolo akútne, tak ti to povedia hneď
to som mala asi aj ja .....ale na infekcne ma gynekologicka neposlala, iba skonstatovala, ze to bolo v minulosti prekonane
tehotenstva vsetko v poriadku, aj deticky
podla mna vas zbytocne vystrasili
Ďakujem Vám zas mi je o niečo lepšie ❤️ zajtra začínam 15ty týždeň a je to moje vytúžené babatko tak sa veľmi bojím
Ja som momentálne v 15 týždne tiež má gynekologická poslala na infekčné kvôli tomu nakoniec mi na infekčnom povedali že som to prekonála pred 4 mesiacmi nedala mi nič že o mesiac sa mám prísť objednať na kontrolu tiež som bola veľmi vystrašená ale že som to prekonála 4 mesiace do zadu nič mi nedali lekárka povedala že o mesiac má len skontroluje
Mňa tiež tak pred 4 rokmi doktorka vyplasila na smrť🫣a na infekčnom doktorka zas povedala tiež to čo spomínajú vyššie,že je to dávno prekonané🙂
Tou mi to tak vyšlo z testov … ale keď si ti raz prekonala tak aj pri ďalších odberoch o xy rokov ti to vide “pozitívne” tak sa na to príprav aj do budúcna 😅 infektolog mi pri prvom tehotenstve povedal že to je dávno prekonané a že takéto výsledky môžem mať aj roky po danej chorobe a pri druhom tehotenstve som mala tu hodnotu veru asi len o 2 tie “body” nižšie ale gyn ma znova poslala na infektologiu (neviem či to akože musí alebo čo) a to už som si vypočula aj veľmi “milé” slova na svoju gyn že či je kompletná mu tam posielat stále dokola pancientky s prekonanou toho čo už raz riešil 🙈🤣🤣 takže aj pri budúcich tehotenstvách to to takto vijde ab si bola pripravená 😅

@eminent igm je parameter akútnej fázy ochorenia, ten je negatívny. Predpokladám, že na infekcnom sa pozrú na papier a zacuduju sa, čo im to zas poslali..