icon

Tŕpnutie pod prsníkom v 27. týždni

limetka69
22. nov 2015

Dobry den, nenasla som tu ziadnu diskusiu co by sa tykala mojho problemu. Uz druhy den mi trpne koza pod pravym prsnikom v lahu na bokoch a pri sedeni. Priblizne v mieste kde je pecen predpokladam. Na internete ani tu som o tom nic nenasla a neviem ci sa mam obavat. Ked lezim na bokoch trpnutie sa rozsiruje, ked lezim na chrbte tak mi je zle. Neviem ci mam spat po stojacky teraz? Stretol sa s tym niekto? Dakujem zarady a skusenosti.

petronelka77
22. nov 2015

Ahoj, ja som mala presne toto trpnutie, ale pod lavym prsnikom. Trvalo to az do porodu. Lekar mi povedal, ze babatko tlaci na nejaky nerv. Ono to bolo viacmenej znecitlivenie miesta, asi 10x10 cm. Bolo to trochu neprijemne, ale dalo sa to vydrzat.

limetka69
autor
22. nov 2015

@petronelka77 velmi pekne dakujem za odpoved, aj som si myslela ci to nie je to tlacenie na nerv, ale nemala som istotu, ide mi hlavne o maleho, aby mi nestrajkovala pecen, alebo co a sa nieco stane. No vsetko mozne ma napadlo 🙂 teraz budem kludnejsia, hoc, ze to bude do porodu ma nepotesilo. A tiez to je asi tak 10x10 cm plocha. Tak vydrzime, co ine nam ostava 🙂

limetka69
autor
22. nov 2015

@petronelka77 som si myslela, ze dieta tlaci na organy az neskor, ale asi to je individuálne. Este mam 3 mesiace do porodu, tiez ti to zacalo tak skor?

katrin21
22. nov 2015

moze to byt nerv,ale aj sval skrizeny, vplyvom posunu v tehotenstve.. mozno by ti pomohol nejaky fyzioterapeut...

anega79
22. nov 2015

mne tiez uz dlhsie tlaci do praveho rebra dost silno, a som v 27 tyzdni

petronelka77
22. nov 2015

@limetka69 tiez mi to zacalo okolo 7-meho mesiaca, skoncilo to az porodom. Pre istotu by som to spomenula este gynekologovi.

limetka69
autor
22. nov 2015

@anega79 mna rebra tlacili uz par tyzdnov, to som brala, ze ok, ale toto trpnutie ma az desi, pretoze ked lezim na boku a sa nepohnem tak mam pocit, ze strpnem cela 😀

limetka69
autor
22. nov 2015

@petronelka77 urcite mu to poviem na prvej poradni, ale uz viem co mi povie, v tehotenstve to je bezne....to je odpoved na vsetko asi 😀

anega79
22. nov 2015

aj ja vzdy dostanem taku istu odpoved na vsetko v tehotenstve je to bezne, a ze pri prvom to bolo inak neznamena ze pri druhom to bude take iste 🙂

petronelka77
22. nov 2015

@limetka69 ale aspon budes mat klud na dusi 😉 Pozeram, ze aj ty cakas chlapceka Davidka, aj ja som to mala pri Davidkovi 🙂

limetka69
autor
22. nov 2015

@petronelka77 ta co ho mam premenovat teraz, nech prestane? 😀 ach mm by mi dal,

vejula
22. nov 2015

@limetka69 mne v prvom tehu tiež... Po pôrode to prešlo

petronelka77
23. nov 2015

@limetka69 moja kamoska toto tiez mala v tehu a tiez porodila chlapceka Davidka, tak uz mi to prislo humorne, ze treti v poradi 🙂

ramonka05
26. nov 2015

Ja mam preste tento isty problem tiez pod pravym prsnikom a neuveritelne je ze cakame chlapceka a ma sa volat Davidko....

limetka69
autor
26. nov 2015

Ale už mi to príde, ze si zo mňa niekto strieľa 😀

helenanovakova
26. nov 2015

ja som toto mala a vykľul sa z toho HELLP SYNDRÓM. a to nie je sranda. šla by som s tým k lekárovi, lebo nie každá má šťastie, že túto dg. zvládne aj spolu s dieťaťom. zväčšená pečeň mi tlačila na okolie, nemohla som normálne ani sedieť. myslela som si, že ma kope dieťa popod pravé rebrá, ale omyl.

limetka69
autor
26. nov 2015

@helenanovakova 3.12 mam poradňu tak sa na to opýtam, ale zdá sa mi, že to ustupilo 🙂

ramonka05
26. nov 2015

Ja mam poradnu zajtra tak tiez budem zistovat....ja to ale citim len ked si lahnem tesne pod kozou trochu pomasirujem najdem spravnu polohu na lezanie a prejde to

limetka69
autor
26. nov 2015

@ramonka05 tak ta poprosím napíš mi co ti povedal lekár, lebo ja sa nemôžem poradne dočkať 🙂

helenanovakova
26. nov 2015

@limetka69 ja by som teda do 3. 12. nečakala. ak máš hellp syndróm, môžeš byť v tomto dátume už akútne odsektovaná

limetka69
autor
26. nov 2015

@helenanovakova práve som o tom niečo čítala a dosť ma to vydesilo. Ale aj keď pôjdem ráno k Dr tak mi povie, že mi malý tlači na organy a ze prehanam. Keď mu poviem, že som čítala o tom tak mi povie ci mam školu doktora atď.

helenanovakova
26. nov 2015

@limetka69 radšej si vypočuť od lekára, že preháňam, prípadne jeho nemiestne poznámky, ako niečo zanedbať. je to na tebe, či máš strach z toho, čo ti povie alebo sa k zdravotnému problému postavíš zodpovedne, bez ohľadu na to, čo si kto o tom myslí

limetka69
autor
26. nov 2015

@helenanovakova mala som na mysli, ze ma ani nevysetri

katka1981
26. nov 2015

@limetka69, babatko ti tlaci na nejaky nerv

limetka69
autor
26. nov 2015

@katka1981 tak dúfam, že je to len to, 🙂

limetka69
autor
26. nov 2015

@helenanovakova ale mňa nič nebolí ako v článkoch o tom syndróme, mne len trpne koža 🙂
Vás to bolelo alebo vám to trplo?

helenanovakova
26. nov 2015

@limetka69 netvrdím, že máš hellp sy., iba mi to napadlo, pretože mňa bolelo pod pravým rebrovým oblúkom, bolo to ani nie tŕpnutie, ale bolestivé tlačenie zvnútra. myslela som si, že je to plod, nakoľko rástol, ale napokon sa zistilo, že to bola obrovská pečeň, čo je jedným z príznakov tejto dg. bolelo ma to najviac, ked som si sadla. sedávala som vytočená do ľava, aby som vôbec sedieť mohla

katka1981
26. nov 2015

@limetka69, malo by byt, kamoske tam trpli prsty.

ramonka05
27. nov 2015

Tak bola som na poradni a to trpnutie co mam viac menej len na kozi alebo tesne pod nou je sposobene len rastom bruska a tym ze to je len nejaky zachyteny nerv ale mna to neboli ani ma v tom nepicha len tam mam taky neprijemny pocit