icon

Trhanie zuba a injekcia v 15. týždni

simonaluk
22. sep 2021

Môžte to poškodiť babetku?

whatever1
23. sep 2021

@simonaluk Lokálna anestezia pôsobí lokálne, v mieste v tichu. Jedine co tak adrenalín prechadza aj placentou ale v takej nízkej dávke(ked si dáš trhať zub bez injekcie tak z toho strachu a bolesti sa ti vytvorí neporovnateľné viac adrenalínu
...) V tehotenstve zubári často používajú lokalnu anesteziu pre kardiakov(ľudí čo majú problém so srdcom), kvôli tomu adrenalínu. Vypýtaj si taku ak ti sam neponukne. A určite zub riešiť ako nechať tak, lebo nelieceny zápal môže uškodiť plodu aj tebe a môže vyvolať aj predčasny pôrod. Môžeš skončiť na aj antibiotikách, takže určite ten zub riešiť a neodkladat.

vikinka128
23. sep 2021

@simonaluk povedz že si tehotná - dajú ti iný druh.. ja síce tehu nie som, ale vždy si pýtam tuto injekciu pretože z klasickej sa mi vždy veľmi rozbúši srdce a je mi blbo. Neboj sa, oni to prispôsobia tebe 🙂

ailiba
23. sep 2021

@simonaluk je to v poriadku... Povedz, že si tehu. Lokálna injekcia nemá vplyv na babo... Len potom tie bolesti, keď vyprší injekcia budú väčšie, keďže si nemôžeš dat brufein. Ale keď treba, tak nech ide zub von.

whatever1
23. sep 2021

*vpichu nie v tichu😆

simonaluk
autor
23. sep 2021

@whatever1 tak bola som na tej pohotovosti, akurát mi vyvrtala ten kaz a prebila to ihlami (tie kanáliky)... A vraj trhať nemôže pokiaľ sa neporadím so svojou gynekologickou... Tak neviem.... Ale hlavné že to prestalo boliet 🙂