Toxoplazmóza prekonaná tesne pred otehotnením
Ahojte, pri odbere v 11tt mi vysli hranicne velmi nizke hodnoty toxoplazmozy. Vraj som ju prekonala asi 4-6 tyzdnov pred otehu. Vraj to nema dopad na plod kedze to bolo pred ale chcela by som vediet ci niektora zazila podobnu situaciu a ci bolo vsetko v poriadku? dakujem
Baby bola som u grochala.odporucam.vyzera po tom vsetkom ze moja toxoplazmoza bola tiez prekonana
@anakristina ako ste nakoniec dopadli ja mam skoro podobnw hodnoty ako vy
@motko1 zatial vsetko v poriadku.morfo v poriadku.treba urobit minimalne 3odbery a mozem vam odporucit lekarov ak budete mat zaujem
@anakristina ja idem 5.2.ku grochalovy v 12 tom tyzdni chcem ist aj v 20tom.pri prvom som bola aj na amniocenteze ale to by som uz nechcela podstupit.bola som ajnuninfektologicky dala mi antibiotika na 3tyzdne a potom mam prist na odber
@anakristina ja idem 5.2.ku grochalovy v 12 tom tyzdni chcem ist aj v 20tom.pri prvom som bola aj na amniocenteze ale to by som uz nechcela podstupit.bola som ajnuninfektologicky dala mi antibiotika na 3tyzdne a potom mam prist na odber
@motko1 presne grochala som ti chcela odporucit.prvykrat preco si bola na amniocenteze?kvoli toxo?lebo ak si uz vtedy mala zvysene hodnoty tak ti uz nic nehrozi.infektologicka je super v trnave.
Nie zle skiiningove testy nakoniec bolo vserko ok a mam zdraveho sokovneho 2,5rocneho chlapceka.bola som vo zvolene na infekcnom a tam mi povedala ze som ju dostala par tyzdnov pred otehotnenim
@anakristina mozem zobrat grochalovi moje vysledy na toxo poradi mi aj on?a v ktorom tyzdni si u neho bola prvy krat?
@motko1 ja az v 18tyzdni ze vtedy uz je viac vidno.on len utz spravi.nekukal na papiere neni na to cas a neni to jeho specializacia.na to skor doc zahumensky v tt.ma rizikovu ambulanciu v nemocnici.
Kolko by malo byt IgM aby bola toxo prekonana dakujem
mozem sa oyptat... ak mate prekonanu toxo a ste otehotneli... poslali vam na neake vysetrenia... jsa som prekonala toxo v poslednom trimestri tehotenstva pred 6 rokmi... chcerm sa opytat co vam púovedali ci mozte otehotniet ak ju mate prekonanu...
Otehotnieť mozte vyšetrenia určite budú ešte ja osobne som prekonala toxo aj ako dieťa a tesne pre otehotnením som ju mala znovu takže neni ani pravda že ju nemozte dostať dva krat
Toxoplazmózu možno prekonať len raz, určite nie dvakrát. Po prekonaní toxoplazmózy ostávajú v tele protilátky. Prekonaná toxoplazmóza pred 6 rokmi nepredstavuje problém.
@motko1 to sa skrizili antigeny. Do akutnej fazy sa to moze dostat u hiv pozitivnych ludi. Pocas tehu sa s nami zahravaju hormony
Neviem mne tak povedala infektologicka

@anakristina dakujem pekne 🙂 aj tebe vela stastia