@simonaluk Lokálna anestezia pôsobí lokálne, v mieste v tichu. Jedine co tak adrenalín prechadza aj placentou ale v takej nízkej dávke(ked si dáš trhať zub bez injekcie tak z toho strachu a bolesti sa ti vytvorí neporovnateľné viac adrenalínu ...) V tehotenstve zubári často používajú lokalnu anesteziu pre kardiakov(ľudí čo majú problém so srdcom), kvôli tomu adrenalínu. Vypýtaj si taku ak ti sam neponukne. A určite zub riešiť ako nechať tak, lebo nelieceny zápal môže uškodiť plodu aj tebe a môže vyvolať aj predčasny pôrod. Môžeš skončiť na aj antibiotikách, takže určite ten zub riešiť a neodkladat.
@simonaluk povedz že si tehotná - dajú ti iný druh.. ja síce tehu nie som, ale vždy si pýtam tuto injekciu pretože z klasickej sa mi vždy veľmi rozbúši srdce a je mi blbo. Neboj sa, oni to prispôsobia tebe 🙂
@simonaluk je to v poriadku... Povedz, že si tehu. Lokálna injekcia nemá vplyv na babo... Len potom tie bolesti, keď vyprší injekcia budú väčšie, keďže si nemôžeš dat brufein. Ale keď treba, tak nech ide zub von.
@whatever1 tak bola som na tej pohotovosti, akurát mi vyvrtala ten kaz a prebila to ihlami (tie kanáliky)... A vraj trhať nemôže pokiaľ sa neporadím so svojou gynekologickou... Tak neviem.... Ale hlavné že to prestalo boliet 🙂
Tehotenský newsletter
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
@simonaluk Lokálna anestezia pôsobí lokálne, v mieste v tichu. Jedine co tak adrenalín prechadza aj placentou ale v takej nízkej dávke(ked si dáš trhať zub bez injekcie tak z toho strachu a bolesti sa ti vytvorí neporovnateľné viac adrenalínu
...) V tehotenstve zubári často používajú lokalnu anesteziu pre kardiakov(ľudí čo majú problém so srdcom), kvôli tomu adrenalínu. Vypýtaj si taku ak ti sam neponukne. A určite zub riešiť ako nechať tak, lebo nelieceny zápal môže uškodiť plodu aj tebe a môže vyvolať aj predčasny pôrod. Môžeš skončiť na aj antibiotikách, takže určite ten zub riešiť a neodkladat.