Trisomy test v tehotenstve: Oplatí sa ho podstúpiť?
Dostala som od svojho lekára ,že môžem podstúpiť trisomy test ,je to na náklady dosť náročné ,ale išla by som do toho.Vase názory ? 🙏🏻
@patricia1508 ano, zalezi ci mas dovod, ci pre klud duse, alebo az ked tam nieco vyskoci, pripadne mas vek cez 38 rokov. Neni to malo, ako za mna je to super vec, ale je to polozka
@patricia1508 ano choď
@kiki68 mám 31,asi skôr len pre taký môj kľud,ja mám za sebou aj 3 operacie ohľadom ženských veci a som prvorodička ,tak sa trošku toho bojím 🙂 Ono sa to robí z krvi ?
@patricia1508 mám 29 a dali sme si spravit trisomy. Jednoducho ked prídu vysledky a clovek vie ze je vsetko v poriadku je to na nezaplatenie 🙂 áno, je to drahé ale radsej zaplatit ako potom sa trapit nad vecami ❤️
@patricia1508 Zoberí ti len jednu ampulku krvi 🙂 Na výsledky cakas aj 2-3 týždne. Určite chod. Ženám nad 30 vybiehajú z tých štatistických testov rôzne riziká na syndrómy u bábätka, hoci ja by som tie testy zrušila. No aj tak, keď ti vyjde z tých povinných testov nejaká pravdepodobnosť na syndróm, budeš veľmi stresovať, hoci to nemá veľkú výpovednú hodnotu... Radšej si zaplatiť trisomy a mať istotu, že dieťa je v poriadku. Je to 99,5 %. Ja som si dala spraviť teraz a dám si určite aj v ďalšom tehotenstve.
@patricia1508 ano je to z krvi, iba vezmu normalne krv a potom v nej identifikuju fragmenty DNA dietata. Cize tam najdu odpovede na otazky. Je to velmi presny test, Nipt testy su tu uz dlho, osobne odporucam. Clovek ma potom vacsi klud
Pri prvom som to nemala. Pri druhom som už keď sme sa pokúšali šetrila a test som si dala urobiť. Neľutujem, 480 e nenájdem na ceste, ale mam 33r a teším sa z kludneho tehotenstva
Za mňa áno, budeš vo väčšej pohode
@patricia1508 my sme nedávali, ani Triple testy. Radšej použijeme peniaze pre dieťa, toto je pre dieťa úplne zbytočné.
@any_soj mozno je to zbytocne pre toho, komu je jedno ci bude mat postihnute dieta...mne by to jedno nebolo, radsej si zaplatim tie trisomy prip. amniocentezu...my sme si s manzelom hned povedali, ak by vysli vysledky zle a aj amniocenteza by to povtrdila, tak dieta s chorobou by sme nechceli...nastastie sa to u nas nepotvrdilo...kamoska mala aj trisomy test, aj amniocenteza jej vysla, ze chlapcek bude mat DS...isla na potrat v 24 tt

@patricia1508 za mna jednoznacne ano