Tri noci bez spánku

nikasekese
25. júl 2022

Ahojte. Som na konci tehotenstva. Dnes bola tretia noc, ktorú som prebdela. Spala som možno pár minút nadránom. Otázka znie, išli by ste na mojom mieste k doktorovi? Vie mi nejako pomôcť? Viem nejako uškodiť bábätku alebo sebe? Má to vobec zmysel riešiť? Cez deň sa mi nedá pospať, maximalne na 15 minút. Vopred ďakujem za pomoc. PS: nezaberá mi nič, vyskúšala som všetko za tie dlhé mesiace čo mi toto trvá, ale zatiaľ toto je najdlhšie čo som úplne bez spánku

marfa333
25. júl 2022

@nikasekese ahoj, myslím, že vo vysokom štádiu tehotenstva je to celkom normálne. Ale určite by som sa poradila s doktorom ak je čoraz horšie, aspoň kvôli bábätku.

majka1921
25. júl 2022

@nikasekese skus sa aspon telefonicky poradit s lekarom. Mala si problem s nespavostou aj pred tehotenstvom?
Teraz ani tie horucavy neprispievaju moc ku kludnemu spanku :( skusaj dalej relaxovat, pi nejaky upokojujuci caj, daj si persen, prechadzku vecer pred spanim,...
Babatko bude v poriadku, neboj. Nie si uz prilis v strese z toho ze "zas nebudem spat?" Skus si len tak lahnut kde je ti pohodlne, pust si nejaku hudbu, zavri oci a nenut sa spat, povedz si ze nemusim spat, staci ked oddychujem. Mne to zvyklo pomoct.

jeanne14
25. júl 2022

Tiež som ku koncu nespala, možno hodinu dve max aj to bol taký spánok že .. 🤷‍♀️🤯 keď som aj zaspala trebalo na wc 😅🙈 takze poradiť neporadím. Do toho ma trapil syndróm nepokojných nôh a rúk. Všetko mi trplo, poslickovia tiež už od 30tt.
Myslím že zo zaživa veľa tehotných žien ku koncu tehotenstva. Už len vydržať ✊

nikasekese
autor
25. júl 2022

@majka1921 praveze som nikdy nemala problémy s nespavosťou, vždy som bola ukážkový spáč, akonáhle som prekonala covid tak mi to začalo to som bola vtedy v 20 tyzdni tehotenstva a trvá mi to doteraz ale takto extrémne to ešte nebolo že sa mi nedalo vôbec zaspať tri noci… 😭 aký cajik či môžem dať?

nikasekese
autor
25. júl 2022

@jeanne14 tak to si má trosku ukludnila. Ale že vôbec nespať to je podľa teba ok? Veď má ešte čakajú minimálne dva týždne ak nie aj viac

jeanne14
25. júl 2022

@nikasekese nuž nespala som, keď som spomenula dr vraj je to normálne a bežne, musím len vydržať. Buď som mávala nočné mory, alebo som zaspala o 11 a po polnoci som už bola hore do rana, ležala som otáčala som sa a chodila na wc 🙈🫣

jeanne14
25. júl 2022

@nikasekese môžeš skúsiť medovkovy čaj, ale nejaký extra úspech to u mna napr nemalo 😒

meiwe
25. júl 2022

Ja som nespala 5 noci robili mi problém lieky na nevoľnosť na čo som došla dosť neskoro, malý je v poriadku a je veľký spac😁 ako bol to dosť veľký test aj mňa aj ľudí okolo nakoľko tie lieky ovplyvňovali všetko od psychiky až po motorické funkcie, plus som chodila do roboty kde 12h na nohách, s ľuďmi po tomto stave som si povedala ze pre vraciam radcej a 3 mesiace som prevracala😁bolo to na začiatku tehotenstva.
Ku koncu ma nespavosť trápila tiež ale to som pustila biely šum a driemala aj cez deň kedykoľvek na mňa prišla únava. Skus oddychovať kedykoľvek, relaxovať, počúvať potichu hudbu čítať knihy, ku koncu je toho spánku naozaj menej.

majka1921
25. júl 2022

@nikasekese ja som pila medovku. Plus doktorka mi povedala ze mozem aj persen - ale ty sa urcite porad so svojim lekarom pre istotu.
Je to tazke, drzim palce nech zvladnes v pohode

aliaray1
25. júl 2022

@nikasekese pokoj a melatonin, citat si ...toto mi pomahalo

deti95060810
25. júl 2022

magnézium berieš? Dospinox? opýtaj sa v lekárni či môžeš - je volnopredajný... cca 13e/1ks
určite aj zavolaj lekárovi že čo s tým...

nikasekese
autor
25. júl 2022

@jeanne14 to iste u mna zaspim nachvilku ale dnes sa mi nepodarilo ani to už… po pôrode prešlo?
@aliaray1 aký melatonin môžem?

@deti95060810 Dospinox nepomáha, ten mi odporučila dr ešte pred pár mesiacmi. Magnezium by sa nemalo už ku koncu tehu takze som ho minuly týždeň vysadila, myslíš že to môže byt problém?

deti95060810
25. júl 2022

@nikasekese potom už len s lekárom riešiť situáciu... v normálnom stave by som si dala Sanval - ale nie v tehu...
sanval - liek na spanie

kkovacovak
25. júl 2022

@nikasekese ja som to mala väčšinu tehotenstva. Vôbec som nemohla spávať. Nič to nienje a je to normálne. Ale nechápem ako by si tým mohla ublížiť bábätku 🤔

nikasekese
autor
25. júl 2022

@deti95060810 nakoniec som sa rozhodla pre kraniosakralnu terapiu, mám známu ktorá mi vybavila termín už dnes takze sa veľmi teším

nikasekese
autor
25. júl 2022

@kkovacovak no tými nervami ktoré zažívam. Ty si nebola nervózna keď si nespala niekoľko dni? Mám dcérku ktorá vyžaduje dosť pozornosti, plus domácnosť, okolo domu atd. Takze mám nervy z toho ako idem zase zvládnuť deň 😔😔😔

jeanne14
25. júl 2022

@nikasekese po pôrode som vstávala k deťom 😀😀 takze to už nebol tiež plnohodnotný spánok, smejem sa že to pred - ta nespavosť bola príprava na náročné noci

nikasekese
autor
25. júl 2022

@jeanne14 áno to je pravda. Ja som k dcerke vstávala vkuse každú chvíľu ale nevadilo mi to toľko lebo som vedela zase zaspať. Teraz keď sa už raz zobudim tak už nezaspim ale to budú asi hormóny že? 🙂

kkovacovak
25. júl 2022

@nikasekese tak unavená som bola ale nejako som sa snažila si to nepripúšťať. Pila som veľa medovky ale či to pomáhalo ťažko povedať. Tp jediné mi odporučila doktorka

loliki
25. júl 2022

@nikasekese No veru, lepšie to asi nebude. Minim. 3 mes. To po čom mamičky najviac túžia, sú zdravé deti a kvalitný spánok. 😴

deti95060810
25. júl 2022

@nikasekese môžeš mi potom prosím napísať čo to je a ako ti to pomohlo? ešte som o tom nepočula... niečo bližšie o tom...ďakujem.

jeanne14
25. júl 2022

@nikasekese určite áno, pri prvom tehu som to nemala až take extrémne ako pri druhom, ten spánok, poslickov, bolesti, nálady kadejaké, 🙈

aliaray1
25. júl 2022

@nikasekese mne bolo povedane, ze ano a bolo to super. Magneziu som uz nesmela.

nikasekese
autor
25. júl 2022

@deti95060810 je to terapia dotykom, praktizovala mi ju dula, dnes som bola prvýkrát. Ležíš oblečená na chrbte a ona sa ta dotýka na určitých miestach. Najskôr som sa nevedela vôbec uvoľniť no potom to bola riadna pecka aj som trosku pospala a hlavne som zrelaxovala neskutočne. No a vlastne povedala mi že malo komunikujem s bábätkom a preto nespím, takze to musím napraviť. Uvoľnila mi nejake body a poslala mi do tela pokoj, bábätko ubezpečila ze ho ľúbim a je chcené. Ja som sa potom vyplakala a uvidíme čo bude ďalej. Určite ešte chcem ísť budúci týždeň znovu

deti95060810
25. júl 2022

@nikasekese ďakujem...
som zvedavá či sa odstráni problém...

nikasekese
autor
25. júl 2022

@deti95060810 určite sme prišli na príčinu nespavosti a teraz sa ju budeme snažiť odstrániť. Chce to viac sedení

deti95060810
26. júl 2022

@nikasekese prosím ešte otázku... kraniosakrálnu terapiu robí kto? psychológ? psychiater? Alebo kde to nájde - pod čím v inom meste...

nikasekese
autor
26. júl 2022

@deti95060810 mne to robila dula. Odkial si? Rozmýšľaš že by si skúsila?

deti95060810
26. júl 2022

@nikasekese MT...

nikasekese
autor
26. júl 2022

@deti95060810 to neviem kto robí, viem len Bystrica, ziar a Zvolen. Skús pogooglit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre