Treba brať v tehotenstve preventívne magnézium?
Dobry den,
zda sa mi ze podla odporucani je v tehotenskych vitaminoch malo magnezia a zaroven sa odporuca brat vo vyssom stadiu. Doplnali ste preventivne?
Nebrala som vôbec.
Ja by som ho preventívne nebrala ja myslím ,že mne osobne zabetónoval krcok ..užívala som vysoké dávky aj infúzie od 23tt a nemohla som porodiť ...a teda aj druhý a tretí pôrod bol takýto ..pri prvom som neuzivala a porodila som ľahko
ani pri jedno tehu som nič nebrala
@zuzi0911 to ma celkom upokojilo 😂teda toto by som teraz potrebovala aby mi nieco zabetonovalo krčok 🙏🏻som po serklaži a krčok makky a skrateny na 0,8 … magnezko beriem len rano vecer … a to neviem ci nieje malo
Ja som brala proti kŕčom,keďže som bola riziková a mala spontánne potraty viac ráz.A od začiatku ma bolievalo podbruško mala som dovolené aj 5x denne ale len do 36tt sa smelo aby nezastavilo pôrod.
Preventívne nie, ale už na 1. prehliadke mi dr. odporučil brať, neskôr v 16.tt som bola na pohotovosti kvôli bolestiam v podbrušku, aj keď všetko bolo ok, dávku mi zvýšili, už nepamätám na koľko, ale na veľa..a brala som až do dňa pôrodu- plánovaný cisársky
Mozes aj preventivne. Mne dr povedal ze je to aj proti predcasnemu porodu napr. Ale celkove na ulavu a pokoj je to dobre. Magnezium v tehu je viac nez vitane
@martaatram mne odporučili ráno, večer magnezko.
Ak nemáš potrebu neužívaj.V prvom tehu som neuzivala ale v druhom som mala potrebu 4denne od dákeho 4 mesiaca
Pri prvej som brala tusim 3x po dve tablety.. prenasala som 5 dní… teraz v druhom tehu, neberiem vôbec, uvidime čo to spraví😅 do pôrodu 41 dní a zatiaľ ťaham 😀
@martaatram veľmi držím palce 🙂
@zuzi0911 ďakujem krasne ❤️
Mg by mali brať všetci väčšina ľudí ho má nedostatok
Ja osobne som brala 8ks denne najsilnejsieho magnezka proti tvrdnutiu bruska posledny mesiac a bolesti noh...velmi pomohlo