icon

Trombofília a potvrdenie tehotenstva

sabin29
13. jún 2025

Ahojte, mám zistenú vrodenú trombofíliu. Pred pár dňami som si robila tehu test a bol pozitívny. Hneď druhý deň som navštívila gynek, ale na sonu nič nevidel, lebo mešká Ms krátko (5dní). Takže gynek ma objednal k sebe až budúci mesiac. Bola som aj na hematológii a tam mi povedali, že mám prísť, až keď budem mať potvrdené tehu od gynek. Bojím sa, že za ten mesiac môžem potratiť, keďže mám za sebou dva potraty. Ako by ste to riešili vy?

mdse
13. jún 2025

@sabin29 urgovala by som u gynekológa skorší termín.

barborecka18
13. jún 2025

Injekcie (Fraxiparine, Clexane a pod) ti moze napisat aj gynekolog. Ja som zavolala ze mam pozitivny test a napisali mi e recept.

modrahruska
13. jún 2025

Urcite by som sa domahala skorsieho terminu bud u gyn alebo na hematologii, jednoducho nedaj sa odbit a neverim ze po 2 potratoch by ta neriesili.

sabin29
autor
13. jún 2025
@mdse

@sabin29 urgovala by som u gynekológa skorší termín.

@mdse bude mať celý mesiac dovolenku :/

susannnsusan123
13. jún 2025
@sabin29

@mdse bude mať celý mesiac dovolenku :/

@sabin29 ahojky, bud pockaj na istotu alebo zmen hematologa 🙂 ja mam tiez vrodenu tromb,

mullerova46
13. jún 2025

@sabin29 mne povedal gyn že hned jak uvidím 2 čiarky mám mu zvolať a predpísal mi fraxiparin. Hematologicka tvrdila že stačilo od 25 týždňa a pôrodník že netrebalo vôbec. Mám heterozygota myslím. Je to ten lepší prípad 🙂

susannnsusan123
14. jún 2025
@mullerova46

@sabin29 mne povedal gyn že hned jak uvidím 2 čiarky mám mu zvolať a predpísal mi fraxiparin. Hematologicka tvrdila že stačilo od 25 týždňa a pôrodník že netrebalo vôbec. Mám heterozygota myslím. Je to ten lepší prípad 🙂

@mullerova46 no mne robil odbery na statim a podla vysledkov som
dostala
aspirin protect pre istotu, nakolko v predoslom tehu na zaklade prietokov mi
zistili
trombofiliu, ale
ktory typ
neviem. Fraxi zacnem
pichat po 30.tt, lebo
vraj ho nie je dobre pichat hned od
zaciatku tehu.🙂

susannnsusan123
14. jún 2025

@sabin29 kazdopadne nestresuj, pockaj kym mudr potvrdi tehu, nech ti da papier -
sprievodny listok s potvrdenim ze
si gravidna a tak pojdes na hemat bez objednannia. Ja som tak bola, a odber robila hned.

mdse
14. jún 2025
@susannnsusan123

dostala
zistili
trombofiliu, ale
ktory typ
neviem. Fraxi zacnem
pichat po 30.tt, lebo
zaciatku tehu.🙂

@susannnsusan123 nie je to pravda, odkiaľ máte tú informáciu. Bežne ho majú ženy od zistenia tehotenstva a často v kombinácii s aspirínom. Aj ja som to tak mala.

susannnsusan123
14. jún 2025
@mdse

@susannnsusan123 nie je to pravda, odkiaľ máte tú informáciu. Bežne ho majú ženy od zistenia tehotenstva a často v kombinácii s aspirínom. Aj ja som to tak mala.

@mdse bezne ma kazda zena ine hodnoty vysledkov rozboru krvi. Mam to od hematologa priamo, avsak ja netvrdim, ze kazdy to tak musi mat, kazdy ma ine vysledky. Ale dovolit si tvrdit, ze napisat hned fraxi, maloktory zodpovedny doktor pri zmysle bez nejakeho vysetrenia krvi sa pod toto podpise. Krv moze byt bez trombovania aj niiekolko tyzdnov, a nasadia jej len preventivne nieco. ale zbytocne jej budeme radit, musi pockat na tehu potvrdenie, ak sa doposial neliecila a neuzivala nic pre zle vysledky krvi, tak moze mat trombozu ale vsetko je v poriadku zatial. 🙂

mdse
14. jún 2025
@susannnsusan123

@mdse bezne ma kazda zena ine hodnoty vysledkov rozboru krvi. Mam to od hematologa priamo, avsak ja netvrdim, ze kazdy to tak musi mat, kazdy ma ine vysledky. Ale dovolit si tvrdit, ze napisat hned fraxi, maloktory zodpovedny doktor pri zmysle bez nejakeho vysetrenia krvi sa pod toto podpise. Krv moze byt bez trombovania aj niiekolko tyzdnov, a nasadia jej len preventivne nieco. ale zbytocne jej budeme radit, musi pockat na tehu potvrdenie, ak sa doposial neliecila a neuzivala nic pre zle vysledky krvi, tak moze mat trombozu ale vsetko je v poriadku zatial. 🙂

