Tvrdnutie brucha alebo naťahovanie maternice - rozdiel

petikmir
12. aug 2021

Milé žienky, prosím vás som v 32tt. Posledné dni cítim také nekomforne napinanie akokeby ťahanie brucha a pichanie v pravej strane podbruška. Prosím vás, ako spoznať tvrdnutie brucha či kontrakcie? Poradňu mám až 25. Augusta. Cítim sa ok len som niekedy unavená, pobolieva ma to...

nikpa
12. aug 2021

@petikmir to napínanie a ťahanie je bežné, čím budeš bližšie k pôrodu tým to bude intenzívnejšie, bábo rastie, je stále ťažšie a gravitácia funguje, tlačí ti smerom dolu. Dávaj si magnerot, mal by ti uľaviť od toho ťahania, aj od prípadného tvrdnutia bruška. A to tvrdnutie určite spoznas, je to proste tvrdnutie, nedá sa to inak opísať, pocítis to aj na dotyk. Treba viac oddychovať.

mmbudiakova
12. aug 2021

Tvrdnutie som cítila ako silný tlak do brucha, maternica sa stiahne a celé brucho stvrdne ako keby sa scvrklo a zmenšilo. To naťahovanie maternice som pociťovala ako občasné slabé predmenštruačné bolesti. A vôbec nevadí ak ti stvrdne do 10 krát denne, toto tvrdnutie samotné nevyvolá pôrod, ale problém je v tom, že ak je príliš často, môž oslabiť krčok maternice, čiže ho začne skracovať. V horšom prípade sa krčok môže začať otvárať, čo vlastne vyvolá pôrod. Každopádne je to u každého individuálne a nič netreba podcenovať. Na tvrdnutie brucha si môžeš dať magnezium a len oddychuj a hlavne sa nenamáhaj.

mmbudiakova
12. aug 2021

A čo sa kontrakcii týka, tak už 2 týždeň mám falošné kontrakcie, pociťujem prvidelný bolesť v podbrušku, niečo ako menstruačnú a zároveň ma tlačia aj kríže, takže zozadu z križov mi prechádza bolesť dopredu do podbruška. A okrem toho mi brucho stvrdne ale po čase 2-3 hod. prestanú. Teraz som v 39. týždni.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre