Tvrdnutie brucha - priečna poloha

bessdonna
7. sep 2022

ahojte.mate niekto uz v 20tt tvrdnutie brucha,resp slabe kontrakcie.dr povedal,ze to neni ok. a mate niekto v tomto tt babo v priecnej polohe?

andrea_prestastna
7. sep 2022

@bessdonna ja som mala polohu priecnu az po 40tt a cisarsky velmi velka bolest to bola velmi vela magnezia a oddychu, vela krat pohotovost kvoli kontrakciam ale dopadlo to dobre

lia2022
7. sep 2022

@bessdonna
Mne brucho tvrdlo od začiatku 5.mesiaca až do konca tehotenstva 🙈. Aj som si pár dní poležala v nemocnici. Kopu magnézia som denne brala, mala nariadeny kľudový režim...nepomohlo vôbec nič. Tvrdlo mi aj pri ležaní, v kľude. Strašne som sa s tým natrápila. Nakoľko som napriek tvrdnutiu brucha nemala žiadne výrazné zmeny na pôrodných cestách, som to pripisovala tomu, že som bola pred tehu.dosť chudá a celkovo som nízka..ale tak kto vie. Dieťatko sa narodilo presne na vypočítaný TP.

anavixy
7. sep 2022

V 20.tt predsa moze byt dieta o hodinu uz dole hlavou a o dalsiu zasa inak 🤷🏻‍♀️ Tvrdnutie brucha moze aj nemusi byt ok, zalezi od toho kolkokrat tvrdne a hlavne od toho, ci sa meni sj nalez na krcku. Ak dr tvrdi, ze to nie je dobre, tak zrejme treba dodrziavat liecbu a prisny kludovy rezim.

nevenka
7. sep 2022

Ja neviem uz ako pri tych prvych 2 detoch, ale teraz cerstvo - tretie a stvrte, mne tvrdne brucho tusim od 20tt., ale tak sporadicky, ked sa namaham viac, dviham drobca ale tlacim kocik, alebo sa babo presunie, zmeni polohu, spuci sa, priltaci na jednu stranu, tak vtedy. Citim aj kosti, panvovu kost, ako sa to tam posuva a natahuje. Zakazdym to bolo u lekara ok. Tak ale dolezita je castost, intenzita a stav krcka, samozrejme.
Pri druhom som bola mesiac pred TP na 5 cm otvorena a nic, prenasala som 4 dni. Pri tretom tiez cca na 3 cm, ale tam vyvolavali porod 9 dni pred terminom kvoli vysokemu tlaku, ale to stacilo do mna "stuchnut" a spustilo sa to.
Takze dolezite je, co povedal lekar, ci ta cinnost maternice ma vplyv na otvaranie krcka, ci co vlastne. Mali by to vysvetlit a ked nieco nie je jasne, tak sa treba opytat, vacsinou som dostala slusnu odpoved, ked som sa pytala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre