Trisomy test počas tehotenstva
Ahojte,
som v 12tt a rozmýšľame nad týmto testom. Gyn mi ho neponúkal, no sami sme sa naň pýtali. Síce sme mladý pár 26/27, no chceme mať istotu. Nič dedičné v rodine nemáme, žiadne postihnutie.
Teraz je len otázka aký test zvoliť. Bojím sa zbytočne tých najdrahších, nakoľko som čítala, že môžu byť falošné výsledky. Lekár neporadil, povedal, že sa máme rozhodnúť..
Aký test ste absolvovali? Aký odporúčate? Stačí naozaj len základný, alebo radšej XY alebo +?
Ak vám to dá s partnerom kľud na duši, prečo nie. Osobne som toho názoru že pokiaľ nie sú indikácie, tak trisomy sú zbytočne vyhodené peniaze ktoré by sa dali využiť (pre dieťa) rozumnejšie. Ale na druhú stranu podstatne skôr zistíte pohlavie. 🙂
@anonym_autor dajte si complete, nakolko to robi ten isty labak, ta ista metoda. Nepoznam nikoho, komu to vyslo falosne. Ako nejaka pani tu bola na MK, ale ok to je mozno 1:1000 alebo aj viac. Casto maju tieto testy spatnu vazbu, ze ked porodite, tak potvrdite prakticky vysledok. To robi pre nich statistiku.
@anonym_autor dali sme spravit ten najvacsi balik lebo som chcela mat istotu, takze ak financie nie su problem, sla by som do toho. Clovek nikdy nevie a lepsie sa mi v noci spalo ked som vedela ze je to v poriadku
@anonym_autor dajte si complete, nakolko to robi ten isty labak, ta ista metoda. Nepoznam nikoho, komu to vyslo falosne. Ako nejaka pani tu bola na MK, ale ok to je mozno 1:1000 alebo aj viac. Casto maju tieto testy spatnu vazbu, ze ked porodite, tak potvrdite prakticky vysledok. To robi pre nich statistiku.
@kiki68 nam vysiel falosne pozitivny na Tournerov syndrom.dcera je zdrava..
Compete sme mali aj my.ma spolahlivost rovnako ako nifty
@simona92101 predtym si pisala, ze mala mat edwardnov syndrom...
@simona92101 ako vzdy to moze na niekoho vyjst, preto ta spolahlivost je nejak uvedena okolo 90%, aspon na nifty to tak bolo. Ako ja som zatial stretla iba niekoho tu na MK, z kamosiek nemal nikto nezhodne vysledky. Ale hlavne, ze to bol plany poplach.
Ja som si dávala robiť Nifty test.
@anonym_autor keďže ja budem mat už 41 rokov a som tehotna, tak ja si ten test dám rozhodne urobiť.
@babushkaem nie nepisala🤔
@babushkaem ci si myslis ze si to vymyslam?moju skusenost si mozes precitat aj na ich fb stranke,kde teraz velmi propaguju tieto testy.a aj viacero zien tam pisalo,ze im vyslo rovnake postihnutie v testoch..ci to je chyba vo vyhodnocovani vysledkov,to neviem.nikto sa nam doteraz k tomu nevyjadril,kazdy len mykol plecami,ze sa to stava.
@babushkaem nie nepisala🤔
@simona92101 nehovorim, ze si vymyslas, len raz tak raz tak
@simona92101 nehovorim, ze si vymyslas, len raz tak raz tak
@babushkaem tak to sa ospravedlnujem za preklep,dakujem za upozornenie.
@anonym_autor istotu toho, že dieťa je a bude dokonale zdravé, vám nedá nič. Nikto z nás nie je.

ja som mala complete a bola som istejsia... ten xy je podla mna zbytocny, takze bude iba zaklad, alebo kompletku...