@susannnsusan123 ale ženám s trombofilnou poruchou sa nasadzuje veľmi často ihneď, pretože treba predísť skorým potratom.

susannnsusan123
14. jún 2025
@mdse

@mdse prizvukujem, to co uzivaju ini, neznamena, ze bude uzivat to iste aj ona. 🙂 a niie som tu na to, aby som sa “natahovala”. Pekny den 😂

susannnsusan123
14. jún 2025
@mdse

@susannnsusan123 ale ženám s trombofilnou poruchou sa nasadzuje veľmi často ihneď, pretože treba predísť skorým potratom.

@mdse ale aj fraxiparin v skorom stadiu moze poskodit napr. plod. . Nuz stalo sa tak niekolkokrat znamej, kym na to
prisli. KAZDY CLOVEK JE INDIVIDUALNY VRATANE DOKTOROV. 🙂

michaela329
14. jún 2025

@sabin29 záleží hodne od toho, čo konkrétne máš. Tiež mám vrodenú mutáciu, no liečbu hematolog dáva v mojom prípade len pri špineni. Kamarátka to má ako Ty, že po potvrdení akcie ♥️. No a kolegyňa berie anopyrin už vtedy, keď sa snažia o bábätko. Takže ono je to fakt rôzne.

mullerova46
14. jún 2025
@susannnsusan123

dostala
zistili
trombofiliu, ale
ktory typ
neviem. Fraxi zacnem
pichat po 30.tt, lebo
zaciatku tehu.🙂

@susannnsusan123 ja som nemala žiaden problém našťastie len mi to nasadili pre istotu. Možno budeš mať napísaný ktorý typ to bol v správe.

sabin29
autor
14. jún 2025

a keby, že si kúpim aspirín a budem ho brať do ďalšej návštevy lekára? Alebo mi to môže uškodiť?

michaela329
14. jún 2025
@sabin29

a keby, že si kúpim aspirín a budem ho brať do ďalšej návštevy lekára? Alebo mi to môže uškodiť?

@sabin29 každá samoliečba je predsa riziko a ani nevieš, či na tú Tvoju mutáciu sa dáva aspirin. A hlavne to môže ovplyvniť výsledky vyšetrení, ak Ti bude hematolog robiť odber.

susannnsusan123
14. jún 2025
@sabin29

@sabin29 zena neblazni, na hocijaky liek potrebujes suhlas doktora na zaklade testov. Sama na vlastnu past to urcite neskusaj a hlavne sa prestan stresovat. Ak si nebola pred tehu v liecbe na trombofiliu, tak nic neber a cakaj na potvrdenie tehu, prosim ta. Stres neprospieva ani tebe ani plodu. Tak sa upokoj, trombofilia v zaciatku sa nemusi prejavit, az postupom casu. 🙂

susannnsusan123
14. jún 2025
@michaela329

@sabin29 každá samoliečba je predsa riziko a ani nevieš, či na tú Tvoju mutáciu sa dáva aspirin. A hlavne to môže ovplyvniť výsledky vyšetrení, ak Ti bude hematolog robiť odber.

@michaela329 uplne suhlasim.

any_soj
15. jún 2025

@sabin29 sú doktori, ktorí povedia, že potraty sú normálna vec a nijako nič nebudú riešiť, až po treťom štvrtom. A sú doktori, pre ktorých je každý život vzácny a hneď po prvom potrate robia všetko pre to, aby sa to neopakovalo, hoci ich to stojí čas a úsilie navyše. Môj doktor je ten druhý typ. A hoci z hemat som nemala nič jednoznačné, len mierne hraničné niečo, čo ani nebolo úplne podstatné, fraxi mi nasadil hneď, keď som volala po pozitívnom teste.

kvietok2552
25. jún 2025

@sabin29 ja som mala hematológa ziež v tejto veci tvrdohlavého. A to aj keď som bola po dvoch potratocch💁‍♀️ zato moja gynekologička hneď vypísala recept na fraxiparine/clexane a dokonca si sama kontroluje aj d-dimery.