Tvrdnutie brucha a pichanie v 31. týždni

lusinda3
14. okt 2014

Maminy poradte, snazim sa nestresovat ale neda sa. Citala som tu zopar prispevkov a casto to koncilo nemockou.
Cakam tretie mimi. Nie je otocene hlavou dolu. Cez vykend mi tvrdlo brucho ako kamen, citila som pichanie vv lavo, tlaky dolu,momentalne ako keby som mala mrchu dostat. Cela vystrasena som dnes prisla k lekarovi. Povedal mi, ze som pootvorena. A nemam chodit po meste ak sa da oddychovat. Dal mi este antibiotika kvoli vytoku, vraj mozem mat infekciu moc.ciest.
ked maly kope alebo sa hybe az to zaboli. Ako ste sa citili Vy? Je to vsetko normalne? Pri prvych som to nejako nevnimala. Pri malej som bola v 33. tyzdni otvorena na 1cm ale tiez to doky neriesil. No teraz prezivam hrozny stres, normalne sa budim zo sna, ze mi odteka voda

bluka2
14. okt 2014

Ohladne otocenia si nerob starosti, este nie je neskoro. Oddychuj, pusti sebe a babatku nejaku relaxacnu hudbu, prihovaraj sa mu, ze vsetko bude OK, hladkaj si brusko. Skus sa nechat vysetrit este inym doktorom, ak mas pocit, ze nieco nefunguje spravne.

tova
15. okt 2014

@lusinda3 ja som tiez od cca 30tt sa zacala otvrarat a mala kontrakcie ktore som vobec necitila a raz si ma nechali v nemocnici par hodin kym nepresli, porod zakal v 38tt a to s dvojickami, neviem aky mas vytok, ale radsej nech dr. zisti co to je predtym ako zbytocne da antibiotika. Mne unikal moc ked deti kopali, ja som to nemohla kontrolovat a nevedeli sme ci je to plodova voda alebo co, tak robili testy. moji sa tiez az po 30t otocili hlavou dole. ja som ale od tych 30t posedavala a vela sa nenamahala, nechodila.

cejka30
15. okt 2014

Ahoj, ja som mala v prrvom tehu podobne problemy: otvoreny krcok na 1,5cm, kontrakcie ( ktore som sprvu necitila) - tvrdnutie bruska a lezala som od 31 tyzdna do konca 36. v nemocnici v prisnom kludovom rezime ( rs vysenou panvou🙂, prve tyzdne napojena 24 hod. na infuzkach ( hned mi pichli kortokoidy na dozretie pluc malinkej, potom som dostavala infuzne nieco na zastavenie kontrakcii a mg).Problemom u mna boli porodne kontrakcie, ktore nesli zastavit, na krcok vsak nemali vplyv potom. Rodila som na zaciatku 38 tyzdna. Takze urcite odporucam oddychovat, lezat s panvou hore a brusko vraj nehladkat, nedrazdit - aj to ovplyvnuje kontrakcie.
Mna nechceli pustit domov, lebo 3x denne mi merali kontrakcie a tie boli vysoke a mohli sposobit postup v otvarani krcka..kamoska lezala iba doma, krcok jej drzal;)..tak mozno, keby ti vedell lekar natocit monitor, mala by si presnejsie info..
Co sa tyka antibiotik, hadam doktor urobil nejake vysetrenia/odbery kvoli vytoku..urcite ti nedal nieco co uskodi, ale ani nasadit liek "keby nieco" nie je v tehu nic moc..
Drzim prsty, nech to dobre dapadne..vela oddychuj🙂

seahorse27
15. okt 2014

Ja som bolesti v podbrusku a tvrdnutie brucha zacala citit v 30 tt. Isla som teda k dr. dat si skontrolovat krcok a bol veru pootvoreny na 1 prst. Hned ma poslal do nemocnice, kde mi ako prve spravili odbery - moc, ster z posvy, krv. Infekcia totiz moze spustit porodnu cinnost. Napriek negativnym vysledkom mi tiez nasadili ATB Entizol - vaginalne tablety. Vraj moze byt v posve nejaka bakterialna nerovnovaha, ktora sa kultivaciou neda zistit, tak pre istotu. Dostavala som najskor magnezium v infuzkach, potom v tabletach 3x500 mg. Okrem toho Ventolin (salbutamol) + Izoptin, No-spu. Krcok sa nemenil, ostal otvoreny, ale neskracoval sa a bol relativne pevny, tak ma po 8 dnoch pustili domov. Lieky beriem stale, som teraz v 36tt. Krcok sa trochu zhorsil, ale to uz patri k mojmu tyzdnu asi. Musim lezat...V prvom tehu som ziadne taketo problemy nemala. Dufam, ze dr. ti odporucil aspon magnezium. Ak nie, tak si kup v lekarni a davaj si 3x500mg. Tiez No-spa sa da kupit bez predpisu - 2x denne podla potreby (ak budes citit bolesti alebo bude viac tvrdnut brucho).

zuzanka999
15. okt 2014

Mne tvrdlo brucho už oveľa skôr a to pichanie som mávala tiež.. bolo to hrozne nepríjemné lebo pri chôdzi ma bolel celý spodok, aj lonová kosť.. zrejme to bolo otváraním lebo už mesiac pre pôrodom som bola na 2 cm otvorená.. Nie každé tehotenstvo je rovnaké.. toto čo opisuješ bolo v mojom tehu úplne normálne tak ak ťa doktor prezrel a je všeko ok nemáš sa čoho obávať.. a je lepšie ak sa otváraš pomaličky akoby si sa potom nemala vôbec.. tak len oddychuj pokiaľ ti to deťúrene dovolia 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre