Trombofilia a Fraxiparin
Ahojte. chcem sa spýtať tie, ktoré majú liečbu fraxiparinom, aké ste mali hodnoty?
ja mám vrodenú trombofíliu, heterozygot mutácie Leiden V, heterozygot mutácie MTHFR. chodím na kontroly počas celého tehotenstva s tým, že zatiaľ som mala hodnoty v norme, a v prípade ťažkostí sa mám ozvať... posledné 3 dni som mala rôzne "stavy" - mala som pocit trpnutia ruk, noh, jazyka, bola som na pohotovosti, ale len mi vyšetrili malého, všetko bolo OK a poslali ma domov s tým že sa mám informovať na hematologii, či to nemôže byť tým. na druhý deň som mala stavy na odpadnutie v robote, nevoľnosť, šumenie v ušiach, atď-... potom mi bolo celý deň tak slabo. tak som teda zavítala na tú hematológiu, kde mi urobili testy, ktoré boli všetky v norme ale DR. mi predpísala fraxiparin preventivne, avšak mám ešte konzultovať s gynekológom, či ich mám užívať. Sama povedala, že hodnoty niesú až také zlé, ale že to pomôže na lepšie prekrvenie, takže môžem užívať.
hodnoty mám FIBG 3,62, D-dimer kvantitativne 1066,20 ng/ml. som v 29 týždni tehotenstva. podľa DR. googla sú hodnoty DDimeru v 3. trimestri do 1700 takže som ešte "v norme". neviem či si mám tie injekcie pichať, keď teoreticky nie je dôvod. nechcem sa zbytočne dopichať, ale keby som mala predísť nejakým komplikáciam, určite by som neváhala. moja doktorka sa vyjadrila celkom nejasne, preto skúšam radu skúsenejších matiek na MK 🙂 poprípade či mi viete poradiť, kto by mi vedel s týmto poradiť. moj gynekolog sa k tomu určite nebude vyjadrovať, on stále len prečíta záver od hematológa a skonštatuje že on sa k tomu má vyjadriť...takže som trochu bezradná.
Ahoj...
Ja som tiez cele teho pichala frax + uzivala anopirin.. Dnes mam mesacnu krasnu dcerku... tiez som bola len na preventivnej davke, 0.3ml pre predosly missed. Ja by som radsej preventivne pichala,ako nieco podcenit. Si uz v 30tt,nerizkuj. Tych par injekcii zvladnes. Skus,uvidis ci ti pomozu. Ak aj napriek pichaniu bude problem pretrvavat,pricina bude inde.
Vela stastia!
Ja mam trombofiliu, presne mutacie ako ty a pichala som si cele tehotenstvo a mesiac po porode clexan. Inak som mala vysledky v poriadku, trochu menej zeleza, ale na to som brala lieky. Bola som na rizikovom cely cas (aj vyssi vek). Hematologicka sa mi max venovala a hovorila, ze s mojou diagnozou je potrebne pichat cele tehotenstvo, aj po. Netreba nic zanedbavat. Urcite by som sa este poradila s hematologickou, nepoznam blizsie tvoju diagnozu. Ta ti poradi najlepsie.
Ahoj, ja mam tiez hetero Leiden 5 a hetero MTHFR1289AC a picham si uz druhe tehu tiez injekcie. Pri prvom som mala fraxiparin (plus 6 tzydnov po porode) a teraz mam Clexane kedze na fraxik sa mi urobila reakcia alergicka. Tiez som mala vzdy vysledky OK ale preventivne to hlavne pri Leidenovi davaju. Ked som sa objednavala pri druhom tehu tak sestricka ked si pozrela v zaznamoch ze Leiden tak hned mi dala termin do asi 2 dni, ze aby sa nieco nepodcenilo. Ono mnoho ludi to ma a ani o tom nevie ale naco riskovat, prave u teba sa to moze pokazit, radsej si pichat. Tie davky najnizsie su fakt len preventivne. Moja mamina ked ma cakala, dostala trombu do nohy, mna museli vyvolavat o mesiac skor a ona mesiac potom este v nemocke sa davala bolestivo dokopy. Cize ja odporucam radsej si to pichat. Priznam sa, ze pri prvom tehu som si o tychto poruchach vela nenacitala a brala som na lahku vahu, az teraz pri druhom bohuzial zo skusenosti v rodine som zacala si to citat a lepsia prevencia ako potom banovat, ze mohlo byt vela veci inak. A co sa tyka gynekologov, ja mam tiez skusenost, ze oni o tychto veciach ohladom zrazanlivosti drviva vacsina vela nevie. Dokonca aj v nemocnici po porode keby sama nepoviem, ze si to mam pichat, tak nik neriesi a krv mi nebrali ani raz. A na to pichanie sa da zvyknut vcelku rychlo 🙂
ďakujem baby za odpovede 🙂 tak teda pojdem do toho. práveže moja hematologička stále tak komentuje, že nemám až takú hroznú diagnózu a výsledky aby som si pichala.... a toto rozhodnutie mi prišlo dosť alibistické že mám sa poradiť s gynekologom, ako keby nechcela brať zodpovednosť za seba. a pritom som sňou doteraz bola taká spokojná :(
ešte sa chcem opýtať, kde ste si to pichali ? lebo do brucha mi to príde také..... :( divné. ani si to neviem reálne predstaviť.
@caalve , @petronelka77, @ada309, @myska9992
@minneli27 pichala som si cele tehotenstvo do bruska, su to len male ihly, takze v pohode.
@minneli27 Mne doktorka povedala uz v cca 15tt ze uz zacinam mat brusko a ze mam si to prestat do brucha davat, ze bud stehno ale ze do ramena lepsie, ze sa to tam lepsie vstrebava. Takze ja teraz len do ramien na striedacku picham, pri prvom som menila rameno a stehno uz po prvom trimestri.
tak,už som si začala s pichaním, ďakujem za rady 🙂
Ja som pichala do bruska, stehna a ku koncu teho do bokov viac...

Ja som si celé tehotenstvo pichala Fraxiparin pre vrodený trombofilny stav, treba sa riadiť lekármi oni vedia čo robia.