Tŕpnutie v 25. týždni

tajav
4. apr 2016

Ahojte, mám taký problém, že keď sedím alebo ležím na chrbte alebo na ľavom boku tŕpne mi celá ľavá časť tela ale hlavne pod ľavím prsníkom. Je to nepríjemné v noci sa budím na bolesť a veľa krát sa mi nedá kvôli tomu nadýchnuť. Chodím aj každé 2týždne k neurologičke a ta mi povedala len tolko že to bude ešte horšie a že mám užívať magnesium. Lenže magnesium jem už niekoľko rokov aj pred tehu som ho musela jesť.čiže daky rozdiel nepociťujem. Je to normálne?

petra3312
4. apr 2016

@tajav ahoj, mne pri prvom tehotenstve velmi trpli ruky. Asi od siesteho mesiaca som nemohla ani spavat. Najskor to bolo v noci, potom uz aj pocas dna, aj ked som sa hybala a stale sa to zhorsovalo. Nikto mi nepovedal o magneziu. Obcas som dostala aj krc do nohy. Po porode to preslo, ale mravcanie v koncekoch prstov som citila este dlhe mesiace.

tajav
autor
4. apr 2016

Kŕče v nohách a rukách mám dlho preto užívam magnesium dlhodobo, to som ani nebrala ako tehu problém ale toto začalo len teraz posledné 2 týždne

m_lucia
8. apr 2019

@petra3312 Ahoj. Ako to nakoniec dopadlo s mravcanim prstov u teba? Mam tyzden pred porodom a uz ma to hrozne znepokojuje, ci to vobec prejde. Pred vyse mesiacom mi zacali ruky trpnut kde tu, sem tam, najma v noci. Ale uz vyse dvoch tyzdnov si bruska prstov necitim vobec pocas celeho dna. Resp. mam taky pocit, akoby boli nedokrvene. Bojim sa ci to vobec prejde.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre