icon

Toxoplazmóza prekonaná tesne pred otehotnením

alienka000
24. feb 2014

Ahojte, pri odbere v 11tt mi vysli hranicne velmi nizke hodnoty toxoplazmozy. Vraj som ju prekonala asi 4-6 tyzdnov pred otehu. Vraj to nema dopad na plod kedze to bolo pred ale chcela by som vediet ci niektora zazila podobnu situaciu a ci bolo vsetko v poriadku? dakujem

Strana
z2
bad_delight
14. dec 2015

@anakristina dakujem pekne 🙂 aj tebe vela stastia

anakristina
19. dec 2015

Baby bola som u grochala.odporucam.vyzera po tom vsetkom ze moja toxoplazmoza bola tiez prekonana

motko1
27. jan 2016

@anakristina ako ste nakoniec dopadli ja mam skoro podobnw hodnoty ako vy

anakristina
27. jan 2016

@motko1 zatial vsetko v poriadku.morfo v poriadku.treba urobit minimalne 3odbery a mozem vam odporucit lekarov ak budete mat zaujem

motko1
28. jan 2016

@anakristina ja idem 5.2.ku grochalovy v 12 tom tyzdni chcem ist aj v 20tom.pri prvom som bola aj na amniocenteze ale to by som uz nechcela podstupit.bola som ajnuninfektologicky dala mi antibiotika na 3tyzdne a potom mam prist na odber

motko1
28. jan 2016

@anakristina ja idem 5.2.ku grochalovy v 12 tom tyzdni chcem ist aj v 20tom.pri prvom som bola aj na amniocenteze ale to by som uz nechcela podstupit.bola som ajnuninfektologicky dala mi antibiotika na 3tyzdne a potom mam prist na odber

anakristina
28. jan 2016

@motko1 presne grochala som ti chcela odporucit.prvykrat preco si bola na amniocenteze?kvoli toxo?lebo ak si uz vtedy mala zvysene hodnoty tak ti uz nic nehrozi.infektologicka je super v trnave.

motko1
29. jan 2016

Nie zle skiiningove testy nakoniec bolo vserko ok a mam zdraveho sokovneho 2,5rocneho chlapceka.bola som vo zvolene na infekcnom a tam mi povedala ze som ju dostala par tyzdnov pred otehotnenim

motko1
29. jan 2016

@anakristina mozem zobrat grochalovi moje vysledy na toxo poradi mi aj on?a v ktorom tyzdni si u neho bola prvy krat?

anakristina
29. jan 2016

@motko1 ja az v 18tyzdni ze vtedy uz je viac vidno.on len utz spravi.nekukal na papiere neni na to cas a neni to jeho specializacia.na to skor doc zahumensky v tt.ma rizikovu ambulanciu v nemocnici.

motko1
2. feb 2016

Kolko by malo byt IgM aby bola toxo prekonana dakujem

daniela198820
30. apr 2016

mozem sa oyptat... ak mate prekonanu toxo a ste otehotneli... poslali vam na neake vysetrenia... jsa som prekonala toxo v poslednom trimestri tehotenstva pred 6 rokmi... chcerm sa opytat co vam púovedali ci mozte otehotniet ak ju mate prekonanu...

motko1
2. máj 2016

Otehotnieť mozte vyšetrenia určite budú ešte ja osobne som prekonala toxo aj ako dieťa a tesne pre otehotnením som ju mala znovu takže neni ani pravda že ju nemozte dostať dva krat

mirkatb
2. máj 2016

Toxoplazmózu možno prekonať len raz, určite nie dvakrát. Po prekonaní toxoplazmózy ostávajú v tele protilátky. Prekonaná toxoplazmóza pred 6 rokmi nepredstavuje problém.

anakristina
2. máj 2016

@motko1 to sa skrizili antigeny. Do akutnej fazy sa to moze dostat u hiv pozitivnych ludi. Pocas tehu sa s nami zahravaju hormony

motko1
3. máj 2016

Neviem mne tak povedala infektologicka

barmankaa
Odpoveď bola odstránená
barmankaa
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2