Brucho mi zacalo tvrdnut pri dlhsich prechadzkach.teraz uz dost casto.bolesti mam len slabe aj to obcas.berem aj magnezium tri krat denne ale stale tvrdne
@lucindao ahoj, mne tvrdlo burško od 26 týždňa tiež, bohužiaľ, skracoval sa mi krčok maternice.... musela som ležať v nemocnici, do 36 týždňa, tvrdlo mi niekoľkokrát denne , úplne zmenilo tvar.... viac oddychuj, s nohami hore, aby si odbremenila krčok maternice, aj ja som brala magnézium 3x denne až po dve tabletky, nariadil lekár..... Polihuj, oddychuj ! Tvrdnutie nie je dobré. Aspoň okolo 26 . týždňa tehotenstva. Ako mi povedala gynekológ, neskôr je to vporiadku, keďže sa maternica chystá na pôrod. Držím palce.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lucindao aj mne tvrdlo a tvrdne dost, zacalo to cca v polovici tehotenstva aj pri prvom aj teraz pri druhom dietati, najma pri vacsej fyzickej aktivite, ked som sla po schodoch alebo ku koncu tehotenstva ked uz bolo babo vacsie a zacalo vnutri tancovat. preto sa viac setri, prechadzky skrat, pohybuj sa pomaly a vela oddychuj, aby si tvrdnutiu predisla. ak mas pocit, ze ti brucho tvrdne prilis casto, urcite sa porad s gynekologom. na magnezium pozor od 36 tyzdna, vtedy by sa uz malo vysadit.